donderdag 17 februari 2022

Organiseert de CIA een False Flag Operation?

Het begint erop te lijken dat de CIA en de Oekraïense geheime dienst een 'false flag operation' plannen, gezien de stelligheid van de Amerikaanse beweringen. Zo'n geheime dienst provocatie kan Rusland dwingen Russische burgers in Oekraine te beschermen:


 NOS NIEUWS  BUITEN


LAND    AANGEPAST 

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Blinken, heeft in de VN-Veiligheidsraad Rusland opgeroepen "het pad van oorlog te verlaten" en te kiezen voor diplomatie.

Hij zei dat er duidelijke aanwijzingen zijn voor een Russische aanval op Oekraïne in "de komende dagen" en dat de vrede in gevaar is, maar dat het nog niet te laat is om een oorlog te voorkomen. "Ik sta hier niet om een oorlog te beginnen, maar om hem te voorkomen", zei hij. Blinken riep Rusland op nog vandaag ondubbelzinnig te verklaren dat het Oekraïne niet zal binnenvallen.

De Amerikaanse minister zei dat hij vandaag een brief aan zijn Russische ambtgenoot Lavrov heeft gestuurd, waarin hij hem uitnodigt voor een ontmoeting in Europa. Hij ging verder niet in op de Russische eisen, zoals een bindende belofte dat Oekraïne nooit lid zal worden van de NAVO.

Vals voorwendsel

Volgens Blinken heeft Rusland inmiddels meer dan 150.000 militairen samengetrokken rond Oekraïne. Zoals het er nu naar uitziet zal Rusland binnenkort komen met een vals voorwendsel om een oorlog te beginnen, aldus Blinken.

Welk voorwendsel dat is, weten we nog niet, zei Blinken, het kan bijvoorbeeld een zogenaamde terroristische aanslag in Rusland zijn of een zogenaamde genocide in Oekraïne, waardoor Rusland kan zeggen dat het zich genoodzaakt ziet Russische burgers te beschermen.

Volgens Biden heeft Rusland plannen voor een grootscheepse aanval klaarliggen. Het zou beginnen met beschietingen vanuit de lucht. Daarna zouden grondtroepen met tanks Oekraïne binnentrekken. Daarbij kan ook de hoofdstad Kiev doelwit zijn.

President Biden zei eerder vanmiddag dat alles erop wijst dat Rusland een inval gaat doen in Oekraïne. In een korte bijeenkomst met journalisten bij het Witte Huis zei hij dat de kans op een inval "erg groot" is. Op de vraag wanneer die inval zal zijn, antwoordde hij: "in de komende dagen".

Biden sprak kort met de pers bij het verlaten van het Witte Huis: 

Biden: 'Dreiging van invasie heel hoog'

Vrijwel op het moment dat Biden sprak, maakte het Kremlin via persbureau Tass het antwoord op eerder Amerikaanse voorstellen bekend. Even later bevestigde het Witte Huis dat het Russische antwoord binnen is.

Rusland spreekt van "Amerikaanse ultimatums om troepen uit delen van Rusland weg te halen in combinatie met sanctiedreigingen". Volgens het Kremlin zijn de Amerikaanse eisen onaanvaardbaar en ondermijnen ze de kansen op een overeenkomst.

Ook zegt Rusland dat het gedwongen zal zijn tot "militair technische maatregelen" als Amerika niet bereid is "wettelijk bindende garanties" te geven. Verder noemt Rusland "de groeiende militaire activiteit van de VS en de NAVO alarmerend", omdat de Russische "rode lijnen" worden genegeerd.

Tegelijk biedt Rusland ook nieuwe gesprekken aan over de veiligheidssituatie in Europa.

Rusland heeft verder de tweede man van de Amerikaanse ambassade in Moskou het land uit gezet. Een verklaring daarvoor is niet gegeven. Het Witte Huis spreekt van een "escalerende stap".

Over en weer

Pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger beschuldigen elkaar vandaag van beschietingen bij de bestandslijn in Oost-Oekraïne. Halverwege de middag waren er zware beschietingen te horen bij het vliegveld van Donetsk, in een van de twee 'volksrepublieken' van separatisten in het oosten van Oekraïne.

Het Kremlin zegt extreem bezorgd te zijn over de opleving van het geweld en roept het Westen op zijn invloed aan te wenden om verdere escalatie te voorkomen.

Het hoofd van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zei aan het eind van de middag in de VN-Veiligheidsraad dat het geweld inmiddels is geluwd.

De OVSE heeft waarnemers in het gebied die toezien op de naleving van het bestand uit 2014. Volgens de OVSE zijn er tussen gisteravond en vanochtend zo'n 500 explosies gehoord. Daarna waren er nog maar zo'n 30 explosies.

'Confrontatie uitlokt'

Wie er begon, is onduidelijk. De separatisten zeggen dat het Oekraïense leger vandaag vier keer het vuur heeft geopend. Daarbij zouden zware wapens zijn gebruikt die zijn verboden volgens het akkoord van Minsk, de basis van het staakt-het-vuren.

Oekraïne beschuldigt Rusland en de separatisten van artilleriebeschietingen. Daarbij zou in de plaats Stanytsia Loehansk een kinderdagverblijf zijn getroffen:

Kinderdagverblijf Oekraïne vermoedelijk geraakt door Pro-Russische separatisten

De regering in Kiev en ook de VS hebben de afgelopen weken gezegd dat Rusland mogelijk een confrontatie uitlokt of een confrontatie in scène wil zetten om een Russische inval te rechtvaardigen. Russische troepen zouden dan Oost-Oekraïne kunnen binnenvallen onder het voorwendsel dat de Russisch-sprekenden en Russische staatsburgers beschermd moeten worden. Rusland beschuldigt het Westen van hysterie.

'Rusland blijft troepen opbouwen'

Rusland zei deze week troepen weg te halen, maar volgens de NAVO gaat de opbouw van Russische troepen bij de Oekraïense grens door. Vandaag zeiden westerse woordvoerders in Polen dat veertien bataljons deze week dichter bij de grens zijn gekomen. Ook zou er een pontonbrug zijn gebouwd, wat wordt gezien als zeer uitzonderlijk.

Rusland heeft volgens het Westen meer dan 130.000 militairen aan de grens met Oekraïne samengetrokken, van wie de helft op minder dan 50 kilometer van de grens staat.

Een Amerikaanse woordvoerder zei verder dat 4600 Amerikaanse militairen in Polen zijn aangekomen. Hun komst was eerder aangekondigd. Zij moeten helpen de oostflank van de NAVO tegen Rusland te verdedigen.

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...