maandag 11 januari 2021

Boogaloo Bois

 






Some boogaloo groups are white supremacist or neo-Nazi and specifically believe that the 
boogaloo will be a race war. Some boogaloo groups have condemned racism. The Southern Poverty Law Center (SPLC) has said that "few of [the boogaloo movement's] adherents are interested in aligning with Black Lives Matter or antifascist protesters against police brutality". According to The Guardian, "there's real disagreement, even among experts who monitor extremist groups, about whether the 'boogaloo' movement as a whole should be described as 'white supremacist'" and that analysts from the ADL and Middlebury's Center on Terrorism, Extremism and Counterterrorism (CTEC) have argued that "a significant number of 'boogaloo' supporters are genuinely not white supremacist".




1 opmerking:

Sjuul van Dissel zei

Als iemand nog ergens een stencilmachine en een typemachine en stencils heeft dienen die ingeleverd te worden bij het verzet.
Stencillen en koerieren moet binnenkort helaas weer operationeel worden gemaakt en vergeet daarbij maar alle romantiek die daar omheen werd geromantiseerd. Dit noodzakelijke werk is nog steeds levensgevaarlijk en dus begin ook maar meteen met een ondergrondse organisatie te vormen die in het geheim kan opereren, en zijn betrouwbaarheid garandeert met een strenge ballotage op onverzettelijke geweldloosheid van haar leden die de internationale rechtsorde handhaaft middels een antifascisten tribunaal met een internationaal geweldsmonopolie.
De lessen die ik in een helaas korte stoomcursus leerde van de communisten Toon en Wil Defourny met het maken van een bedrijvenkrant in Lelystad wil ik graag doorgeven aan een jonge garde, maar dan met het in acht nemen van geheimhouding van bronnen, opstellers, distributie en drukker.
Door Trump en zijn aanhangers te verbieden, veranderen Google en Twitter de VS in een facsimile van de regimes die we ooit hebben veroordeeld.
Scott Ritter,
Scott Ritter is een voormalig inlichtingenofficier van het US Marine Corps en auteur van ' SCORPION KING : America's Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump'. Hij diende in de Sovjet-Unie als inspecteur die het INF-verdrag implementeerde, in het personeel van generaal Schwarzkopf tijdens de Golfoorlog en van 1991-1998 als VN-wapeninspecteur. Volg hem op Twitter @RealScottRitter
Technologiebedrijven waren ooit de belangrijkste instrumenten van de Amerikaanse 'soft power' die werden gebruikt om autoritaire regimes omver te werpen door 'digitale democratie' te exporteren. Nu passen ze dezelfde onderdrukkingstactieken toe als die regimes om thuis afwijkende meningen de mond te snoeren.
De permanente schorsing van het Twitter-account van president Trump, eenzijdig uitgevoerd en zonder enige pretentie van een eerlijk proces of waardering voor de rechten van het Eerste Amendement van Donald Trump, vertegenwoordigt een dieptepunt in de Amerikaanse geschiedenis. Het verbod van Trump werd gevolgd door een beslissing van Google om Parler, een alternatief voor sociale media voor Twitter, te de-platformen, dat favoriet is bij veel aanhangers van Trump. Apple gaf Parler ook een "24-uurs waarschuwing" met het verzoek om een ​​gedetailleerd moderatieplan. Twitter, Google, Facebook (die ook Trump verbood) en de politieke aanhangers van de verkozen president Joe Biden uiten hun bezorgdheid dat de inhoud van het Twitter-account van de president, samen met uitwisselingen tussen pro-Trump-gebruikers van Parler, een 'aanzet tot geweld' vormde. risico dat de genomen maatregelen rechtvaardigde.
In de nasleep van de bestorming van het Capitool door demonstranten die schijnbaar gemotiveerd zijn door de woorden van president Trump, is er een legitieme reden voor bezorgdheid over het verband tussen politiek geweld en sociale media. Maar als de geschiedenis ons iets heeft geleerd, kan de genezing erger zijn dan de ziekte, vooral als het gaat om de kwestie van grondwettelijk beschermde vrijheid van meningsuiting.
(Google vertaling)
Lees verder en vergeet de vertaalknop niet als de tekst onbegrijpelijk wordt, de vertaling is best leesbaar en zelfs de comments zijn vertaald: https://www.rt.com/op-ed/512028-google-twitter-trump-ban/
Mijn belangrijkste informatiebron Stan van Houcke is nog steeds nu al een jaar totaal onterecht onder censuur van Facebook en kan niet gedeeld worden! https://www.facebook.com/sjuul.vandissel