maandag 18 september 2023

De Gekte van de Modale NOS-Medewerkers

 

EU-correspondent Kysia Hekster:

"De voorzitter van de Europese Commissie toont graag daadkracht, maar je ziet hier tegelijk ook haar onmacht. Met haar bezoek aan Lampedusa, waar de meeste migranten aankomen, wil ze laten zien dat Italië er niet alleen voor staat en de EU solidair is.

Maar veel van de ideeën die ze noemt om te voorkomen dat mensen op bootjes de Middellandse Zee op gaan, zijn al jaren oud en blijken in de praktijk helemaal niet te werken. Zo lukt het tot nu toe niet om de macht van de mensensmokkelaars te breken.

Het laat vooral zien hoe ingewikkeld het is om illegale migratie naar de Europese Unie aan te pakken."


https://nos.nl/artikel/2490798-von-der-leyen-belooft-lampedusa-steun-bij-bezoek-aan-migranteneiland


Nu even nadenken, logica toepassen. Het handelt hier om de voorzitter van de Europese Commissie, de van fraude beschuldigde Duitse politica Ursula von der Leyen, die volgens mevrouw Hekster 'graag daadkracht [toont], maar' tegelijkertijd 'haar onmacht' demonstreert. Als drijvende kracht achter de uitgelokte 'proxy war' in Oekraïne wil zij stoer overkomen, maar is zwak zodra het erop aankomt. Kortom, een gevaarlijke politicus, die nooit zoveel macht had moeten krijgen. Maar nu de logica van een modale mainstream-collega van mij. Mevrouw Hekster stelt over Von der Leyen: 'veel van de ideeën die ze noemt om te voorkomen dat mensen op bootjes de Middellandse Zee op gaan, zijn al jaren oud en blijken in de praktijk helemaal niet te werken. Zo lukt het tot nu toe niet om de macht van de mensensmokkelaars te breken.' 


Hoe nu? Is het probleem 'de macht van de mensensmokkelaars'? Dit simplisme verklaart niets over de werkelijke verhoudingen in de wereld, maar omdat de huidige generatie journalisten niet begrijpt hoe de macht werkelijk functioneert, krijgt de doorsnee consument dit soort nonsens voorgeschotelt. Het zijn niet de historische economische, militaire en politieke feiten die dit probleem hebben veroorzaakt, maar 'de mensensmokkelaars.' Bestonden die niet, dan zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. 
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Pappen en nathouden met symboolpolitiek.
Het schijnt trouwens zo te zijn dat de tuinders in Zuid Spanje best in hun nopjes zijn met illegale immigranten , als ook wij , die de groente kopen tegen een enigzins gereduceerd tarief.
Al dat oorlogsgekloot levert een hoop ontwrichting op.
Als ook de gigantische welvaartsverschillen tussen landen.
Schiet eens een beetje op met die kernfusie en ga Helium3 winnen oo de maan , zou ik tegen Usura willen zeggen.

Anoniem zei

Het lijkt wel een mop. Er waren eens twee fascisten die het probleem van massa immigratie wilden oplossen.

Yeats: The Wheel

The Wheel THROUGH winter-time we call on spring, And through the spring on summer call, And when abounding hedges ring Declare that winter&#...