maandag 14 mei 2007

G8-Top

Wat is dit nu? Vrijheid van Meningsuiting, daar zijn we toch zo trots op. Ik kreeg het volgende bericht gemaild naar aanleiding van mijn stukje getiteld Bevrijd http://stanvanhoucke.blogspot.com/2007/05/bevrijd.html:

'Anoniem zei...
Deze 5 mei tekst doet me denken aan (vind ik goed passen bij) het verslag van een 56-jarige vrouw dat ik kortgeleden las. Zij werd in Utrecht op 5 mei gearresteerd tijdens een ludieke fietstocht tegen de komende G8-top. Zie:
http://zapruder.nl/zaplog/artikel/getuigenis_slachtoffer_5_mei_arrestatie_in_utrecht/
11:31 AM'

Op 5 mei vond er in Utrecht een fietsdemonstratie plaats. Rond 14.30 vertrokken er ruim 100 fietsers vanaf het Jaarbeursplein. Ook reden er meerdere politiebusjes met ze mee en na een half uur werd de groep bij elkaar gedreven en omcirkeld door de ME. In totaal werden er 105 mensen gearresteerd omdat ze geen bevelen van de politie op zouden volgen. ’s Avonds laat werden de meeste arrestanten weer vrijgelaten. Op maandagmiddag 7 mei werd de laatste arrestant vrijgelaten.

Lees verder: http://www.dissent.nl/index.php?page=fietskaravaan

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...