zondag 10 mei 2020

Amerikaanse werkloosheid bereikt historisch record

De Amerikaanse werkloosheid bereikt 33,5 MILJOEN, wat de ergste economische neergang is sinds de Grote Depressie.
RT DUTCH·DONDERDAG 7 MEI 2020·2 MINUTENRT DUTCH·DONDERDAG 7 MEI 2020·2 MINUTEN

Nog eens drie miljoen Amerikanen hebben in de week die eindigt op 2 mei een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat het totale aantal claims gedurende de zeven weken van de sluiting van Covid-19 op meer dan 33 miljoen brengt.
In de afgelopen week zijn ongeveer 3.839 miljoen aanvankelijke werkloosheidsaanvragen geregistreerd. Florida had het hoogste aantal eerste aanvragen, naar schatting 432.000 op niet-gecorrigeerde basis, van 507.000 in de week ervoor.
Californië rapporteerde 328.000 claims - een daling van 528.000 in de voorgaande week. Ondertussen meldde Georgië naar schatting 265.000 en Texas 254.000.
"De aanvankelijke werkloosheidsaanvragen bleven gematigd tijdens de meest recente week van gegevens, ondanks dat ze op een extreem hoog niveau bleven", schreef Nomura-econoom Lewis Alexander op 1 mei.
Hij werd door Yahoo Finance geciteerd: “Fiscale stimulans en de geleidelijke heropening van sommige industrieën en staten zouden de arbeidsmarkt moeten helpen zich verder te stabiliseren. Dat gezegd hebbende, blijft er aanzienlijke spanning bestaan ​​en we blijven verwachten dat de werkloosheid in het tweede kwartaal bijna 20 procent zal bereiken.
Het wekelijkse claimrapport van donderdag komt voor op het banenrapport van het Bureau of Labor Statistics '(BLS) van april, dat naar verwachting een golf van ontslagen en werkloosheid zal laten zien tot een niveau dat sinds de Grote Depressie niet meer is waargenomen.
"Het banenrapport zal waarschijnlijk een van de slechtste ooit zijn," vertelde James Bullard, president van de St. Louis Federal Reserve, aan CNBC. "Maar dat wordt nogal verwacht, omdat je het werkloosheidsverzekeringsprogramma gebruikt om pandemische hulp te bieden."
Door Refinitiv ondervraagde economen verwachten dat de Amerikaanse economie in april 21,85 miljoen banen heeft verloren, wat verreweg het grootste aantal is dat ooit is geregistreerd. Gecombineerd met banenverlies in maart, zouden de ontslagen van vorige maand alle banen die het afgelopen decennium zijn opgedaan, tenietdoen. Volgens de BLS heeft de Amerikaanse economie tussen maart 2010 en februari 2020 22,8 miljoen banen toegevoegd.


Bijdrage: Dwight Sergio 




Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...