zaterdag 22 juni 2024

The Rolling Stones - Waiting On A Friend - OFFICIAL PROMO

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo'n slecht bandje nog niet die Stones.
Ik zat een paar dagen geleden naar het intro van Gimme Shelter te luisteren , en gaf die qua toonkunst een 10.
Ze hebben wel vaker echt goede dingen gedaan , ik moet het hele oeuvre nog eens een keer doorploegen , om te kijken of ik er anders tegen aan kijk." Black and Blue" en "Their satanic majesties request" heb ik altijd zonder me te vervelen in hun geheel kunnen draaien.
Toevallig las ik laatst dat Billy Preston , (componist "Melody" ) min of meer homofiel was , en dat hij Sly Stone een keer met zijn vriendin in bed had aangetroffen.Die zijn later zelfs getrouwd. Het oeuvre van Preston is trouwens ook veel van hetzelfde (niet de moeite waard) , maar zijn bijdrage oo Black and Blue is onmisbaar.
Ik ben nu voor het eerst Bob Dylans oeuvre aan het door huppelen , maar de albums tussen 1965 t/m 1981 vind ik weinig muzikale vondsten bieden. Maar als de sfeer die hij oproept iemand bevalt dan klinken ze allemaal wel okay waarschijnlijk , ik vind het niks. Dan typ ik liever "scenic drive Badlands" in op Youtube. Dylan is een woordkunstenaar , geen toonkunstenaar.
Die Mike Bloomfield kan wel een overtuigende solo spelen trouwens , lang niet slecht , jammer van de heroïne. Die croon-stem die Dylan opeens op een paar albums heeft deed mij echt schrikken. , en zo blijkt dat roken toch nog ergens goed voor is.
Ik heb een voorkeur voor de componisten onder de popmusici. Opvallend trouwens dat vocale sterren als Tina Turner , Aretha Franklin , Chaka Khan , Dionne Warwick , vrijwel niets zelf gecomponeerd hebben , of een totaal- sound verzonnen hebben . Het zijn toch meestal de heren die daarin uitblinken. Ze kunnen door hun gospel achtergrond en hun phenomenale strottehoofden wel ongeëvenaard 3 stemmige vibrerende harmonietjes componeren / zingen. Doet bijna niemand na uit Kaukasië.
Enfin , dus ben ik uit angst voor de tachtiger jaren nu van 2023 terug naar de eighties aan het werken bij Bob , en benieuwd of er muzikaal iets opmerkelijks voorbij komt , ik denk echter van niet. Die rokerige stem is prima , jammer van de overdaad aan voor mij fake "loose" phrasering / timing.

Anoniem zei

Hele creatieve gast met misschien niet zijn beste werk. Conceptual art van een muzikant, er staat nog zoveel meer.

Anoniem zei

Mag ik U in dit verband even wijzen op het "Tiny Desk" concert van Chaka Khan (71jr.!) , 13 dagen geleden.
En de 3 power-achtergrondzangeresen
De nummers worden met behoorlijk wat humor door Chaka aan elkaar gepraat.

STEFAN NOORDHOEK: Wat is het verschil tussen een volledig demente wereldleider en een naakte keizer?

  Wat is het verschil tussen een volledig demente wereldleider en een naakte keizer? Niks. Na het eerste presidentskandidatendebat in de VS ...