vrijdag 23 april 2010

Gidi Markuszower. Extremisme 7

Mug shot of Menachem Begin, 1940. http://en.wikipedia.org/wiki/Menachem_Begin


Geachte Gidi Markuszower,

Ik heb enkele vragen waarop ik graag antwoord zou willen hebben van u als toekomstige Nederlandse volksvertegenwoordiger. Laat ik beginnen mij voor te stellen: ik ben een 62-jaar oude journalist/schrijver, al sinds jaar en dag belastingbetalende burger van het Koninkrijk. Zoals u weet vertegenwoordigt een Nederlands parlementslid niet alleen zichzelf en zijn partij/secte, maar de gehele Nederlandse bevolking. Vandaar dat wij allemaal binnenkort uw inkomen en kostenvergoeding betalen. Ik voel mij dan ook gerechtigd u een aantal vragen te stellen. Immers, voor wat hoort wat, zo werkt de parlementaire democratie.

Ik ben van origine, zoals dat in deze polder heet, een 'allochtoon', net als u. Mijn moeder werd in Schotland geboren en ontmoette daar tjdens de oorlog mijn vader die op een Nederlandse onderzeeboot voer. Ik ben niet joods maar heb wel joodse familieleden, van wie enkelen, niet allemaal, in uw ogen 'verachtelijke joodjes' zijn, die wegens 'verraad' aan de 'joodse zaak' gestraft moeten worden met uitstoting en erger.

Welnu Gidi Markuszower, wat ik niet begrijp is het volgende. U voelt zich joods, sterker nog, u definieert uw geboorteland, Israel, als de 'Joodse staat'. Met andere woorden: Palestijnen, de oorspronkelijke bewoners, horen daar niet. Nu mijn vraag: waarom meent u dat u als 'Joods-Israeli' wel in Nederland hoort? Ik bedoel, als Israel uw land is, waarom wilt u dan in een vreemd land als Nederland volksvertegenwoordiger worden van mensen die in overgrote meerderheid niet-joods zijn? Waarom wordt u niet in Israel volksvertegenwoordiger? Het land is toch niet voor niets in 1947/48 en in 1967 etnisch gezuiverd om de 'Joodse staat' mogelijk te maken? Waarom wilt u zo graag hier volksvertegenwoordiger worden van niet-joden? Dat is op zijn minst toch merkwaardig, vooral ook gezien het feit dat geen enkele buitenlandse niet-jood in Israel ooit volksvertegenwoordiger kan worden. Bovendien bent u hier de stem van de extremistische Likoed-partij, een rechtse partij die opgericht werd door en het gedachtegoed eert van een voormalige terrorist, Menachem Begin. Zijn terroristische beweging Irgoen pleegde tijdens de oorlog tegen de nazi's aanslagen op de Britse strijdkrachten. Na de oorlog was Begin verantwoordelijk voor een bomaanslag in het King David Hotel in Jerusalem, het militaire en administrtatieve hoodkwartier van de Britten in Palestina, een aanslag waarbij 91 mensen werden vermoord. Een andere Likoed-voorman, Yitzhak Shamir, was als joodse terroristenleider verantwoordelijk voor de moord op Graaf Bernadotte, de VN-bemiddelaar die pleitte voor de terugkeer van de Palestijnen naar hun door zionisten etnisch gezuiverde geboorteland. Ironisch was dat Bernadotte vooral ook bekend is vanwege het feit dat hij gedurende de Tweede Wereldoorlog joden van de ondergang redde. Tijdens de oorlog al, nog voordat Auschwitz was bevrijd, was Shamir betrokken geweest bij de moord op de Britse minister van staat voor het Midden-Oosten, Lord Moyne.

Gidi Markuszower, u verdedigt in Nederland het gedachtegoed van deze extremisten. Waarom? Waarom gaat u niet terug naar uw geboorteland dat u ziet als het land van alle joden, of die nu zionistisch zijn of niet? Wat wilt u in Nederland doen? Haat verspreiden? Het gedachtegoed van joodse terroristen verspreiden? Waarom zouden al dan niet islamitische Nederlanders u moeten betalen om de belangen van een schurkenstaat te verdedigen, een staat die doorgaat met het stelen van Palestijns land?

In afwachting van uw antwoord,
vriendelijke groet
Stan van Houcke
Amsterdam.

PS: misschien kunnen ook mijn immer wakkere collega's die permanent rond Kamerleden hangen deze vragen eens aan de PVV stellen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjonge, wat een mafkees. Nog zo'n symplistisch geval
http://kafka.antifa.net/roon.htm

anzi

Anoniem zei

@Basvanderveen #Cartoons staan niet boven wet. 'Humor' kan aanzetten tot haat en moord. Denk aan Naziblad der #Stürmer http://bit.ly/3zDd4i
@Anzi Nee dan, Bas, neem onze humor, daar vrolijk je van op, 2 in 1 shoot of de mop van het schildenverhaal, lachen, al die kinderen in het puin
about 1 hour ago via web in reply to Basvanderveen
Heb in Hardinxveld Giessendam lezing gegeven. Na afloop collecte voor cidi. Opbrengst € 260.
about 12 hours ago via twibble
Anzi@ Wat een krenten. Hoeveel mensen zaten er in de zaal?
Anzi@ Ronny, Heb je nog goed kunnen slapen vannacht na het grote drama met de AEL, misschien kun je Kortenoeven of Markuszower om advies vragen.
Sterkte, Ronny, zal niet meevallen.

Sonia zei

Stan,

Je moet wel je adres erbij zetten. Anders weet hij toch niet waar de brief naartoe gestuurd moet worden ;)

Het is overigens toch Amstelveen en niet Amsterdam?

groetjes,

Sonia

stan zei

sonja

nee, amsterdam, de oude jodenbuurt rond de nieuwmarkt. en de brief is een email

Anoniem zei

Onze Arabisch joodse dichteres geeft voorlichting.
Wie zullen de uitverkorenen zijn en wat mankeert er aan de zittende garde?


Tuvit Shlomi – CIDI voorlichting : t.shlomi@cidi.nl
070-3646862

20 JUNI – 1 JULI 2010 STUDIEREIS: ACHTER HET NIEUWS IN ISRAEL
vr 23-04-2010 Gezocht: beginnend journalisten en afstuderende studenten journalistiek met specifieke interesse in Midden-Oosten verslaggeving. Aanmelden kan tot 13 april. Lees verder na de vouw

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) organiseert dit jaar opnieuw een studiereis voor (aankomend) journalisten. Er zal aandacht zijn voor Israelische politici van diverse pluimage, Israelische journalisten van verschillende media, Joodse en Arabische Israeli’s en subgroepen binnen de Israelische samenleving, geschiedenis en cultuur. We zullen ook Palestijnse politici, journalisten en anderen op de Westbank bezoeken. Op het programma staan onder meer bezoeken aan de Knesset en de Palestijnse Autoriteit.

Doelgroep: Beginnend journalisten (0-4 jaar werkervaring) en afstuderende

Lees verder bij Cidi

anzi

Anoniem zei

Stan, fantastisch!

Anoniem zei

Een deel van het Marorgeld is geoormerkt voor projecten om de relatie tussen de Joodse gemeenschap en de Nederlandse samenleving te verbeteren. Het gaat in de praktijk op aan dit soort hazbara-projecten van het CIDI, en aan de verbouwing en inrichting van bestuurders van het Centraal Joods Overleg Joodse Belangen en zo.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...