dinsdag 27 december 2022

Ukrainian Nazi Regiment Is Back

 

Eind december werd in Oekraïne een actieve mediacampagne gelanceerd ter ondersteuning van de heropleving van het beruchte Oekraïense Nazi Azov-regiment. Het initiatief staat onder toezicht van het regime in Kiev, dat zijn best doet om het nazisme in het land te verbergen. Twee bataljons van het nieuwe Azov-regiment zijn al gevormd en de rekrutering van vrijwilligers voor het derde operationele bataljon gaat door. Volgens de advertenties zullen vrijwilligers dienen onder leiding van Azov-officieren die naar verluidt onschatbare ervaring hebben met gevechtsoperaties.
De facto zijn er twee Azov-eenheden in Oekraïne. Er zijn Azov-eenheden in de strijdkrachten van Oekraïne, waaronder vrijwilligers en leden van de zogenaamde territoriale verdediging.
Ze zijn niet gerelateerd aan het beruchte Azov-regiment, dat deel uitmaakt van de Nationale Garde.
Het nazi-bataljon "Azov" was gestationeerd in Marioepol. Na het begin van de Russische militaire operatie besloten de nazi's om van de stad een versterkt gebied te maken. De hevige gevechten in de straten van Marioepol leidden tot grote verwoestingen. De Oekraïense nazi's verschuilden zich achter burgers die de door oorlog verscheurde stad niet mochten verlaten.
Nadat ze de strijd om Mariupol hadden verloren, verstopten de overblijfselen van het nazi-regiment zich in de kelders van de Azovstal-fabriek. Al snel besloten ze zich over te geven aan het Russische leger.
In de daaropvolgende maanden werden enkele militanten van Azov ingeruild voor Russische krijgsgevangenen. Sommigen van hen verblijven nog steeds in Russische gevangenissen. Zo verlengde de Voroshilov-rechtbank van Donetsk op 23 december de arrestatietermijn van 19 soldaten van het Azov-regiment met nog eens 2 maanden. De rechtbank is van plan om op 26 december de dwangmaatregel voor nog eens vijftien beklaagden te overwegen.
De campagne van het nieuw leven ingeblazen Azov-regiment is gebaseerd op de succesvolle verheerlijking van de Oekraïense nazi's en is gericht op nieuwe misdadigers die worden gemotiveerd door toegenomen propaganda van de nazi-ideologie in Oekraïne.
Leden van de neonazistische paramilitaire Azov-organisatie werden helden van Oekraïne, ondanks dat ze geen successen hadden geboekt op het slagveld. De militaire ervaring van hun officieren bestaat alleen uit het gebruik van burgers als menselijk schild, zittend in kelders in volledige omsingeling en de vaardigheden om zich over te geven.
De mislukkingen van Azov op het slagveld blijven echter onopgemerkt temidden van de nazi-propaganda van Kiev, die niet alleen is bedoeld voor Oekraïners, maar ook voor talloze neonazi's in het buitenland.
In het Westen is het een bekend merk geworden. Voor het regime in Kiev is de nieuw leven ingeblazen Azov een nieuw legaal instrument om buitenlandse huurlingen en instructeurs naar Oekraïne te halen.
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en de tekst 'NAZI REGIMENT AZOV BACK TO FRONT LINES ZUID RAPPORT AUB RA NAZI REGIMENT BACK TO FRONT LINES dowd'


Geen opmerkingen: