zaterdag 19 november 2022

Mainstream Pers Weigert te Erkennen dat MH17 Proces een Politiek Proces Was

Dat het MH17-Proces een politiek proces zou worden was al vier dagen na het neerstorten duidelijk toen de latere P.C. Hooftprijswinnaar Bas Heijne in NRC Handelsblad de Russen de schuld gaf zonder ook maar over één bewijsstuk te beschikken. Niet alleen deze opiniemaker beschuldigde de Russen de daders te zijn, maar ook de rest van de commerciële polderpers, de polderpolitici en de poldermassa was er heilig van overtuigd dat Russen de schurken waren. Dit wordt nog eens bewezen door het voorheen protestants christelijke dagblad Trouw dat gisteren, vrijdag 18 november 2022, op de voorpagina opende met de kop 'Rechter erkent rol Rusland bij MH17-ramp,' om vervolgens het begrip erkennen nog eens vier keer te herhalen. 

Het woordenboek erbij: erkennen: 'zeggen dat iets zo is terwijl iemand dat vaak eerst niet wilde toegeven.' Wie is in dit geval die 'iemand'? De 'rechter'? Nee, want die heeft niet eerst ontkent om nu 'toe te geven.' Wie dan? De objectieve pers? Nee, want die had haar vonnis al gegeven, zonder juridisch onderbouwde bewijzen. De volksvertegenwoordiging? Nee, want die durft in dit soort zaken de massa niet tegen te spreken, nadat die eerst door de media is opgejut. Wie 'erkent' dan? Nogmaals Trouw dat de 'Internationaal strafrechtdeskundige Marieke de Hoon' citeert. Zij zegt dat 'de nabestaanden van de 298 verongelukte inzittenden eindelijk erkenning krijgen.' Hoe weet zij dat? Waren al deze nabestaanden er heilig van overtuigd dat de Russen het gedaan hadden? Op grond waarvan waren zij allen die mening toegedaan, volgens Trouw en Marieke de Hoon? Trouwens, zijn er ook dissidenten onder hen?

Stel dat zonder rechterlijke uitspraak alle 'nabestaanden' de mening waren toegedaan dat de Russen het gedaan hadden, zoals Trouw en Marieke de Hoon beweren, dan is de vraag waarom zij tot die conclusie waren gekomen? Door de poldermedia natuurlijk, er is domweg geen ander antwoord mogelijk. 

Waarom waren mijn collega's van het begin af aan ervan overtuigd dat de Russen de daders waren? Dit nu laat zien dat de MH17-Proces vanaf aanvang een politiek proces was. Zonder het te beseffen demonstreren de Nederlandse mainstream-media hoe tendentieus hun berichtgeving ook in dit geval is geweest. Het gaat de pers om hoge oplages en kijk- en luistercijfers. Haar eigen overleven staat op het spel. Het publiek moet bovenal en allereerst behaagd worden, zodra mijn collega's hebben bepaald wie de schurken zijn. Het MH17-Proces was helaas van dag 1 een politiek proces. Maar dat zal de commerciële pers nooit 'erkennen.'



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...