woensdag 23 juli 2008

No Country For Old Men

In No Country For Old Men zegt de sheriff die een serie moorden moet oplossen: 'Dat is de tijd. Als een beetje fatsoen al te veel is, volgt de rest vanzelf.' En zijn collega antwoordt: 'Je houdt het niet tegen.' Ik moest hieraan denken toen ik in een Bretonse krant zag en las hoe Karadzic zich als een ouwe hippie vermomd had en alternatieve geneeskunst bedreef. En niemand die hem herkende, niemand die voelde dat er iets niet klopte, niemand die doorhad dat ze te maken hadden met een massamoordenaar. Hij kon zich zonder moeite uitgeven voor een zachtaardige alternatieveling.

De massamens. Zijn hele leven lang is hij bedrogen met beelden. Men is het vermogen verleerd om onderscheid te maken. De gangsters geven zich ongestoord uit voor de redders van de mensheid. 

De journalistiek is geen vak voor goedgelovigen.
   

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zag vanavond een presentatie van Dr. Marimba Ani, waarin ze in een kort tijdsbestek uitlegt waar het de "Europese machtscultuur-mens" aan ontbreekt.

http://video.google.com/videoplay?docid=-7887652700998413008&hl=en

Anoniem zei

Diogenes liep naar ik hoorde overdag met een Lantaarn OP zoek naar hij zei een goed mens......

Het vinden van een goede Journalist is natuurlijk een veel grotere opgave.

Anoniem zei

(Waarschijnlijk is er ietsmis gegaan met het verzenden/plaatsen van mijn reactie, dus nu nog poging)
Natuurlijk had niemand door dat deze goedaardige alternatieveling de massamoordenaar Karadzic zou zijn. Het arresteren van deze man zou wel eens bepaalde belangen (politici, militaieren) kunnen schaden. Dat de (Nederlandse) pers het bericht klakkeloos als WAAR publiceert is een heel normaal patroon geworden, waarbij met doelt op een naief publiek, al is de berichtgeving nog zo merkwaardig of onlogisch; het maakt niets uit. Lees eens het boek van Robin de Ruiter over Milosovic.

Anoniem zei

"De gangsters geven zich ongestoord uit voor de redders van de mensheid."

Bush, Blair, Balkenende, ga zo maar door.

Dat bedoelde je toch?

Ben heel benieuwd wat die Karadzic naar buiten kan brengen over Holbrooke en Clinton voordat hij op mysterieuze wijze dood gaat a la Milosevic.

Ach ja. Journalistiek is ook geen vak voor mensen met oogkleppen.

Toch?

Anoniem zei

Voor wie zou de journalistiek tegenwoordig nog wel een vak zijn is een prangende vraag!

Anoniem zei

Rwanda speelt een spelletje met Frankrijk deelde "men journalisten"ons mee.

van Frankrijk weet ik dat het internationale recht met voeten getreden wordt en dat de r.k.kerk de oren der politici bewerkt. de misdadige r.k. geestelijken vinden onderdak in kloosters in onze omgeving.hoor Romeo Dallaire V.N generaal,Dirk Tuypens in zijn boek over de Witte Paters in Rwanda,en Aster Berkhof, Beminde schurken, uitg. Hadewych, 890 fr

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...