vrijdag 21 april 2023

De AIVD-Waarheden van Erik Akerboom 4

Erik Akerboom, als directeur-generaal van de AIVD beweerde u medio april 2023 het volgende:


2022 was een grimmig jaar. Door een veelheid aan dreigingen, want natuurlijk [speelt] het conflict in Oekraïne voor ons een hele belangrijke rol en de opkomst van China.


Uw woorden weerspiegelen de nauwelijks verhulde oorlogsverklaring aan Azië in oktober 2022 toen de voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen tegenover een zaal vol EU-ambassadeurs waarschuwde dat ‘China and Russia are a “global challenge” to Western hegemony. She called for weakening their influence in the Global South, cutting their access to raw materials, opposing Beijing’s Belt and Road Initiative, and expanding the EU.’ 

https://multipolarista.com/2022/10/13/von-der-leyen-eu-china-russia-threats/?fbclid=IwAR3GKQ5TUXP8QB4N2VUI4r6Lxu8kShDxBNOgSgx5nHX_3gYuFm1gdz_-508 


De 64-jarige Duitse christelijke havik Von der Leyen, die eerder vanwege een corruptie-affaire als minister van Defensie moest opstappen, en tegen wie momenteel een officieel fraude-onderzoek loopt, verklaarde op 12 oktober 2022:


De oorlog in Oekraïne is niet alleen een Europese Oorlog, maar een oorlog over de toekomst van de hele mensheid. Dus, de horizon van Europa kan alleen de gehele wereld omvatten.

https://www.youtube.com/watch?v=fW4Sc6JAJEs 


De niet democratisch gekozen en evenmin democratisch gecontroleerde voorzitter van de Europese Commissie benadrukte voorts:


Ons lot, Europa’s lot, hangt af van onze wereldwijde reikwijdte… De oorlog in Oekraïne heeft het transatlantisch verbond sterker dan ooit gemaakt. Nooit tevoren heb ik op een cruciaal moment zo’n intense samenwerking gezien als dit jaar… Er is sprake van een tectonische verschuiving. 


Von der Leyen sprak verheugd over, ik citeer weer, ‘onze trilaterale energie overeenkomst in juni met Egypte en Israel. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in onze strategie om van de Russische fossiele brandstof af te komen. Maar mijn bezoeken aan Cairo en Jeruzalem gingen om veel meer dan gas.’

Het gaat de Europese autoriteiten dus duidelijk niet allereerst om het met geweld bezetten, belegeren en stelen van andermans land, en het vermoorden van onbewapende burgers, want het Joodse Apartheidsregime in Israel doet niets anders, en het gaat ook niet om democratie en mensenrechten, want in Egypte heerst een dictatoriaal regime dat net als Israel gevangenen laat martelen. Ondanks alle met de mond beleden normen en waarden van de EU en de VS spelen in de praktijk geen rol van betekenis. Waar het wel om gaat maakte Von der Leyen als volgt duidelijk: 


Nooit eerder heb ik zo’n intensieve samenwerking meegemaakt met het Witte Huis als dit jaar. Ik was in november (2021) in Washington toen er spanningen ontstonden aan onze oostelijke grens met Wit Rusland. Dus hebben wij samen met Washington dit jaar de sancties voorbereid, en toen Oekraïne werd binnengevallen stonden wij al klaar om te reageren. Wij coördineerden onze sancties, ronde na ronde. Wij hebben aan beide zijden onze energie-coördinatie en energie-voorraden gemaximaliseerd. Het hielp enorm dat ik een overeenkomst had met president Biden over de LNG en zij verhoogden hun LNG toevoer naar de EU. En dit maakte het voor ons mogelijk om af te komen van de Russische fossiele brandstof. En nu is het transatlantisch verbond op een cruciaal moment voor Europa sterker dan ooit. Gelijkgestemde partners als de VS en Noorwegen hebben hun toevoer massaal verhoogd en hielpen ons om ons te bevrijden van onze buitengewoon gevaarlijke afhankelijkheid. 


Vanzelfsprekend verzweeg de Duitse politica, wier familie een duister verleden heeft, dat Europa nu volledig afhankelijk is van de VS, en dat het Avondland momenteel gekoloniseerd wordt door de Amerikaanse elite, die ontelbare miljarden meer aan duurder gas verdient dan voorheen Rusland. Ondertussen heeft de Russische Federatie moeiteloos nieuwe Aziatische klanten gevonden, waardoor niet Rusland maar Europa de dupe is geworden; de Russische roebel stijgt en de euro daalt. Alles wijst erop dat de keuze van de Europese Unie voor  Washington en zijn militair-industrieel complex niet anders dan desastreus kan uitwerken. Desondanks oordeelde medio maart 2022 mevrouw Von der Leyen op Twitter: ‘De werkelijkheid van de Russische bezetting is angstaanjagend.’

Nog geen twee maanden later twitterde zij tijdens een bezoek aan de zelfbenoemde ‘Joodse Staat’ om afspraken te maken over de levering van Israelisch aardgas aan de Europese UnieBuitengewoon blij in Israel te zijn. Laten we samenwerken om het bondgenootschap verder te versterken.’ Een ‘bondgenootschap’ dus tussen de EU en de, volgens ondermeer Amnesty International, ‘Apartheidsstaat’ Israel. Hier speelt voor de Europese autoriteiten, die claimen een ‘op regels gebaseerde orde’ voor te staan, de bezetting en het voortdurend stelen van andermans land geen enkele rol. Gevaarlijk is het Europese nihilisme van onder andere dr. Ursula von Leyen, die tijdens een representatieve enquête in Duitsland door slechts 30 procent van haar landgenoten werd vertrouwd om zo’n hoge positie in Europa te bekleden. Waarom accepteerde het Europese Parlement dan toch deze dame als voorzitter van de Europese Commissie? Het antwoord weet nagenoeg een ieder al lang: omdat de politieke kaste zich niets aantrekt van de bevolking die zij geacht wordt te vertegenwoordigen. Corruptie, meten met twee maten, nepotisme, het maakt allemaal niets uit. De democratie is door de politici tot op het bot uitgehold, zoals mede blijkt uit het feit dat een toenemend aantal Europese burgers hun politici wantrouwt. Dat de politieke kaste geen logica meer hanteert, wordt slechts voor kennisgeving aangenomen. 


Vandaar Erik Akerboom mijn vraag aan u: waarom steunt u deze hypocrisie, symptoom van het westerse culturele verval. Waarom ziet u hierin geen ernstige bedreiging van Europa, in tegenstelling tot het bestaan van China? U lijkt de sfeer rijp te maken voor een alles vernietigende oorlog met Azië. Waarom? Uw argumentatie is zwak en tegelijkertijd onthullend, u zei letterlijk dat ‘de opkomst van China’ een ‘dreiging’ vormt voor Europa. Maar voor wie in Europa? Kunt u mij en mijn lezers vertellen waarom China -- waar de meeste van onze consumptiegoederen worden gefabriceerd -- een bedreiging voor ons is?


Erik Akerboom, het demoniseren van het bevolkingsrijkste land ter wereld vanwege zijn ‘opkomst,’ is een uiterst gevaarlijke bewering van een ondergeschikte inlichtingendienst als de AIVD. Dat de Volksrepubliek China in één generatie een aanzienlijk deel van de wereldmarkten in handen wist te krijgen, is zonder grootscheeps geweld verlopen. Dit, in tegenstelling tot het Westen, dat onder aanvoering van de VS, alleen al sinds 2001 in het olierijke Midden-Oosten en in Libië met massaal geweld heeft getracht de oliebronnen te beheersen. Het door de NAVO gesteunde shock and awe-terreur is dermate ingrijpend geweest dat miljoenen mensen omkwamen of voor het leven verminkt raakten, dan wel zich gedwongen zagen te vluchten. Hele landen vielen uiteen en werden in chaos achtergelaten. De westerse terreur was dermate grootschalig dat nog op 8 maart 2023 The New York Times berichtte dat: 


The Pentagon is blocking the Biden administration from sharing evidence with the International Criminal Court in The Hague gathered by American intelligence agencies about Russian atrocities in Ukraine, according to current and former officials briefed on the matter.


American military leaders oppose helping the court investigate Russians because they fear setting a precedent that might help pave the way for it to prosecute Americans. 

https://www.nytimes.com/2023/03/08/us/politics/pentagon-war-crimes-hague.html 

Ikzelf ben als VPRO-journalist ter plaatse getuige geweest van de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid die het Westen, en zijn bondgenoot Israel in bezet gebied begingen. In het grootste kinderziekenhuis in Baghdad zag ik in 1995 hoe Iraakse kinderen aan leukemie stierven, veroorzaakt door het massale westerse gebruik van verarmd uranium kogels en -granaten, waarvan minuscuul kleine, chemisch giftige en radioactieve deeltjes op de grond waren neergeslagen, en door spelende kinderen waren ingeademd. In het grootste Palestijnse ziekenhuis in bezet Oost Jeruzalem zag ik in de jaren negentig van de vorige eeuw hoe Palestijnse kinderen stierven aan de gevolgen van hoge snelheidskogels die door hun draaiende werking een groot deel van de interne organen vernietigen. Bovendien overleden er kinderen, getroffen door zogenaamde rubberen kogels, die in werkelijkheid metalen kogels zijn met een dun rubber laagje erover heen, die zelfs een deel van de schedel eraf kunnen schieten. Op 14 februari 2018 publiceerde de kritische Noord-Amerikaanse website GlobalResearch onder de kop ‘US Foreign Policy Is the Greatest Crime Since WWII,’ het volgende:


Back in 1991, former US Attorney General Ramsey Clark wrote, US Foreign Policy is the Greatest Crime Since WWII, in his book, The Fire This Time – US War Crimes in the Gulf, in which, Attorney Clark sites specific crimes in dozens of nations bombed and invaded by Americans since WW II. Thirteen years later, back in Iraq for the crimes of a second President Bush, Clark declared, that ‘American aggression had already created incalculable levels of misery for the world’; that ‘the poor of the planet [are] made poorer, dominated and exploited by the foreign policies of the U.S. and its rich allies’; that ‘the U.S. invasion of Iraq was a war of aggression, an offence called the supreme international crime in the Nuremberg Judgment.’


The question arises, ‘how long can indescribably enormous crimes go unpunished?’ How long can the human race, so phenomenally accomplished in science and art, in space exploration and medicine, afford to let this unearthly criminal insanity continue — an indescribably idiotic wholesale extermination of millions of children, women and men?

https://www.globalresearch.ca/us-foreign-policy-is-the-greatest-crime-since-wwii-former-us-attorney-general-ramsey-clark/5629241 


Eerder al, op 19 augustus 2014, publiceerde dezelfde website de volgende informatie: 


The following article by Canadian author Richard Sanders first published in May 2002, prior to the onslaught of the Iraq war, carefully documents the History of War Pretext Incidents.


The anti-war movement must address the issue of the ‘pretext’ and  ‘justification’ to wage war.


Regarding the MH17 Malaysian airline crash, is the Obama administration in the process of ‘creating a war pretext incident’ directed against Russia as part of a propaganda campaign, which could lead the World into a World War III scenario.


As documented by Richard Sanders, the War Pretext Incident strategy has been used throughout American military history.


Of relevance, the ‘Responsibility to Protect under a NATO “humanitarian” mandate  has also been used as a thematic pretext to wage war (Yugoslavia, Libya, Syria).’


The 911 Attacks and the ‘Global War on Terrorism’ (Afghanistan, Somalia, Pakistan), not to mention the alleged ‘Weapons of Mass Destruction’ (Iraq) have also been used to justify military intervention. Both 9/11 and WMD are being heralded as a justification for waging war on Iran, based on allegation that Iran was behind the 9/11 attacks and that Iran possesses nuclear weapons.


In the words of Richard Sanders [2002]:


‘It is vitally important to expose this latest attempt [9/11] to fraudulently conceal the largely economic and geostrategic purposes of war. By asking who benefits from war, we can unmask its pretense and expose the true grounds for instigating it. By throwing light on repeated historical patterns of deception, we can promote skepticism about the government and media yarns that have been spun to encourage this war.


The historical knowledge of how war planners have tricked people into supporting past wars, is like a vaccine. We can use this understanding of history to inoculate the public with healthy doses of distrust for official war pretext narratives and other deceptive stratagems. Through such immunization programs we may help to counter our society’s susceptibility to “war fever.”’

http://coat.ncf.ca/


De Amerikaanse oud minister van Justitie Ramsey Clark wees in zijn boek The Fire This Time — US War Crimes in the Gulf (1992) dat ‘US Foreign Policy is the Greatest Crime Since WWII.’ Hij vermeldde specifieke misdaden in tientallen landen die sinds de Tweede Wereldoorlog tijdens Amerikaanse interventies plaatsvonden. Clark stelde dat de Amerikaanse agressie een niet in te schatten mate van ‘misery for the world’ had gecreëerd, dat ‘the poor of the planet [are] made poorer, dominated and exploited by the foreign policies of the U.S. and its rich allies,’ en dat de Amerikaanse inval in Irak een ‘agressieoorlog’ was, ‘the supreme international war crime’ volgens de rechters die in 1946 in Neurenberg de overgrote meerderheid van de toen aangeklaagde nazi-top ter dood had veroordeeld. 


Op zijn beurt schreef de gerespecteerde Amerikaanse senator J.W. Fulbright, de langst zittende voorzitter van de Senaatscommissie van Buitenlandse Betrekkingen, in zijn boek The Pentagon Propaganda Machine (1970) dat al in ‘1967 the Associated Press estimated that the Executive Branch of the Federal Government was spending $400 million a year on public information and public relations. That was about $70 million above the amount spent the same year on the Congress and the Federal judiciary. Perhaps an even more telling comparison was made by William Rivers and Wilbur Schramm in their book Responsibility in Mass Communication:


All together, federal expenditures on telling and showing the taxpayers are more than double the combined costs of news gathering by the two major U.S. wire services, the three major television networks, and the ten largest American newspapers.


Erik Akerboom, al meer dan een halve eeuw is voor Amerikaanse intellectuelen duidelijk dat ‘the largely economic and geostrategic purposes of war,’ de doorslaggevende factoren zijn voor de westerse elite om oorlogen te beginnen, massaal geweld waaronder allereerst de onbewapende burgerbevolking lijdt. Vandaar de noodzaak van de permanente ‘perception management’ van onze politici en hun gecorrumpeerde massamedia. Ik kom hier volgende keer op terug. Maar voor het zover is, stel ik de vraag waarom alle hierboven verstrekte feiten door u worden afgedaan als ‘complottheorieën’ over ‘een kwaadaardige elite’ die in Nederland ‘de macht in handen heeft,’ en die ‘op lange termijn gevaarlijk kunnen zijn’? Uit die feiten blijkt dat er vandaag de dag in het Westen wel degelijk ‘een kwaadaardige elite’ de macht heeft gegrepen, en dat verzet daartegen juist zou moeten worden toegejuicht. 

In afwachting van uw antwoord,

Stan van Houcke,

Journalist/auteur

Amsterdam




Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...