woensdag 16 oktober 2019

Het CIDI: Oud-topdiplomaat Van Dam Promoot Israelboycot

Oud-topdiplomaat Van Dam 

promoot Israelboycot op 

Palestijnse televisie

IN NEDERLAND / DOOR: HIDDE VAN KONINGSVELD / 

16 OKT 2019 BDS NEDERLAND

Nikolaos van Dam, voormalig ambassadeur en tot drie jaar geleden Syrië-gezant namens de Nederlandse regering, pleitte vorige maand op de staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit (PA) voor sancties en boycots tegen Israel. De oud-diplomaat zei dat Nederlandse politici weigeren om Israel te straffen voor “dagelijkse mensenrechtenschendingen” en dat initiatieven zoals de omstreden BDS-beweging (Boycot, Desinvesteren en Sancties) het enige alternatief zijn.
De uitspraken van Van Dam, gedaan op de Arabischtalige PA-zender ‘Palestine TV’, werden recent vertaald door het onderzoeksinstituut MEMRI.
‘Geen andere mogelijkheden’Volgens Van Dam moeten Nederland en de EU Israel per direct sancties opleggen. “Hiervoor is alleen een politieke beslissing nodig. Echter, als voorbeeld: er was een suggestie in ons rapport voor het parlement [van de Adviesraad Internationale Vraagstukken], maar de meerderheid weigert om sancties op te leggen,” zo klaagde de voormalig topdiplomaat.
“Ik denk niet dat er veel opties zijn, aangezien de regering doet wat zij wil. Er is echter een andere manier. Je kent ongetwijfeld BDS: Boycot, Desinvesteren en Sancties”, gaat hij verder. “Tot nu toe is het zwak, maar als de regering bij haar huidige beleid blijft en het op die manier blijft uitvoeren, zijn er geen andere mogelijkheden dan niet-gouvernementele wegen. BDS is een van die wegen. Het is een optie, en dit zal geleidelijk groeien.”

https://www.cidi.nl/oud-topdiplomaat-van-dam-promoot-israelboycot-op-palestijnse-televisie/


Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...