dinsdag 23 februari 2010

Urban Warfare


Drie weken geleden schreef ik dit:

het concentratiekamp Gaza is een noodzakelijk testgebied voor de toekomstige oorlogsvoering en dat nu is de belangrijkste reden waarom het Westen de Israelische terreur tegen de Palestijnse bevolking ongestoord door laat gaan en zelfs beloond. Daar worden allerlei nieuwe wapens en militaire taktieken uitgeprobeerd die het Westen straks nodig meent te hebben om de kloof tussen arm en rijk in stand te houden.

Aan de hand van een serie feiten heb ik geprobeerd deze visie te onderbouwen. Gisteravond was ik in Haarlem op uitnodiging van een groep burgers om over dit onderwerp te spreken. Aangezien het publiek zich afvroeg waarom Israel door het Westen politiek, economisch en zelfs militair wordt gesteund terwijl het tegelijkertijd op grote schaal oorlogsmisdrijven pleegt en ernstige schendingen van de mensenrechten vertelde ik dat de NAVO 'de Joodse natie' gebruikt om nieuwe wapens en nieuwe militaire tactieken uit te testen in het hermetisch van de buitenwereld afgesloten concentratiekamp Gaza. Bovendien worden daar allerlei sociaal-psychologische experimenten uitgevoerd met de opgesloten Palestijnse burgers om precies te zien wat de gevolgen daarvan zijn. Dit alles met het oog op de toekomstige oorlogvoering in de Derde Wereld waar nu de meeste inwoners in ontzagwekkend grote sloppenwijken leven. De sociale onrust zal daar in de toekomst alleen met grof militair geweld bestreden kunnen worden. Daarover zijn de westerse militaire strategen het onder elkaar eens, zo blijkt uit verschillende publicaties. En om nu de juiste strategie uit te testen heeft men Israel nodig. Niet voor niets trainen Amerikaanse militairen sinds enige jaren ook in een nagebouwde stedelijke omgeving in de Israelische Negev woestijn. Daar wordt de toekomstige Urban Warfare uit geprobeerd. Natuurlijk blijft het echte werk in de Gazastrook onmisbaar en vandaar dat zodra de Israelische strijdkrachten in dat gebied weer eens grootscheeps geweld gebruiken hoge Amerikaanse militairen meteen ingevlogen worden om de resultaten te bespreken met hun Israelische collega's. Hier is niets geheim aan. Desondanks reageerden de luisteraars in de Haarlemse zaal geschokt toen ik dit vertelde. Een meneer die Groen Links stemt vertelde me naderhand dat hij dit verhaal niet kon geloven, zo erg konden wij niet zijn. Toch vertel ik niets nieuws. Zo citeert Alex Burghoorn in de Volkskrant van vandaag de Amerikaanse generaal-majoor b.d. Sid Shachnov die onlangs tijdens een bezoek aan Jeruzalem het volgende verklaarde: 'Wij hebben Israel altijd beschouwd als een militair laboratorium.' En Burghoorn voegt hier met een nonchalante vanzelfsprekendheid aan toe dat 'van de tankslagen in de Egyptische Sinaiwoestijn tot de oorlogen tegen de islamitische Hezbollah en Hamas in Libanon en Gaza: de Amerikanen hun voordeel [deden] met het trial and error van de Israeli's. Hoe maatgevend Israel bij de oorlogvoering van het Westen is, bleek in oktober ook uit een hartelijk bezoek van de Nederlandse minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, aan zijn Israelische collega Ehud Barak... ''We zitten in hetzelfde schuitje'', houdt Israel zijn vrienden in Europa en Amerika graag voor.'

Ik had het niet beter kunnen formuleren. En dat is dan ook, behalve zijn god natuurlijk, de belangrijkste reden waarom deze minister van de ChristenUnie 'hartelijk' omgaat met minister Barak, die zoals bekend van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd. Mensenrechten, democratie, en Jezus aan het Kruis, het is allemaal schijn. Waar het op neerkomt is dat wij zolang mogelijk de kloof tussen arm en rijk zo wijd mogelijk kunnen houden zodat onze welvaart niet fundamenteel bedreigd wordt. En wat betreft de GroenLinkser, het is te prijzen dat hij mijn verhaal niet kon geloven. Tegelijkertijd is hij een naief mens, die zich maar al te makkelijk knollen voor citroenen laat verkopen. En zolang dat het geval is kunnen schurken als Middelkoop en Barak gewoon doorgaan met het steunen dan wel plegen van terreur. In mijn ogen hebben we ook niet allereerst met politici te maken, maar met terroristen. Misschien is dat ook wel de voornaamste reden waarom de kloof tussen de kiezers en de politici met betrekking tot Israel zo groot is geworden, zoals blijkt uit opiniepeilingen die aangeven dat de meerderheid van de Europeanen 'de Joodse natie' als de grootste bedreiging van de wereldvrede ziet. Het is de politiek van de westerse machthebbers die het terrorisme bevordert. En het zijn gewone burgers die de prijs daarvoor betalen, niet de politiek verantwoordelijken. Die laten zich op kosten van de belastingbetaler goed beveiligen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat het ook allemaal wezen mag, ze helpen de wereld naar de knoppen. Het lijkt g.v.d. of de antichrist in meervoud over ons heen is gedaald.

anzi

Anoniem zei

Sid Shachnov ... bestaat die man wel? Het invoeren van zijn naam in Google levert niets op.



urgatheme

stan zei

Shachnov: Afghan War 'Complicated'

Full story: The Pilot
President Obama's new plan for Afghanistan is a complex strategy for a complicated war, in the view of one retired general who lives in Southern Pines.

http://www.topix.com/military/command-and-general-staff-college/2009/12/shachnov-afghan-war-complicated

AdR zei

Is het te ver gedacht dat daarom ook Van Middelkoop zolang de portefeuille van E. van der Laan er ook bijdoet - grotestedenbeleid?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...