zondag 6 december 2020

Een Visuele Kroniek van 2020

 

Beste, 

Graag attenderen we u op 2020, het te verschijnen kunstenaarsboek met tekeningen van Raoul Chailloux.

Een visuele kroniek van het jaar 2020, het idee voor dit boek ontstond in het najaar van 2019 aan een cafétafel in Amsterdam. Het bestond uit een simpele opdracht aan de kunstenaar: één tekening per dag gebaseerd op het laatste nieuws, die aan het eind van het jaar gebundeld worden in een boek. Een visuele tijdscapsule moest het worden. Niet alleen om de dingen van de dag op een rij te zetten maar ook om inzicht te krijgen in onze door het beeld gedreven perceptie van de wereld. Om te kunnen manoeuvreren door en tussen de parallelle werkelijkheden van realiteit en fake news, van post-truth en instagramoverkill. 
Wie kon toen vermoeden dat 2020 een jaar zou worden dat in ons geheugen gegrift zou staan? 

Daarom is het nog belangrijker dat het boek er komt. En wij hebben daarvoor uw hulp nodig! 

Om de druk van het boek te kunnen financieren, bieden wij u de unieke kans een originele tekening te kopen voor slechts 300 euro. Hierbij ontvangt u later ook gratis het boek. 
Dit is een exclusief aanbod en geldt tot 15 januari! 

Daarna wordt de prijs voor een tekening verhoogd tot 400 euro en zal het boek 45 euro kosten. 

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Als voorproef vindt u bijgaand een portfolio met een selectie van de tekeningen en een korte tekst. De gehele compilatie van tekeningen vindt u op de website, www.raoulchailloux.com, alsmede verdere details over het project. De tekeningen worden nog aangevuld tot eind 2020, dus blijf de website volgen.

Bij voorbaat veel dank voor uw interesse en met vriendelijke groet,

Raoul Chailloux. Paul Koeleman en Renée Padt
de initiatiefnemers 


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...