donderdag 20 april 2023

De AIVD-Waarheden van Erik Akerboom 3

Erik Akerboom, als directeur-generaal van de AIVD, beweerde u medio april 2023 het volgende:

2022 was een grimmig jaar. Door een veelheid aan dreigingen, want natuurlijk [speelt] het conflict in Oekraïne voor ons een hele belangrijke rol en de opkomst van China.


Uw woorden weerspiegelen de nauwelijks verhulde oorlogsverklaring aan Azië die in oktober 2022 de voorzitter van de Europese Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen uitsprak tegenover een zaal vol EU-ambassadeurs. Zij waarschuwde dat ‘China and Russia are a “global challenge” to Western hegemony. She called for weakening their influence in the Global South, cutting their access to raw materials, opposing Beijing’s Belt and Road Initiative, and expanding the EU.’ 

https://multipolarista.com/2022/10/13/von-der-leyen-eu-china-russia-threats/?fbclid=IwAR3GKQ5TUXP8QB4N2VUI4r6Lxu8kShDxBNOgSgx5nHX_3gYuFm1gdz_-508 


De 64-jarige Duitse christelijke havik Von der Leyen, die eerder vanwege een corruptie-affaire als minister van Defensie moest opstappen, en tegen wie momenteel een officieel fraude-onderzoek loopt, verklaarde op 12 oktober 2022:


De oorlog in Oekraïne is niet alleen een Europese Oorlog, maar een oorlog over de toekomst van de hele mensheid. Dus, de horizon van Europa kan alleen de gehele wereld omvatten.

https://www.youtube.com/watch?v=fW4Sc6JAJEs 


De niet democratisch gekozen voorzitter van de Europese Commissie benadrukte voorts:


Ons lot, Europa’s lot, hangt af van onze wereldwijde reikwijdte… De oorlog in Oekraïne heeft het transatlantisch verbond sterker dan ooit gemaakt. Nooit tevoren heb ik op een cruciaal moment zo’n intense samenwerking gezien als dit jaar… Er is sprake van een tectonische verschuiving.    


Von der Leyen sprak verheugd over, ik citeer weer,

 

onze trilaterale energie overeenkomst in juni met Egypte en Israel. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in onze strategie om van de Russische fossiele brandstof af te komen. Maar mijn bezoeken aan Cairo en Jeruzalem gingen om veel meer dan gas.

 

Het gaat de Europese autoriteiten dus duidelijk niet allereerst om het met geweld bezetten en stelen van andermans land, en het vermoorden van onbewapende burgers, want het Zionistisch Apartheidsregime in Israel doet niets anders, en het gaat ook niet om democratie en mensenrechten, want in Egypte heerst een dictatoriaal regime dat net als Israel gevangenen laat martelen. Ondanks alle met de mond beleden normen en waarden van de EU en de VS spelen in de praktijk geen rol van betekenis. Waar het wel om gaat maakte Von der Leyen als volgt duidelijk: 


Nooit eerder heb ik zo’n intensieve samenwerking meegemaakt met het Witte Huis als dit jaar. Ik was in november (2021) in Washington toen er spanningen ontstonden aan onze oostelijke grens met Wit Rusland. Dus hebben wij samen met Washington dit jaar de sancties voorbereid, en toen Oekraïne werd binnengevallen stonden wij al klaar om te reageren. Wij coördineerden onze sancties, ronde na ronde. Wij hebben aan beide zijden onze energie-coördinatie en energie-voorraden gemaximaliseerd. Het hielp enorm dat ik een overeenkomst had met president Biden over de LNG en zij verhoogden hun LNG toevoer naar de EU. En dit maakte het voor ons mogelijk om af te komen van de Russische fossiele brandstof. En nu is het transatlantisch verbond op een cruciaal moment voor Europa sterker dan ooit. Gelijkgestemde partners als de VS en Noorwegen hebben hun toevoer massaal verhoogd en hielpen ons om ons te bevrijden van onze buitengewoon gevaarlijke afhankelijkheid. 


Vanzelfsprekend vertelde de Duitse politica -- wier familie een duister verleden heeft -- er niet bij dat Europa nu volledig afhankelijk is van de VS, en dat het Amerikaans imperialisme momenteel opnieuw Europa koloniseert. Bovendien verdienen de Amerikaanse concerns ontelbare miljarden meer aan duurder gas dan Rusland in het verleden. Ondertussen heeft de Russische Federatie nieuwe Aziatische klanten gekregen, waardoor niet Rusland maar Europa de dupe is geworden, de Russische roebel stijgt en de waarde van de euro blijft dalen. Daar zal Europa de komende eeuw een zeer hoge prijs voor moeten betalen.


Op 23 maart 2022 oordeelde mevrouw Von der Leyen via Twitter: ‘De werkelijkheid van de Russische bezetting is angstaanjagend.’ Maar nog geen twee maanden later twitterde zij tijdens een bezoek aan de zelfbenoemde ‘Joodse Staat’ afspraken te maken over de levering van Israelisch aardgas aan de Europese Unie. Zij was ‘Buitengewoon blij in Israel te zijn. Laten we samenwerken om het bondgenootschap verder te versterken.’ Een ‘bondgenootschap’ dus tussen de EU en de, volgens ondermeer Amnesty International, ‘Apartheidsstaat’ Israel. Hier speelt voor de Europese autoriteiten, die claimen een ‘op regels gebaseerde orde’ voor te staan, de bezetting en het voortdurend stelen van andermans land geen enkele rol meer. Dat de Europese orde een wanorde in stand houdt is al eeuwenlang het geval. Duidelijk moet zijn hoe gevaarlijk  het Europese nihilisme is van onder andere dr. Ursula von Leyen, die tijdens een representatieve enquête in Duitsland door slechts 30 procent van haar landgenoten werd vertrouwd om zo’n hoge positie in Europa te bekleden. Waarom accepteerde de EU dan toch deze dame als voorzitter van de Europese Commissie? Het antwoord weet nagenoeg een ieder al lang: omdat de politieke kaste zich niets aantrekt van de bevolking die zij geacht wordt te vertegenwoordigen. Corruptie, meten met twee maten, nepotisme, het maakt allemaal niets uit. De democratie is door 'onze' politici tot op het bot uitgehold, zoals mede blijkt uit het feit dat een toenemend aantal Europese burgers hun politici wantrouwt. Dat de politieke kaste nagenoeg geen logica meer hanteert, wordt slechts voor kennisgeving aangenomen. 


Vandaar Erik Akerboom mijn vraag aan u: waarom steunt u deze hypocrisie, symptoom van het westerse culturele verval? Waarom ziet u hierin geen bedreiging van Europa, maar wel in het bestaan van China, met zijn 1,4 miljard inwoners? U lijkt de sfeer rijp te maken voor een komende oorlog met Azië. Waarom? Uw argumentatie is zwak en tegelijkertijd onthullend, u zei namelijk letterlijk dat ‘de opkomst van China’ een ‘dreiging’ vormt voor  Europa. Maar voor wie in Europa? Ik verzoek u mij en mijn lezers te vertellen waarom China een bedreiging voor hen is.



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...