donderdag 26 januari 2023

Tom van der Lee. Oorlogszuchtig Groen Links

Mag ik even voorstellen: een linkse volksvertegenwoordiger die het risico aanvaardt van  een Derde Wereldoorlog. Als het zover is, weet u wie mede-verantwoordelijk moet worden gesteld voor ontelbare doden:

Wikipedia: Tom van der Lee (Silvolde, 9 juli 1964) is een Nederlands politicus. Hij is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens GroenLinks. Eerder was hij politiek coördinator en hoofd Voorlichting van de fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer en directeur campagnes van Oxfam Novib.

Levensloop

Van der Lee studeerde tot 1989 politicologie, waarbinnen hij zich specialiseerde in de leer der internationale betrekkingen. Hij was studentenleider, (geweldloos) kraker en dienstweigeraar. Daarna werkte hij bij de GroenLinks-fractie, eerst als fractiemedewerker en vanaf 1993 als politiek coördinator en hoofd Voorlichting. Hij coachte en adviseerde de partijleiders Paul Rosenmöller en Femke Halsema en bereidde hen voor op mediaoptredens. Ook schreef hij mee aan een aantal publicaties. Van der Lee voerde het woord over personele aangelegenheden. Daarnaast zat hij de wekelijkse fractievergaderingen voor, trad hij op als 'Spindoctor' en leidde hij de verkiezingscampagne bij de Tweede-Kamerverkiezingen van 2003. Binnen en buiten GroenLinks stond hij bekend als een van de invloedrijkste GroenLinksers,die vanuit de achtergrond opereerde. Uit de politieke biografie Pluche van Femke Halsema blijkt dat Van der Lee Halsema's campagneleus "Knokken voor wat kwetsbaar is" bedacht, maar haar ook dikwijls verweet te weinig "Wille zur Macht" te bezitten. In 2009 werd hij directeur Campagnes van Oxfam Novib.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tom_van_der_Lee




Geen opmerkingen:

Halsema Zwijgt over Zionisitische Genocide en Laat Joodse Provocateurs Ongemoeid

  Burgemeester Femke Halsema zwijgt over Zionistische genocide en laat Zionistische provocateurs vrij rond lopen in Amsterdam. Demonstreer v...