vrijdag 25 januari 2013

De Nederlandse Democratie

Kamerleden hoeven zich in dit geval niet aan de wet te houden. Er zijn geen sancties.

Tientallen Kamerleden houden 

schnabbels geheim

Zo'n dertig Kamerleden verzuimen te voldoen aan wettelijke verplichting alle nevenfuncties en bijverdiensten te melden ... Van Miltenburg niet van plan 'politie' te spelen

Tweede Kamerleden zijn wettelijk verplicht om alle nevenfuncties en bijverdiensten te melden, maar zeker dertig Tweede Kamerleden verzaken dit. Dat schrijft het AD. Kamerleden waaronder Kees van der Staaij (SGP), Wouter Koolmees (D66), Selcuk Öztürk (PvdA), Agnes Mulder (CDA) en Ronald Vuijk (VVD) werken hun gegevens in het register niet bij.
De griffie van de Tweede Kamer houdt drie registers bij. Eén van de geschenken die Kamerleden ontvangen met een waarde van meer dan 50 euro, één register met de buitenlandse reizen die op uitnodiging van derden zijn gedaan en één met alle nevenfuncties van de Tweede Kamerleden. De registers zijn voor iedereen in te zien.
De lijst met nevenfuncties wordt twee keer per jaar gepubliceerd. Tweede Kamerleden worden geacht uiterlijk een week nadat ze een nevenfunctie hebben geaccepteerd, deze te melden aan de griffier. Ook moeten ze elk jaar de inkomsten uit deze functies laten weten.
Kees van der Staaij verklaart tegenover het AD niet op de hoogte te zijn van de precieze inhoud van de wet die hem en zijn collega's verplicht om bijverdiensten te melden. Volgens de krant verzaken zo'n dertig Kamerleden hun gegevens bij te werken. Sommigen van hen hebben na publicatie van het AD hun nevenfuncties alsnog opgegeven.
Kamervoorzitter Van Miltenburg zegt niet van plan te zijn de registers te controleren of Kamerleden achter de broek aan te zitten. Ze vindt het een mooie en belangrijke taak voor journalisten om de registers te controleren op juistheid of volledigheid.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Ik kan gewoon niet meer naar het journaal kijken. De corruptie wordt me teveel. Het lijkt wel een bananenrepubliek.

Gisteren weer over de aarbevingen die ontstaan door het gas boren van de NAM, en de bewoners wier huizen langzaamaan gaan instorten. Alsof de NAM dat niet geweten had. Het is puur een rekensom: in een later stadium de bodem gaan verstevigen (100 miljoen) is altijd nog stukken goedkoper dan jarenlang gas winnen.

Gisteren ook over de CO2-opslag. Op de Maasvlakt worden twee nieuwe kolencentrales gebouwd. Plan was, om het milieu te sparen, de CO2 ondergronds op te gaan slaan. Nu blijkt dat de kosten van ondergronds opslaan toch hoger liggen dan de prijs van de emissie 'rechten' om de lucht te vervuilen. DUS GAAN ZE MAAR DE LUCHT VERVUILEN!

stan zei

ik ben al langere tijd gestopt met kijken en zo vergaat het miljoenen mensen die zich machteloos voelen. onze wereld wordt gegijzeld door pratende hoofden. en vergis je niet, dit is het begin van iets nog veel ergers.

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...