dinsdag 3 juni 2008

De Israelische Terreur 382

Dit liet het Nederlandse parlementslid Van Baalen in november 2007 weten: "VVD-woordvoerder Hans van Baalen begrijpt dat Israël daarom genoodzaakt is preventief én reactief in Gaza in te grijpen, waaronder helaas ook de Palestijnse bevolking van Gaza te leiden heeft. Het enige alternatief is het uitdrukken van deze terroristische steenpuist in Gaza door internationale troepen. Dan moet de internationale gemeenschap, echter, wel bereid zijn de terroristen actief te bestrijden en daarmee de raketaanvallen op Israël te stoppen. Zo niet, dan moet de internationale gemeenschap stoppen met het kritiseren van Israël’s harde aanpak van de terreur vanuit Gaza. Het is kiezen of delen, aldus VVD-buitenlandwoordvoerder Van Baalen."

Zie: http://www.laatstenieuws.nl/2007/05/11/gaza-is-een-steenpuist/

En dit is de kop boven een artikel van Salomon Bouman nog geen vier maanden later in NRC

'Stationeer een internationale troepenmacht in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.' De geesten worden rijpgemaakt, zo verkoopt de journalistiek de politiek.

En dit is mijn waarschuwing: over enige tijd wordt bekend dat Israel zich niet uit de - volgens het internationaal recht - illegale nederzettingen in bezet gebied zal terugtrekken. Daarom moet nu onder supervisie van de Verenigde Staten, zoals Bouman ook laat weten, een internationale troepenmacht de bezetting van Israel overnemen om zo Israel te kunnen beschermen tegen het verzet van de Palestijnse bevolking. Minister Verhagen heeft zonder het parlement te raadplegen al aangeboden om Nederlandse troepen te stationeren in bezet Palestijns gebied. Mijn collega's verzwijgen deze nieuwe westerse tactiek om Israel te helpen. Maar u weet nu wat er achter de schermen bekokstoofd wordt. Zie ook: http://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=salomon+bouman

En dit alles om in de woorden van Bouman "het Palestijnse vraagstuk" op te lossen nu Israel niet in staat is gebleken met terreur het Palestijns verzet te breken. Nu moeten wij dat gaan doen.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...