donderdag 25 februari 2010

Minister Hirsch Ballin van Justitie 5


Geachte minister Hirsch Ballin,

Ik heb in vorige emails aan u beschreven hoe het CIDI desinformatie verspreidt en zelfs leugens. Wanneer het CIDI suggereert dat alleen 'volgens de ideologische vijanden van de Joodse staat' Israel en een deel van Palestina in 1947 en 1948 etnisch zijn gezuiverd door de zionisten, terwijl nu juist vooraanstaande Joods Israelische historici na gedegen wetenschappelijk onderzoek hebben bewezen dat die etnische zuivering van Palestijnen daadwerkelijk planmatig is voorbereid en uitgevoerd, dan weet u dat u niet met een informatiecentrum te maken heeft, maar met een zionistisch propaganda-apparaat in dienst van de Israelische overheid. Daar kan geen twijfel over bestaan. Zodra zelfs de meest fundamentele feiten worden verdraaid dan weet u dat het CIDI niet te goeder trouw is. Zeker niet wanneer u ook nog eens weet dat het streven naar een etnische zuivering al in 1937 werd samengevat door David Ben-Goerion toen hij in een brief aan zijn zoon schreef:


'Ik ben een enthousiaste aanhanger van de joodse staat, ook als dat betekent dat we nu Palestina moeten verdelen, want ik ga er van uit dat een gedeeltelijke joodse staat niet het eindpunt is maar het begin... De formering van een staat, ook al is het nog maar een gedeeltelijke staat, zal de grootste bijdrage zijn aan onze kracht, en een machtige uitvalsbasis vormen bij ons historische streven om het gehele land te bevrijden.'


En zo geschiedde het ook. Driekwart van de Palestijnse bevolking werd meer dan zes decennia geleden met geweld verdreven, de overgrote meerderheid van hen moslims. De Palestijnse steden die christelijk waren konden minder makkelijk ontruimd worden aangezien de zionisten bang waren voor de repercussies van het christelijke Westen, met als gevolg dat een kwart van de Palestijnen, zowel christenen als moslims, dat in het heuvelachtige Galilea woonde niet verdreven kon worden. Dit tot grote teleurstelling van de bekendste Joods Israelische historicus Benny Morris die daarover in 2004 verklaarde: 'Ik denk dat [Ben-Goerion] in 1948 een ernstige historische fout maakte. Hoewel hij het demografische vraagstuk begreep en de noodzaak van het vestigen van een joodse straat zonder een grote Arabische minderheid, werd hij tijdens de oorlog bang. Op het laatst aarzelde hij… Als aan het eind van het liedje mistroostig blijkt te zijn voor de joden dan zal dit zijn omdat Ben Goerion de verplaatsing in 1948 niet voltooide.'


http://www.counterpunch.org/shavit01162004.html


Het zal u duidelijk zijn dat u als minister van Justitie uitgenodigd bent door een propaganda-organisatie, gefinancierd om halve waarheden en zelfs leugens te verspreiden. De enige serieuze conclusie hieruit moet zijn dat u als Nederlands politicus gebruikt wordt door een zionistische lobbygroep, in een poging de Israelische terreur te rechtvaardigen. Nog altijd, zes decennia na deze oorlogsmisdaden weigert Israel de vluchtelingen terug te laten keren dan wel financieel te compenseren voor het verlies van land en goederen, van alles dat ze op aarde bezaten. En dit terwijl Israel terecht eist dat de bezittingen die in de Tweede Wereldoorlog van de Joden werden gestolen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren of hun familie. Tegelijkertijd is 'de Joodse natie' fel tegen herstelbetalingen aan de Palestijnse bevolking. Het feit dat u zich laat gebruiken, meneer Hirsch Ballin, is verwerpelijk. U dient hier geen enkel fatsoenlijk belang mee. Het probleem voor mij is dat ik een toon probeer te vinden waarmee ik u kan bereiken. Ik bedoel, juridisch zullen wij niet fundamenteel van mening verschillen, en ook zullen wij geen wezenlijke verschillen van mening hebben zodra we de zaak beoordelen via christelijke normen en waarden en de tien geboden. Maar hoe bereik ik u als politicus die zich in dit geval niets van normen en waarden en internationaal recht aantrekt? Als niets meer een waarde in zich heeft dan zijn we in een nihilistisch universum beland. Ik zag vanmiddag de film Nine, waarin een actrice zingt 'stile is the new content'. En het is waar, in deze postmodernistische tijd is de vorm inhoud geworden en de inhoud vorm. De waarheid speelt in die tijdgeest geen enkele rol van betekenis.


Om terug te grijpen op de beroemdste katholieke kerkvader, het was Augustinus die schreef: Remota iustitia quid sunt regna nisi magna latrocinia? En zo is het eeuwen later nog steeds: wanneer de gerechtigheid opzij geschoven is, wat zijn koninkrijken anders dan grote roversbenden? Meneer Hirsch Ballin, wat kunt u daar anno 2010 tegenover stellen? Is de waarheid tijd en plaatsgebonden?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Persoonsgebonden

anzi

Anoniem zei

Hoezo een nieuwe overeenkomst? Wat privacygegevens? Hoezo inzage in onze bankrekening? De Europeanen in de uitverkoop gooien? Zijn ze helemaal belazerd. Ga eens nadenken Hirsch Ballin!

Afwachten wat als Europese oplossing wordt gezien en wat de Amerikaanse realiteit zal zijn.
Geweldig, 1 Europa


Laatst gewijzigd: 25 februari 2010 19:56
© NU.nl/Chris Heijmans'

BRUSSEL - Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie en Binnenlandse Zaken denkt dat het moet lukken een nieuwe overeenkomst met de Verenigde Staten te sluiten over Swift die ook recht doet aan de bezwaren van het Europees Parlement.

© NU.nl/Chris Heijmans'
'Het zal niet makkelijk worden, maar we moeten eruit kunnen komen'', zei hij donderdag na beraad met zijn EU-collega's in Brussel.

Het Europarlement verwierp eerder deze maand een EU-akkoord dat de Amerikaanse autoriteiten inzage zou geven in bankoverschrijvingen van Swift, het Europese bedrijf dat internationale betalingsopdrachten verzorgt.

Terroristen

De Amerikanen zeggen de bankgegevens van Europese burgers en bedrijven nodig te hebben om geldstromen voor terroristen op het spoor te kunnen komen. Maar het Europarlement, onder aanvoering van Jeanine Hennis (VVD), vond de privacy van de burgers onvoldoende gewaarborgd.

De EU gaat nu opnieuw met de VS onderhandelen. Hirsch Ballin vertrouwt erop dat de Amerikanen bereid zijn tot tegemoetkomingen. Zo moet het duidelijk zijn in welke omstandigheden de bankgegevens worden verstrekt en ook wat er met de informatie gebeurt.


Nederland

Nederland en België nemen in de discussie een bijzondere positie in. Het hoofdkantoor van Swift is gevestigd in België, terwijl de server van het bedrijf in Nederland staat.

Hirsch Ballin zei niet door de Amerikanen te zijn benaderd voor bilaterale afspraken over de kwestie. Hij zou dat ook niet willen. ''We moeten dit Europees oplossen.''

anzi

Anoniem zei

We hebben dit al eerder Europees opgelost, meneer Hirsch Ballin.

anzi

Antisemitisme? HAHA

  Abu Har al-Goudhadi @HarryVeenendaal · 32 m Geestig. Nauwelijks Kamerleden tijdens het #antisemitismedebat . Donderdag 16:00 uur. Vrijdag ...