woensdag 24 maart 2010

Israel als Schurkenstaat 69

Eindelijk is een Europees land gedwongen iets te doen naar aanleiding van de Israelische doodseskaders.

Londen zet Israëliër uit om paspoortzaak
Gepubliceerd: 23 maart 2010 13:25 | Gewijzigd: 23 maart 2010 13:42
Door onze correspondent
Londen, 23 maart. De Britse regering heeft besloten een Israëlische diplomaat uit te wijzen in verband met het gebruik van twaalf vervalste Britse paspoorten bij de liquidatie van een leider van de Palestijnse organisatie Hamas in Dubai in januari. Dit hebben anonieme Britse functionarissen vanmorgen bekendgemaakt.

Hoewel de autoriteiten in Dubai de Israëlische inlichtingendienst Mossad ervan hebben beschuldigd achter de moord op Mahmoud al-Mabhouh te zitten, onderstreepten Britse diplomaten vanmorgen dat de uitwijzing niet wil zeggen dat ook Londen Israël hiervan beticht. Israël zelf heeft tot dusverre ontkend noch bevestigd dat het betrokken was bij de moord.

Minister van Buitenlandse Zaken David Miliband zal het Lagerhuis vanmiddag nader informeren over de zaak. Britse specialisten in vervalste documenten bezochten eerder deze maand Israël. Ze spraken met acht Britten die daar wonen en wier identiteit zonder hun medeweten werd gebruikt voor vervalste paspoorten.

Lees verder: http://www.nrc.nl/buitenland/article2509436.ece/Londen_zet_Israelier_uit_om_paspoortzaak

4 opmerkingen:

AdR zei

Ongekend, gisteravond Newsnight - Paxman kapt een Israelische diplomat af idie het gebruikelijkt verhaal verkondigt over het zielige Israel dat in de frontlijn staat in de strijd tegen het ter-- "Ja die praatjes hebben we al zo vaak gehoord" (de man werd weggedraaid).

Kwestie van hand overspelen, Israel?
(Het is nog te vers om op Youtube te staan, maar het komt vast wel).

Sonja zei

Ik moet altijd lachen als ik Paxman op tv zie, omdat hij zo'n paardehoofd heeft. Daarna zap ik hem weg omdat hij in zijn reacties zo voorspelbaar is. Maar dit verrast me dus.

AdR zei

Helemaal waar.
Een paardachtig hoofd is een Engelse specialiteit. Mijn - Engelse - vrouw heeft er niet een, dit terzijde.

Dat Justin Raimondo stevig uitpakt is minder verrassend.

Sonja zei

Hahahaha! Ja, prins Charles mag er ook wezen.

Ik lees Raimondo graag. Altijd keihard met de hamer erop, maar goed geïnformeerd (getuige de hoeveelheid aan links).

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...