dinsdag 27 oktober 2009

De Israelische Terreur 990



Sonja
zei

Hoorde net Sander van Hoorn op de radio vertellen dat het inderdaad waar is, maar dat het voor Israël toch wel moeilijk te bepalen is hoeveel... etcetera.

Wat ik me afvraag: waarom maakt Amnesty daar nu pas werk van? Dit is toch al tientallen jaren zo.


Sonja,

Klopt. Al voor de veroveringen van 1967 stalen de zionisten Palestijns water, door vanaf hun eigen grondgebied schuin te boren naar de aquifers op Palestijns gebied. Een van de belangrijkste redenen dat Israel weigert het internationaal recht te respecteren is het feit dat de 'joodse staat' zonder het water van de Westbank niet levensvatbaar is. Dit is wat mijn vriend, de Nederlands-Israelische filmer Benny Brunner, verklaart:

Als men die hele gedachte van een Groot-Israel even terzijde schuift en men kijkt naar het conflict via een economische, marxistische, invalshoek dan ontdek je dat het een zaak van onroerend goed is. Zo simpel als dat. Heel veel mensen en bedrijven en institutionele beleggers verdienen veel geld aan de bezetting en het confisqueren van Palestijns gebied. Het zijn grote stukken land voor een natie die in wezen geen ruimte meer heeft. En vergeet ook niet de aquifers. Israël gebruikt 73 procent van het water onder de Westbank. Al meer dan 40 jaar lang stelen ze het water. Zelfs op hun eigen land mogen de Palestijnen niet naar water boren, omdat ze dan de aquifers aftappen die de Israëli’s voor zichzelf hebben gereserveerd. Dit is een voorbeeld bij uitstek van het Israëlisch Apartheidsysteem.

http://www.stanvanhoucke.net/deoneindigeoorlog/interviews/filmmakers2.html

Geen opmerkingen:

Atlanta cops have now ARRESTED the Chair of Emory University’s Philosophy Department

 what happens in the west right now? why are citizens not allowed to protest against zionist genocide?  Jackson Hinkle  @jacksonhinklle Atl...