zaterdag 24 augustus 2013

NOS Propaganda


'Druk op Obama neemt toe'? Vanuit de hele wereld?  Nee. De druk komt  vooral van de kant van politici uit de VS en Europa, de oude koloniale machten die het westerse militair industrieel complex steunen en die de afgelopen decennium zo'n grote chaos hebben veroorzaakt in het Midden Oosten. En dan nu die propaganda voor nog meer geweld. 


'Druk op Obama neemt toe'? De wereld kent toch de Verenigde Naties. Waarom zou het Amerikaanse militair industrieel complex de orde in de wereld moeten handhaven? Daar hebben we toch de VN voor? Het is weer eens een helder voorbeeld van de wijze waarop de westerse mainstream media denken over het internationaal recht en de internationale orde. Is Obama 's wereld's hoogste instantie? En wie heeft hem dat gemaakt?  De wereldgemeenschap? Beste collega's van de NOS, denk toch eens een keer na voordat jullie propaganda verspreiden. Doe eerst je huiswerk. Laat je niet weer gebruiken zoals voorafgaand aan de illegale inval in Irak en in Libie die in totale chaos zijn geeindigd. Lees dit eens: Full text:  Ideal Illusions & Human Rights van de Amerikaanse hoogleraar James Peck.

http://www.stanvanhoucke.net/audioblog/pivot/entry.php?id=45#body

Beste collega's, stel je zelf de vraag eens waarom de Amerikanen en de Israeli's ongestraft fosfor konden inzetten in Fallujah en Gaza en niemand, inclusief jullie niet, militair ingrijpen eisten en nu wel. Stel jezelf de vraag welke partij je zou moeten helpen tijdens een burgeroorlog.
    

Druk op Obama neemt toe

Demonstranten voor het Witte Huis roepen Obama op Syrië te helpen
Demonstranten voor het Witte Huis roepen Obama op Syrië te helpen


AFP
De druk op president Obama om te handelen in het Syrië-conflict neemt toe. Hij zal snel een standpunt moeten innemen nu bondgenoten Frankrijk en Groot-Brittannië zeggen ervan uit te gaan dat het Syrische regime woensdag inderdaad een gifgasaanval uitvoerde.
De Franse buitenlandminister Fabius, op bezoek in het Palestijnse Ramallah, legde vandaag onomwonden de schuld bij Assad. "Alle informatie die we hebben wijst erop dat er een gifgasaanval heeft plaatsgevonden en dat het Assad-regime die heeft uitgevoerd."
Fabius dringt aan op een sterke internationale reactie, al zei hij er niet bij wat die zou moeten inhouden.

VN-inspecteurs 

Gisteren zei de Britse minister Hague ook al dat dat Assad waarschijnlijk achter de aanval zit. "Sommigen denken aan een complot van de rebellen, maar de kans daarop is bijzonder klein."
Vandaag kwam VN-topvrouw Kane aan in Damascus om Assad over te halen een onderzoek toe te staan. Inspecteurs zijn al in het land om eerdere gevallen van mogelijk gifgasgebruik te onderzoeken.
Obama overlegt vandaag met zijn belangrijkste adviseurs over de situatie in Syrië. Hij heeft het Pentagon gevraagd alle militaire opties uit te werken, maar de inzet van grondtroepen is uitgesloten.
Een handjevol demonstranten voor het Witte Huis? Druk neemt toe? De onbeschaamde propaganda terwijl niemand in het Westen nog weet wie de gifgas heeft ingezet. Helemaal absurd is Fabius die de Palestijnse president wil dwingen de Israelische terreur te accepteren en nu ineens -- vanwege 'humanitaire overwegingen' -- geweld tegen Syrie wil inzetten. De gekte is totaal.



5 opmerkingen:

Ron zei

De gekte is totaal."Deskundige" Ko Colijn van instituut Clingendael aan het woord in Nieuwsuur een paar dagen geleden. Alsof het heel gewoon is....,en dat is 't ook, hoe krankzinnig ook het ook is.....
"Volgens defensiespecialist Ko Colijn van Instituut Clingendael heeft president Obama maar weinig opties. Op CNN zei Obama gisteren dat de inzet van grondtroepen is uitgesloten. Eerder zei de Amerikaanse generaal Dempsey dat de VS niet in staat is om alle 50 opslagplaatsen van chemische wapens in Syrië tegelijk te vernietigen. Colijn denkt daarom dat een eventuele aanval gericht zal zijn op één militair doel. "Als de VS besluiten om Syrië aan te vallen, zal dat beperkt blijven tot een symbolische actie", verwacht Colijn.

Regionale steun
Zo'n aanval zou dan met kruisraketten plaatsvinden, waarbij Obama koste wat kost zal willen voorkomen dat er burgerslachtoffers vallen. "Want dan zou het middel erger zijn dan de kwaal", aldus Colijn. Vermoedelijk krijgt de VS voor een dergelijke actie geen mandaat van de VN-veiligheidsraad."
Met zulke "deskundigen" zullen we het moeten doen..........

Anoniem zei

Als ik nog wel eens naar het NOS journaal kijk en ik zie en hoor de flauwekul die daar gegenereerd wordt, dan denk ik vaak: er zal toch zo wel een arrestatie team komen om het hele zooitje op te pakken.

Groeten, Ben

Anoniem zei

Op Sargasso.nl is toevallig net een minipolemiekje gaande tussen hacker Arjan Kamphuis, die de NOS beschuldigde van propagandapraktijken en Jeroen Wollaars die namens de NOS de beschuldigingen wegwuift:

http://sargasso.nl/reactie-on-journalistic-integrity/#more-209474

Mvg

Anoniem zei

deze hele kwestie van de chemische wapens en de beschuldigingen aan het adres vd syrische rgering, passen in het plan van de neoconservatieven om alle niet pro-westerse landen in het midden oosten tot doelwit te maken van zgn. 'regime change' operaties en ze op te splitsen in elkaar betwistende regio's naar het model van het voormalige JoegoSlavie; deze plannen passen op hun beurt weer in het Oded Yinon plan van Israel uit 1982 dat alle staten in de regio die een (potentiele ) concurrerende macht kunnen vormen voor Israel, te balkaniseren zodat Israel als regionale supermacht en alleenheerser overblijft.Door de zionistische controle over het buitenlands beleid van de VS, kunnen die elke keer weer voor dit karretje worden gespannen. Een echte verandering zal m.i. pas mogelijk worden wanneer de amerikaanse bevolking de schellen van de ogen vallen en actie gaat voeren tot er een 'regime change' plaats vindt in de VS zelf, waaruit dan een andersoortig buitenlands beleid kan resulteren.

Ron zei

En zo blijft de NOS haar verachtelijke rol als cheerleader van de VS spelen.ik zou het crimineel willen noemen. Zouden er geen kamervragen over gesteld moeten worden?
Gisteren in het journaal van acht uur. Na o.a.de openingtekst met stemverheffing"Het Amerikaanse leger is klaar om Syrie aan te vallen" ,een uitvoerige uiteenzetting (met kaart ) over de stategische posities die de VS in de regio heeft ingenomen en een verhaal (vol medeleven) hoe moeilijk Obama het wel niet heeft op dit moment waar hij allemaal aan moet denken ivm de komende aanval ("ja(?) welke actie je (?) ook neemt,kunnen de gevolgen echt levengevaarlijk zijn"????????) zei een verslaggever : Ja(?) Een overgrote meerderheid van de amerikanen wil helemaal geen amerikaans ingrijpen in Syrie(????) Wat dat betreft moet echt Obama belanceren tussen zijn eigen bevolking en natuurlijk(?) de groeiende internationale druk op amerika om ja(?) z'n verantwoordelijkheid te nemen als supermacht." ????
Het feit dat hij dus ingaat tegen de wil van zijn eigen bevolking wordt helemaal niet gek gevonden, maar als een lastige bijzaak genoemd, wordt verder niet op ingegaan.(Lang leve de democratie) Wat die groeiende internationale druk dan wel is wordt ook niet uitgelegd. En de VN wordt alleen maar genoemd omdat Timmermans hoopt(?) dat de amerikanen niet buiten de VN om beginnen met zo'n actie .......... Welcome to the Brave New World of 1984......
http://nos.nl/uitzendingen/11812-nos-journaal-27-augustus-2013-2000u.html

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...