maandag 26 februari 2007

De Nuance van de NRC 23

NRC kan maar niet genoeg krijgen van de club der malloten. Maar liefst twee journalisten hebben zich met alle nuances denkbaar volledig geworpen op de luchtverplaatsing van deze club. En ondertussen heeft de krant geen enkele journalist beschikbaar voor de verslaggeving over werkelijk belangrijke zaken die de wereldgeschiedenis bepalen, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de dreigende bombardementen op Iran. Nee, daar is geen geld, tijd en ruimte voor. Enfin, enigszins beteuterd constateren de twee Kuifjes:

'Woede over Wilders blijft uit
Nederlandse Turken en Marokkanen maken zich niet heel druk over de uitspraken van Kamerlid Geert Wilders. „Hij is wel heel creatief, hij weet steeds in het nieuws te komen.”

Door Brian van der Bol en Derk Walters

Rotterdam, 26 febr. Rotterdam, 26 febr. - Wat moeten we met de uitspraken van Tweede Kamerlid Geert Wilders? Dat is de vraag die Turkse en Marokkaanse organisaties in Nederland zichzelf stellen, nadat de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid de discussie over een dubbele nationaliteit van bewindslieden dit weekeinde opnieuw op scherp heeft gezet. De organisaties negeren de uitspraken niet, maar zijn allesbehalve woedend.
Eigenlijk gaat het helemaal niet om de dubbele nationaliteit van bewindslieden, zeggen zij. Sommige Nederlandse Turken en Marokkanen zijn wel ontstemd over uitspraken van Wilders, maar eerder omdat het de zoveelste keer is. Directeur Yusuf Altuntas van Milli Görüs Noord Nederland: „Eerst was er de ‘tsunami van islamisering’, toen de opmerking dat moslims de helft uit de Koran moeten scheuren. Het gaat maar door.”'

Zie: http://www.nrc.nl/binnenland/article641038.ece/Woede_over_Wilders_blijft_uit

Geen opmerkingen: