maandag 9 juli 2007

Nederland en Afghanistan 138

'Afghaanse antidrugs-minister neemt ontslag

KABUL - De Afghaanse minister verantwoordelijk voor de strijd tegen drugs, Habibullah Qaderi, heeft ontslag genomen. Dat maakte een zegsman van het departement zondag bekend. De minister zou kampen met gezondheidsproblemen en gaat dienen als consul-generaal in Canada.
,,Hij is de afgelopen vijf maanden ziek geweest en had last van een zere keel en hoge bloeddruk. Hij kon de last van het ministerschap en de dagelijkse vergaderingen niet aan'', aldus de woordvoerder. Qaderi's vertrek valt samen met wat vermoedelijk de grootste oogst van opium ooit wordt.
Afgelopen jaar steeg de productie van ruwe opium in Afghanistan al met 50 procent. Het land produceert circa 90 procent van de heroïne in de wereld. Qaderi diende sinds 2004.'

Zie: http://msn.anp.nl/msn/nieuws.do?action=article&id=4451202

Nederland spendeert jaarlijks meer dan een half miljard euro aan belastinggeld om de Afghaanse krijgsheren annex heroinemafia, onder wie de broer van president Karzai, aan de macht te houden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, anders worden die arme boeren van hun bron van inkomsten beroofd. Ik zie een rechter in Nederland al die dat argument accepteert van een drugsdealer.

Twee maten.

Sonja zei

Lees ik nou dat je drugsdealers met arme boeren vergelijkt?

Anoniem zei

Opmerkelijk ja, en zeker in contrast met de gigantische kapitale inzet van politie en verdere middelen die men in NL al jaren gebruikt bij het tegengaan van kleinschalige hennepteelt voor een genotsmiddelenmarkt...

Wie dient 'onze' overheid eigenlijk?

Anoniem zei

'Lees ik nou dat je drugsdealers met arme boeren vergelijkt? '

Ik lees het niet. Waar ik op doelde is de argumentatie: we doen niets tegen opiumproductie omdat anders de arme boeren daaronder leiden.

Dat is een argumentatie die een drugsdealer dan ook kan hanteren: ik hou de handel in stand want anders hebben die arme boeren daaronder te leiden. Geen handel, geen opiumproductie nodig, en zo is de argumentatie weer rond.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...