woensdag 13 mei 2020

De stille stad onthult de dramatische AIRBNB feiten

De stille stad onthult de dramatische AIRBNB feiten

1 min read
1012 nog stiller dan een onbenullig provincie dorpje.. 
Er is iets vreemds aan de gang in Amsterdam. De Amsterdammers en toeristen blijven thuis. Opeens is het rustig en stil.   Amsterdammers volgen verrassend braaf de oproepen van Mark Rutte op en blijven thuis. Gelukkig ook maar.
Maar er is toch iets vreemds met die stilte aan de hand. Het is gewoon té stil. 
Je ziet zelfs nauwelijks bewoners in de supermarkt, maar wat nog belangrijker is ’s avonds ook niet thuis. Amsterdam is qua drukte nu zelfs vergelijkbaar met een klein onbenullig provincie dorp.
Bij heel veel appartementen brandt geen licht. Als je er op gaat letten, dan valt het op. Het lijkt alsof de bewoners niet thuis zijn, maar na een paar avondwandelingen en beetje Googlen, ontdek je de keiharde dramatische AIRBNB werkelijkheid. Dat appartement heeft alleen op papier bewoners, in werkelijkheid wordt het elke week door andere mensen bewoond. Het is een vakantiewoning. Een illegalevakantiewoning. 
Door de stilte in de stad zie je pas hoeveel woning onttrokken worden aan de woningvoorraad en gewoon verkapte hotels zijn.  In het centrum mogelijk zelfs meer dan vijftig, misschien wel zestig procent.
Laat Amsterdam het voorbeeld van Den Haag volgen en vakantieverhuur in zijn geheel niet meer toestaan. Helemaal niet! 
Het is asociaal om woningen als hotel te verhuren terwijl er in Nederland meer dan 350.000 te weinig zijn.
Verbied vakantieverhuur volledig en hef de hotelstop gedeeltelijk op. De AIRBNB verhuurders hebben genoeg verdiend om een aandeel in zo’n nieuw hotel te kopen… >> Volg ons op Facebook!<<



Geen opmerkingen: