vrijdag 12 mei 2023

Wily Van Damme en de Schaamteloze Opiniemakers

 

De Morgen, Clingendael en de mensenrechten in Syrië

Enige vorm van schaamte is jullie duidelijk vreemd. Wat overduidelijk nog maar eens blijkt uit het artikel: ‘Het oorlogsregime van Assad krijgt opnieuw bondgenoten’ van Ans Boersma in de krant van vandaag 12 mei. 

Clingendael en de mensenrechten

Daarin citeren Jullie een Nienke van Heukelingen van het door de Nederlandse regering gefinancierde Clingendael Instituut waarin die zegt: “Assad blijft ongestraft mensenrechten schenden, Syriërs rekruteren voor zijn oorlog tegen zijn eigen volk.”

Dat is zowat het toppunt van durf. Geweten is dat de Nederlandse regering, die zorgt voor het loon van mevrouw van Heukelingen, allerlei Syrische aan al Qaeda en ISIS gelieerde terreurbewegingen met materiaal steunde en er indirect ook geld aan gaf. 

Dat is een wel heel grove schending van de mensenrechten en bovendien een al even grote schending van het internationaal recht. En zo te horen geen enkel probleem voor mevrouw en de krant.

DSC_0687

Het Clingendael instituut in Den Haag, de leugenfabriek van de Nederlandse regering. Voorheen beweerde Ko Collijn, hun ‘specialist’ voor Syrië, op 6 april 2017 in die Nederlandse ‘kwaliteitskrant’ NRC dat het Syrische leger in 2016 met vliegtuigen bommen met sarin hadden gegooid op de regio van Oost-Ghouta bij de Syrische hoofdstad Damascus. 

De aanslag gebeurde echter zoals uit het officieel dossier en de foto’s bleek met een grondraket en was bijna zeker het werk van die salafistische terreurbewegingen. De specialist van die krant Karel Knip had het diezelfde dag in dat dagblad over een ‘granaat met sarin’. Een verhaal dat eerder past bij Monty Python. 

Volgens VN-resoluties is steun aan al Qaeda en ISIS in strijd met het internationaal recht. Zoals ook het bewapenen van welke opstandelingen in een ander land een inmenging is in de interne zaken van dat land en dus een schending is van datzelfde internationaal recht. 

Het staat inderdaad vast dat de Syrische regering problemen heeft met de mensenrechten en er zeker sprake is van corruptie. En dan? Jullie vullen bijna dagelijks De Morgen met verhalen over o.m. corruptie in België en dan stel ik mij de vraag wat is het probleem met Syrië? 

Op dit ogenblik voert het Westen een blokkade tegen Syrië met grote gevolgen voor de bevolking die op die wijze maar moet lijden en sterven. Schending van de mensenrechten? Wat een cynische grap. 

De Morgen durfde het zelfs ooit herhaaldelijk aan om op de ene pagina te vertellen over de gruwel van de terreur in Europa door uit Syrië teruggekeerde terroristen om op de pagina ernaast hen op te hemelen als vrijheidsstrijders. En als ik moet kiezen tussen hen en de Syrische regering met al zijn gebreken dan weet ik wat de beste (minst slechte) optie is voor het land. 

Arabische Liga - Mei 2023 - Egypte

De Arabische Liga, hier op haar bijeenkomst deze maand in Egypte waar de beslissing viel, gaf zoals geheel verwacht het groen licht aan Syrië om terug lid te worden. De koning van Saoedi Arabië stuurde een brief aan Bashar al Assad, zijn collega staatshoofd uit Syrië, met een uitnodiging om naar die zitting van 19 mei te komen. Een Saoedische knieval die kan tellen. 

Jullie berichtgeving van de voorbije 12 jaar over Syrië behoort tot de zwartste pagina’s uit de geschiedenis van de Belgische journalistiek. 

Willy Van Damme

Brief aan De Morgen. 

Naschrift:

– Ans Boersma was de vriendin van een zekere Aziz A. voor wie ze de overkomst naar Nederland regelde. Deze Aziz A. was volgens de Nederlandse Justitie een topman van Jabhat al Nusra, een van de gedaanten via welke al Qaeda in Syrië optrad. In de aanvraag schreef zij dat hij een zakenman was. Verkoper van gestolen Syrisch goed? Hij werd in Amsterdam door Syriërs ontmaskerd. 

De man kreeg 15 jaar cel en zijn broer Fatah 11 jaar. In Amsterdam had hij naast Ans Boersma meerdere vriendinnen (maagden?) en rookte volgens de kranten ook wel eens een joint. Een echte salafist dus. (Het Parool, Cyril Rosman, 21 september 2021)

Zij werd omwille van de vervalste aanvraag voor het toerismevisum voor Aziz A. veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijk. Ze kwam er goedkoop vanaf. (Het Parool Cyril Rosman, 20 mei 2021). 

Aziz beweerde voor de rechtbank dat hij na zijn komst naar Nederland werkte voor de AIVD, de Nederlandse militaire veiligheidsdienst. Een klassiek verhaal in dit dossier. In 2012 was hij volgens het gerechtelijk dossier betrokken bij de moord met machinegeweren op 17 mensen die op een bus zaten in het plaatsje al Shheell. 

Dit verhaal doet ietwat denken aan die andere medewerker over Syrië van De Morgen Montasser AlDe’emeh die kort na het geruchtmakende proces tegen Sharia4Belgium deradicaliseringscursussen met getuigschrift organiseerde. 

Zo konden salafisten ‘vrij van zonden’ terug vrij rondlopen zonder verdacht te zijn. Nadien bleek het allemaal nep en crimineel te zijn en werd Montasser hiervoor veroordeeld. De man weet trouwens perfect hoe de oorlog in Syrië in elkaar zat. 

Ik gaf hem namelijk het ultieme bewijsstuk zijnde een als echt verklaarde analyse van de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst waarin stond beschreven hoe de NAVO en anderen zoals Qatar en Saoedi Arabië ISIS naar Irak wilden sturen om het land aan gruizelementen te kunnen slaan. 

Alhoewel hij het bewijs in aanwezigheid van een getuige van mij kreeg weigerde hij tot heden hierover te berichten. Ook hij beweerde voor de Belgische Staatsveiligheid te werken. Welke salafist niet? Op het Dendermondse atheneum liep hij als student dan weeral rond met rozenkransen. Moet je om voor De Morgen te werken  een strafblad hebben? 

– De dag dat het officieel werd aangekondigd dat Syrië terug lid werd van de Arabische Liga had Jack Sullivan, de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur, een gesprek met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. 

In het Amerikaans persbericht hierover werd achteraf Syrië niet eens vermeld. Voor Washington is het dus gedaan. Het wachten is nu op de uitslag van de Turkse verkiezingen van dit weekend om ook dat probleem op te lossen waarna de Koerdische PKK zoals men dat zegt gokte en verloor. Er is voor Washington immers steeds plaats voor onder haar fameuze bus.

https://willyvandamme.wordpress.com/2023/05/12/de-morgen-clingendael-en-de-mensenrechten-in-syri/#like-18942




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...