zaterdag 25 juli 2020

Nederlandse Hypocrisie


1 opmerking:

Anoniem zei

Dank !

Onvergelijkbaar, maar nu ik er toch ben, dit is je vast niet opgevallen:
https://twitter.com/isgoedhoor/status/1286645613661216771
Het zal in het kader van de strijd tegen linkse indoctrinatie zijn al die toetsenbord ridders, ongetwijfeld te jong om erbij te zijn geweest 40 jaar geleden, die Wikipedia pagina's over kraken 'zuiveren', opschonen en herschrijven van onwelgevallige historische feiten zoals: "Met veel geweld werd een pand aan de Vondelstraat tweemaal gekraakt en daarna ontruimd."
Pand is de tweede keer nooit ontruimd en politie heeft toen het veld moeten ruimen wat resulteerde in een gebied rond de kruising met hoge barricaden waarbinnen dagenlang een vrijstaat is uitgeroepen Totdat de barricades geslecht werden met behulp van het leger. Ook niets over de helicopter die pamfletten uitwierp met de mededeling dat er scherpschutters op de daken stonden en er wanneer er verzet uit het pand zou worden gepleegd er geschoten mocht worden en het pand wel ontruimd zou worden. Het lot van enkele lastige Molukkers nog vers in het geheugen was er van verzet nauwelijks sprake bij het massale, intimiderende, machtsvertoon van de militaire politie dat daar bij te pas kwam.
Dat dit pand dat ooit voor de woongroep die het kraakte werd gevorderd en in beheer kwam bij de woningcorporatie waarbij een gedeelte als bestemming de opvang van arbeidsmigranten, toen gastarbeiders geheten, uit brandgevaarlijke pensions betrof en waarom blijft gemakshalve ook onbesproken. Het was mede mogelijk gemaakt door de kraakbeweging.

In 2015, 35 jaar na de rel die het tot wereldnieuws maakte, werd het pand met gerenoveerde appartementen te koop aan geboden en aan particulieren verkocht door ironisch genoeg een makelaar met de naam ME.
https://twitter.com/cohenmischa/status/1286890267950419968 Jammer dat de foto zo petieterig is, spreekt boekdelen.
Zou het iets te maken hebben kunnen gehad met de Verhuurdersheffing die minister Blok de Woningcorporaties oplegde of moesten ze er vanaf vanwege die vervelende geschiedenis, die volksopstand die volgde op de illegale ontruimingen, waaraan we niet herinnerd moeten worden? Weg met die handel, verhandelen!