dinsdag 10 juli 2007

CIDI Bestuurslid schendt Internationaal Recht 4

De pro-Israel reacties die ik krijg zijn voor de overgrote meerderheid grof en illustrerend voor het feit dat deze mensen het recht niet respecteren. Ik geef u een voorbeeld. Gisteren schreef ik dit:

'Ik ontving net deze email van United Civilians for Peace:

Beste,

Nieuwe ontwikkelingen wat betreft het Nederlandse kraanverhuurbedrijf Riwal, dat betrokken is bij de bouw van de muur in bezet Palestijnse gebied. Vandaag een artikel in Ha’aretz, zie http://www.haaretz.com/hasen/spages/879613.html (en hieronder). Zie ook de reacties onder het artikel (online). Zo maak je dus vrienden ;-) Vrijwilligers die willen reageren? Kan zeker geen kwaad…Verder een item vanochtend bij Radio Rijnmond, mede naar aanleiding van nieuwe kamervragen die Martijn van Dam (PvdA) heeft gesteld. Zie:http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=44967Op onze website is een uitvoerig dossier over Riwal te vinden, zie http://www.unitedcivilians.nl/nl/doc.phtml?p=Riwal.Met vriendelijke groet,MartinUnited Civilians for PeaceCoördinator lobby & campagne / Lobby & campaign coordinatorE-mail: martin.siepermann@icco.nlTel. +31 (0)30 8801550Mob. +31 (6) 18396867

Dutch gov't warns company to stop work on W. Bank fence By Cnaan Liphshiz, Haaretz Correspondent Ha’aretz, 9 July 2007
The Dutch foreign minister, Maxime Verhagen, recently warned a construction company from the Rotterdam area to terminate its involvement in work on the separation fence in the West Bank."I expect Riwal to stop providing cranes for the wall. I hope this will be the last we hear of it," Verhagen said in a media statement late last month, adding that "the government will keep a close watch" on the company's actions. The Dutch foreign ministry called the company's work on the barrier "undesirable," citing the 2004 ruling by the Hague-based International Court of Justice that the fence was illegal. Last year, the company agreed to halt its involvement following a request by the foreign ministry. However, the issue resurfaced last month after United Civilians for Peace (UCP) an organization promoting peace in the Middle East submitted evidence showing that Riwal was still providing equipment for the wall's contractors. Reiterating its stance on Riwal, the Dutch foreign ministry recently suggested that the company abide by contractual usage stipulations.Nonetheless, UCP accuses the Dutch government of not doing enough to hold Israel to account for its actions."The Hague often affords Israel unlimited backing despite violations of international law. We hope Verhagen's recent statement is more than lip-service," Martin Siepermann of UCP told Haaretz. "The government should pursue the matter independently instead of merely responding to our queries."http://www.haaretz.com/hasen/spages/879613.html
Overigens heb ik op mijn vragen aan Ronnie Naftaniel, directeur van het CIDI, nog geen antwoord gekregen. Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2007/07/cidi-bestuurslid-schendt-internationaal.html Doron Livnat is bestuurslid van het CIDI, het propaganda centrum van Israel in Nederland.'

Naar aanleiding hiervan kreeg ik deze reactie van iemand die zich introduceert als:

'Paardestaart zei...
Ik hoop dat Riwal Verhagen de vinger geeft, en netjes zijn werk afmaakt..Ik schaam me dood voor jullie kruiperig, verraderlijk gedrag.You go Israel!
2:09 AM'

Of deze reactie anonieme reactie van iemand die niet weet dat het Internationaal Gerechtshof de afscheiding illegaal heeft verklaard, maar toch een mening heeft en maar wat beweert:

'Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "CIDI Bestuurslid schendt Internationaal Recht 2" achtergelaten:

1. Er is maar 5% muur de rest is hek 2. het hek is NIET illegaal. Alleen maar in de mind van terroristenvriendjes die het leven van Israeli's en Palestijnen onbelangrijk vinden .Als de terreur ophoudt kan het hek ook weer weg. Maar zolang journalistjes zoals meneer van Houcke de terreur met hun nepberichtgeving blijven steunen zal het wel nooit ophouden. Geplaatst door Anoniem op stan op 9:15 PM'

Of deze anonieme hysterische reactie van iemand die zich elders aanmeldde als avics Zuid-holland, Rotterdam, Netherlands avics.xs4all.nl (80.127.7.119) [Label IP Address]:

'Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Boycot Israel 7" achtergelaten:
F*ck off meneer Houcke:Lezen en daarna je computer uitzetten en NOOIT MEER AANDOEN'

Deze is ook kenmerkend voor het gebrek aan kennis van de pro-Israel reacties, een reactie van iemand die zich voorstelt als:

'grobbekuiken heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Volkskrant 53" achtergelaten:

grobbekuiken said...
Stan,

Wat mij betreft ben je ook een ongelooflijke neuzelaar en heb je een erg geborneerde manier van vragen stellen. Daarnaast maak je feitelijke fouten: de soldaat is niet krijgsgevangen genomen door een vijandige mogendheid, simpelweg omdat diegenen die dat hebben gedaan geen deel uitmaken van het leger van een regering. De soldaat is ontvoerd door het zoveelste groepje strijders zonder naam. En dat geeft de Palestijnse regering ook met zoveel woorden toe. Kern blijft dat zowel de Palestijnen als de Israeliers gewoon een manier moeten vinden om samen op dat kleine stukje grond te leven. Want terug naar Jordanië, waar de overgrote meerderheid van de Palestijnen vandaan kwam, dat zal het wel niet meer worden.
4:30 PM '

Ik antwoordde hierop met deze reactie:

'stan said...

grobbekuiken,
wat een onbeschofte toon slaat u aan. kennelijk niet geleerd wat betamelijk is en wat niet. mijn vadvies is dat u allereerst uw toon wijzigt als u tenminste een gedachtenuitwisseling voorstaat. zo niet, dan verzoek ik u ergens anders te gaan spelen.wat mij opvalt is dat u het internationaal recht niet kent. dat recht schrijft voor dat een onderdrukt volk waarvan het land wordt bezet zich gewapend mag verzetten tegen de agressor. geen woord wordt er gesproken over het al dan niet hebben van een leger. die regel is ook logisch, want anders was bijvoorbeeld het verzet in nederland tegen de duitsers illegaal geweest. grobbekuiken, wat niet mag is wat israel vervolgens deed, het internationaal recht verbiedt namelijk expliciet collectief straffen. artikel 33 van de vierde geneefse conventie stelt het zo: 'no protected person may be punished for an offense he or she has not personally commited. collective penalties and likewise measures of intimidation or of terrorism are prohibited.' met andere woorden: het israelisch terrorisme tegen de palestijnse en libanese bevolking is illegaal en behoort tot de categorie oorlogsmisdaden. als u zich in het onderwerp had verdiept alvorens u ongemanierd allerlei nonsense had geuit, dan had u dit geweten. het is voor u makkelijk om consequentieloos in een veilig land van alles te roepen, maar dit soort nonsense gaat wel ten koste van mensenlevens elders. even grote nonsense is uw bewering dat de palestijnen 'voor de overgrote meerderheid uit jordanie' kwamen. de naar schatting meer dan 5 miljoen palestijnen die in de diasopora leven zijn volgens de vn en israelische historici nazaten van de slachtoffers van de israelische etnische zuiveringen in 1948 en de talloze verdrevenen van de de oorlog in '67. ook dat had u kunnen weten als u zich verdiept had in het onderwerp. grobbekuiken, mijn voorstel is dat u zich eerst inleest en pas dan aan de hand van feiten een discussie begint, als u dat dan nog noodzakelijk mocht vinden.
veel succes
stan van houcke'
5:34 PM '

Als Israel dit soort vrienden heeft, dan heeft het land geen vijanden meer nodig.

Weet u trouwens dat u als Nederlands burger een aangifte kunt doen bij het Openbaar Ministerie tegen de eigenaren van Riwal, het bedrijf van onder andere het CIDI-bestuurslid, een aangifte van schendingen van internationale verdragen die in beginsel in Nederland vervolgd kunnen worden. Het is natuurlijk de vraag of het Openbaar Ministerie Riwal voor het gerecht zal dagen, maar het is de moeite waard om zo te proberen de schending van het internationaal recht door een Nederlands bedrijf te stoppen. Het is het minste dat een fatsoenlijk burger kan doen. Hoe meer aangiften tegen Riwal des te serieuzer de hoofdofficier van justitie van uw woonplaats de aangifte zal nemen. Ik neem aan dat minister Verhagen, die het internationaal recht wel lijkt te respecteren, zo'n initiatief zal steunen.

5 opmerkingen:

Sonja zei

'Avics' is Avi Cohen Stuart, ICT-er bij SSA Global. Zijn vader is trouwens een activistische messiasbelijder te Jeruzalem, genoeg om van in de war te raken (ben ik nu een jood of een christen) lijkt me.

'Grobbekuiken' is ook een nobody, naar vermeend Okke Ornstein, islambasher, propagandeur van het zionistische gedachtengoed en, hoe kan het ook anders, Wilders-fan.

Anoniem zei

Dit gebeurt als je op die link van Ornstein klikt:

403 Forbidden
Please stop referer spam.

We have identified that you have been refered here by a known or supposed spammer.

If you feel this is an error, please bypass this message and leave us a comment about the error. We are sorry for the inconvenience.

If you are actually doing referer spam, please note that this website/b2evolution no longer records and publishes referers. Not even legitimate ones! While we understand it was fun for you guys while it lasted, please understand our servers cannot take the load of all this cumulated spam any longer... Thank you.

Also, please note that comment/trackback submitted URLs will be tagged with rel="nofollow" in order to be ignored by search engines.

Sonja zei

Hier geen problemen...

Anoniem zei

Het probleem is dat de VN misschien wel internationaal recht wil spreken, maar geen enkel serieus machtsmiddel heeft om deze te handhaven. Dus wordt recht in eigenhand genomen.

De arabieren zijn begonnen om zich in 1947 niet aan een VN besluit te houden, ofwel hebben als eerste internationaal recht geschonden.
En daarnaast is het opblazen van bussen vol onschuldige mensen ook een schending van internationaal recht.

Bij de eerste VN doden gaat het VN "leger" er al vandoor. Zolang dit zo blijft zal geen land het aan de VN alleen toevertrouwen.

vb: Israel trek zich volgens de VN volledig terug uit Libanon. VN heeft militairen in zuid libanon, echter deze deden helemaal niks om raket beschietingen of ontvoeringen/moorden te voorkomen. Alleen waarnemen...

stan zei

5 reacties
Dit venster sluiten Naar reactieformulier gaan

Sonja zei...
'Avics' is Avi Cohen Stuart, ICT-er bij SSA Global. Zijn vader is trouwens een activistische messiasbelijder te Jeruzalem, genoeg om van in de war te raken (ben ik nu een jood of een christen) lijkt me.

'Grobbekuiken' is ook een nobody, naar vermeend Okke Ornstein, islambasher, propagandeur van het zionistische gedachtengoed en, hoe kan het ook anders, Wilders-fan.
11:12 AM

Anoniem zei...
Dit gebeurt als je op die link van Ornstein klikt:

403 Forbidden
Please stop referer spam.

We have identified that you have been refered here by a known or supposed spammer.

If you feel this is an error, please bypass this message and leave us a comment about the error. We are sorry for the inconvenience.

If you are actually doing referer spam, please note that this website/b2evolution no longer records and publishes referers. Not even legitimate ones! While we understand it was fun for you guys while it lasted, please understand our servers cannot take the load of all this cumulated spam any longer... Thank you.

Also, please note that comment/trackback submitted URLs will be tagged with rel="nofollow" in order to be ignored by search engines.
11:34 AM


Sonja zei...
Hier geen problemen...
12:32 PM

Anoniem zei...
Het probleem is dat de VN misschien wel internationaal recht wil spreken, maar geen enkel serieus machtsmiddel heeft om deze te handhaven. Dus wordt recht in eigenhand genomen.

De arabieren zijn begonnen om zich in 1947 niet aan een VN besluit te houden, ofwel hebben als eerste internationaal recht geschonden.
En daarnaast is het opblazen van bussen vol onschuldige mensen ook een schending van internationaal recht.

Bij de eerste VN doden gaat het VN "leger" er al vandoor. Zolang dit zo blijft zal geen land het aan de VN alleen toevertrouwen.

vb: Israel trek zich volgens de VN volledig terug uit Libanon. VN heeft militairen in zuid libanon, echter deze deden helemaal niks om raket beschietingen of ontvoeringen/moorden te voorkomen. Alleen waarnemen...
7:29 PM


stan zei...
5 reacties
Dit venster sluiten Naar reactieformulier gaan

Sonja zei...
'Avics' is Avi Cohen Stuart, ICT-er bij SSA Global. Zijn vader is trouwens een activistische messiasbelijder te Jeruzalem, genoeg om van in de war te raken (ben ik nu een jood of een christen) lijkt me.

'Grobbekuiken' is ook een nobody, naar vermeend Okke Ornstein, islambasher, propagandeur van het zionistische gedachtengoed en, hoe kan het ook anders, Wilders-fan.
11:12 AM

Anoniem zei...
Dit gebeurt als je op die link van Ornstein klikt:

403 Forbidden
Please stop referer spam.

We have identified that you have been refered here by a known or supposed spammer.

If you feel this is an error, please bypass this message and leave us a comment about the error. We are sorry for the inconvenience.

If you are actually doing referer spam, please note that this website/b2evolution no longer records and publishes referers. Not even legitimate ones! While we understand it was fun for you guys while it lasted, please understand our servers cannot take the load of all this cumulated spam any longer... Thank you.

Also, please note that comment/trackback submitted URLs will be tagged with rel="nofollow" in order to be ignored by search engines.
11:34 AM


Sonja zei...
Hier geen problemen...
12:32 PM

Anoniem zei...
Het probleem is dat de VN misschien wel internationaal recht wil spreken, maar geen enkel serieus machtsmiddel heeft om deze te handhaven. Dus wordt recht in eigenhand genomen.

De arabieren zijn begonnen om zich in 1947 niet aan een VN besluit te houden, ofwel hebben als eerste internationaal recht geschonden.
En daarnaast is het opblazen van bussen vol onschuldige mensen ook een schending van internationaal recht.

Bij de eerste VN doden gaat het VN "leger" er al vandoor. Zolang dit zo blijft zal geen land het aan de VN alleen toevertrouwen.

vb: Israel trek zich volgens de VN volledig terug uit Libanon. VN heeft militairen in zuid libanon, echter deze deden helemaal niks om raket beschietingen of ontvoeringen/moorden te voorkomen. Alleen waarnemen...
7:29 PM


stan zei...
beste anoniem
'even maar weer de feiten en de achtergronden:

'De atheist Ben-Goerion, vader des vaderlands van de joodse natie, zei in 1938: ”after the formation of a large army in the wake of the establishment of the state, we will abolish partition and expand to the whole of palestine.” Al in 1937 schreef hij aan zijn zoon Amos: ‘‘Geen zionist kan afstand doen van ook maar het kleinste gedeelte van het land van Israël. Een joodse staat in een deel van Palestina is geen einde, maar een begin.’’ Het bezit van een eigen stuk grondgebied was, volgens hem, doorslaggevend want juist “daar door vergroten we onze macht en elke machtstoename maakt het mogelijk het land in zijn geheel in handen te krijgen. Het vestigen van een [kleine] staat… zal dienen als een zeer krachtig instrument in onze historische inspanning om het hele land te bevrijden.” Aldus de grondlegger van Israel, een staat die nu bijna 60 jaar later nog steeds weigert aan te geven waar de grenzen van de zionistische staat liggen.'

2. 'in de woorden van de israelische historicus ilan pappe, die het boek the ethnic cleansing of palestine schreef: "In het midden van de jaren vijftig was de eerste premier van Israël en de belangrijkste leider van de zionistische beweging in Palestina, David Ben-Goerion, voor het eerst niet aan de macht en had zodoende tijd om door het land te reizen. Omdat hij het noorden niet goed kende, besloot hij door Galilea te trekken. Ben-Goerion bezocht er een fabriek, een kibboets, een militaire basis en al met al leek hij een aangename tijd te hebben. Maar ’s avonds schreef de vader des vaderlands in zijn dagboek dat één ding zijn dag danig had verpest, namelijk het feit dat hij voor het eerst besefte dat er zoveel Arabieren in Galilea woonden. Zijn ergernis benadrukt nog eens het feit dat Ben-Goerion een ideologische beweging leidde die al sinds het eind van de negentiende eeuw Palestina wilde veranderen in een joodse staat, waarin zo min mogelijk Palestijnen zouden leven, eigenlijk geen. Met andere woorden: als de aanwezigheid van zoveel Palestijnen de grondlegger van de joodse staat dwars zat, dan betekende dit dat het plan om het te ontvolken van alle Palestijnen niet gelukt was. En als de leider van het Israëlische zionisme - en dus geen marginale randdebiel - zich stoorde aan de aanwezigheid van zoveel Palestijnen, dan kunnen we zonder meer aannemen dat ook de meeste Israëlische joden in de jaren vijftig zich hieraan stoorden. Wat dat betreft is er anno 2007 niets veranderd. Vanaf het allereerste moment dat Palestina gekozen werd als territorium voor een zogeheten ‘joodse staat’ was de enige formule die zionistische leiders als Ben-Goerion konden bedenken het de-arabiseren van het land, aangezien het meteen voor hen duidelijk was dat er een ander volk leefde. Al in 1937 schreef hij aan zijn zoon Amos: “Geen zionist kan afstand doen van ook maar het kleinste gedeelte van het land van Israël. Een joodse staat in een deel van Palestina is geen einde, maar een begin.” Het bezit van een eigen stuk grondgebied was, volgens hem, doorslaggevend want juist “daardoor vergroten we onze macht en elke machtstoename maakt het mogelijk het land in zijn geheel in handen te krijgen. Het vestigen van een [kleine] staat… zal dienen als een zeer krachtig instrument in onze historische inspanning om het hele land te bevrijden.” Kortom, men wilde gewoon een lege ruimte om de zionistische droom te verwezenlijken. Dat was een vitaal onderdeel van de ideologie en het betekende in de praktijk: verdrijf alle inwoners van Palestina, en wel omdat men geen joodse staat kon stichten met destijds slechts 600.000 joden terwijl er ook nog eens 1 miljoen Palestijnen leefden.

Die etnische zuivering werd militair voorbereid in een van de mooiste panden in Tel Aviv, bijgenaamd Het Rode Huis, waar sinds 1947 het hoofdkwartier was gevestigd van de Haganna, de belangrijkste ondergrondse zionistische militie, de gewapende tak van links. En in dit inmiddels gesloopte gebouw, er staat nu een Sheraton Hotel, werd op de koude woensdagmiddag van 10 maart 1948 door elf speciaal geselecteerde zionistische leiders van de joodse gemeenschap in Palestina (na een jaar lang op woensdag te hebben vergaderd) de laatste hand gelegd aan een plan om ongeveer 1 miljoen Palestijnen te deporteren. Diezelfde avond nog werden militaire bevelen rond gestuurd naar gevechtseenheden in het hele land voor een systematische verdrijving van de Palestijnen. Die orders waren voorzien van gedetailleerde beschrijvingen van de methodes die gebruikt moesten worden om de Palestijnse burgers met geweld te verjagen: grootscheepse intimidatie; het belegeren en bombarderen van dorpen en bevolkingscentra; het in brand steken van woningen en eigendommen; en tenslotte het opblazen van bebouwde centra om te voorkomen dat de verdreven inwoners zouden terugkeren. Elke gevechtseenheid kreeg haar eigen lijst van dorpen en buurten die etnisch gezuiverd en met explosieven verwoest moesten worden. Deze militaire campagne kreeg als codenaam Plan D. Net als bij andere dergelijke catastrofale besluiten bestaan ook van deze bijeenkomst geen notulen. Politici en generaals die besluiten het lot van zoveel mensen in handen te nemen, laten doorgaans geen bewijzen hiervan achter. Maar er bestaat in dit geval genoeg indirect bewijs, stille getuigen, die het ons als historici mogelijk maken om te reconstrueren wat er tijdens die bijeenkomst werd besloten. Misschien veel belangrijker nog, we beschikken nu over de documentatie die resulteerde uit deze geheime bijeenkomst, te weten een reeks militaire orders aan de joodse gevechtseenheden om te beginnen met de systematische verdrijving van een miljoen Palestijnen uit hun woningen, dorpen en steden. In een tijdsbestek van zeven à acht maanden was de operatie voorbij en hadden tenminste 750.000 Palestijnen hun huizen verloren, hun velden, boomgaarden, bedrijven, bankrekeningen en hun leven in Palestina, waar hun families eeuwenlang zo niet langer hadden geleefd.’
En dat is het begin van het huidige conflict.

3. 'De Israelische journaliste Amira Hass van de Israëlische kwaliteitskrant Ha'aretz, die in tegenstelling tot de Nederlandse correspondenten op de Westoever woont, interviewde een van de Israelische militaire scherpschutters. Hij zei desgevraagd: 'Wanneer de officieren te velde de scherpschutters opdracht geven te vuren, dan is de intentie om het hoofd te raken, want als hij schiet, doet hij dat om te doden… Twaalf jaar en ouder mogen we neerschieten,' aldus de Israëlische militair. Hij gaf overigens toe dat het moeilijk is om leeftijden te schatten. 'De richtlijnen… veranderen elke dag, soms zelfs meermalen per dag. Wanneer er aan Israëlische zijde doden vallen, mogen wij meer schieten.' Over het aantal Palestijnse doden zei hij: 'Zes per dag is normaal, het kunnen er ook veel meer zijn.' Het alleen verwonden van kinderen wordt doorgaans als ondoeltreffend beschouwd, want 'verwondingen hitsen de gemoederen veel meer op.'

4. 'Israeli troops killed more than 650 Palestinians, including 120 children, last year, a threefold increase on 2005, the human rights group Amnesty International said yesterday.
Israel was criticised for air and artillery strikes on Gaza, continuing to build the West Bank barrier and restricting the movement of Palestinians with checkpoints. "Israeli soldiers and settlers committed serious human rights abuses, including unlawful killings, against Palestinians, mostly with impunity," the annual report said.'

dit, wat betreft enkele feiten en achtergronden die uw verhaal in een genuanceerde context plaatsen.

Bovenal blijft het volgende een niet te negeren feit: in strijd met de uitspraken van de vn en de regels van het internationaal recht blijft israel de palestijnse gebieden bezetten. zolang het zionistische israel het internationaal recht blijft schenden, zullen de palestijnen zich blijven verzetten. soms op een even illegale manier als de israelische strijdkrachten en joodse kolonisten doen. zolang het palestijns verzet gericht blijft op het uitschakelen van het leger van de bezetter mag dat volgens het internationaal recht. anders was ook het nederlands verzet tegen de duitsers illegaal geweest en zouden alle bevrijdingsoorlogen illegaal zijn geweest. het verbaast mij telkens dat mensen zoals u op de een of andere manier het recht willen schenden, geen enkel respect hebben voor de wet. of bent u van mening dat de zionisten wel het recht mogen schenden en alle andere organisaties en volkeren niet? zo niet, dan is er maar 1 conclusie: israel moet zich aan het recht houden en ophouden met het bezetten van palestijns land en het terroriseren van de palestijnse bevolking. 40 jaar bezettingsterreur is lang genoeg geweest. de nederlanders hebben 5 jaar onderdrukking gekend, de palestijnen acht keer langer. dat zijn de feiten.

verdiep u in de achtergronden en de feiten voordat u meningen gaat spuien. u kunt hier in nederland in alle vrijheid consequentieloos aanbabbelen, maar anderen die de terreur van een bezetting moeten ondergaan zijn wel de dupe van uw gebrek aan kennis. vergeet dan niet.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...