dinsdag 5 januari 2010

Yochanan Visser als Crimineel 33






Yochanan Visser met petje van het Joods Nationaal Fonds, een organisatie die betrokken was en is bij de diefstal van Palestijns land.









Yochanan Visser


U gedraagt zich als een terrorist, die de Palestijnse bevolking terroriseert door van hen gestolen land bezet te houden. En als ik stel 'terrorist' dan bedoel ik dit in de betekenis die het Amerikaanse leger handboek eraan geeft: het bewust geplande gebruik van geweld of dreiging van geweld om doelen te bereiken die politiek, religieus, of ideologisch van aard zijn.' Zonder geweld te gebruiken tegenover uw Palestijnse buren kunt u niet in de illegale Joodse kolonie Efrat op de Westbank blijven wonen.


Mijn vraag is nu deze: wat zou u doen wanneer Palestijnse strijders met geweld Israel zouden bezetten en Israelisch land zouden stelen? U en de uwen zouden zich op een of andere manier verzetten tegen dit onrecht, nietwaar. Welnu, waarom houdt u dan wel het onrecht tegen de Palestijnse bevolking in stand en probeert u dit met propaganda nog goed te praten ook? En hoewel u het doet voorkomen alsof u namens 'joden' dan wel 'Israel als Joodse staat' spreekt is dit geenszins het geval. U spreekt namens extremisten die menen dat ze door grootschalig geweld terrorisme kunnen bedrijven.



Dit stuurde mij joods-Israelische vrienden:


Dear Friends, Colleagues and Supporters,

In the first week of January 2010 Stichting gate48 will conduct a group tour to Israel and Palestine. The core of group will consist of young members of political parties in the Netherlands, others are students at Dutch universities.

The tour will focus on the grass roots level of the conflict and especially on the struggle against the occupation. During the tour we will meet with representatives of various Israeli NGO’s and individuals who are actively involved in the resistance against the occupation of the Palestinian Territories and who engage in different efforts to end the conflict by non-violent means.

We will visit East Jerusalem to cover the different aspects of Israel’s growing presence in this area and will look at the latest developments in regard to the Jewish settlers in the area. We will also have an extensive look at the Wall that is being built by Israel and the numerous checkpoints. Furthermore, we will tour the city ofHebron, visit the Southern Hebron Hills and meet with its inhabitants.

We believe people returning from a tour such as this one will be better equipped to participate in debates on the conflict due to the knowledge about the situation on the ground that they have gained. They will be thus able to achieve a real change.

We are very happy and grateful that ICCO shares this view with us and that they have been willing to support this tour.

To follow the tour and the experiences of the group, please follow our daily blog at VKblog or at Facebook.


Yochanan Visser, u spreekt niet namens 'de joden'. Mijn vraag aan u is: waarom gedraagt u zich als terrorist? En waarom moeten er in Efrat meer 'joodse babies' komen? Om het land de komende generaties bezet te houden?


In afwachting van uw antwoord,

Stan van Houcke

Journalist/schrijver

Amsterdam


PS: Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.

Wat achtergrond informatie over het Joods Nationaal Fonds:

Voorafgaand aan de stichting van 'de Joodse staat' probeerde het Joods Nationaal Fonds (JNF) land te kopen in Palestina en op de staat zelf na is het JNF nog steeds de grootste landeigenaar van Israël. Hun beider beleid is het judaïseren van het land, wat in de praktijk betekent dat het land tot exclusief Joods gebied wordt gemaakt waar Palestijnse Israëli’s niet mogen wonen. Dat proces dateert al uit het begin van de vorige eeuw en gaat vandaag de dag ongestoord door. Wel is hierover nu een uitgebreide discussie gaande. We weten nog niet precies wat er gaat gebeuren, maar uit wat is uitgelekt naar de Israëlische media, valt op te maken dat het Joods Nationaal Fonds en de Israëlische regering een manier proberen te vinden om er zeker van te zijn dat de Palestijnse Israëli’s, de nazaten van degenen die men in 1948 niet wisten te verdrijven, een vijfde van de bevolking dus, ook in de toekomst op geen enkele manier de beschikking krijgen over de grond en daarnaast geen enkele wezenlijke invloed kunnen gaan uitoefenen op het politieke systeem. De opvatting van de Israëlische regering is namelijk dat ze de grond voor eeuwig in bewaring heeft voor alle joden waar dan ook, en dat dit dus niet het eigendom is van de burgers van de staat, zoals gebruikelijk is in alle andere landen ter wereld. De nauwe samenwerking met het Joods Nationaal Fonds moet ervoor zorgdragen dat de Palestijnse ingezetenen nooit toegang krijgen tot het land, behalve dan tot de kleine getto’s waarin ze tegenwoordig mogen wonen. De huidige discussie gaat over hoe de staat en het JNF hen in die getto’s kan houden, zonder dat dit internationaal de aandacht gaat trekken en een veroordeling oproept. Tot nu toe bestaat er een zeer strikte territoriale scheiding tussen de Palestijnen en de Joden in Israël. Maar liefst 93 procent van de grond is genationaliseerd en slechts 3 procent van de rest is beschikbaar voor Palestijnse burgers. Het laatste is privé-eigendom, hoewel dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat de eigenaren er ook het beheer over hebben. Om er nu voor te zorgen dat de Palestijnse ingezetenen geen gebruik kunnen maken van die 93 procent, is de regering in gesprek met het JNF over de vraag hoe de overheid meer land aan deze zionistische organisatie kan geven om het zodoende uit handen te houden van de niet-Joodse ingezetenen. Het is een ingewikkelde juridische procedure en zodra het geregeld is, is dat land veiliggesteld voor Joden omdat het JNF in zijn eigen statutaire regels voorschrijft dat de grond alleen door Joden kan worden geleased. Op die manier probeert Israël de schijn op te houden dat het officieel op geen enkele manier direct betrokken is bij discriminatie.

Meer over het Joods Nationaal Fonds kunt u lezen in mijn boek De oneindige oorlog.


Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...