woensdag 21 september 2022

Derk Sauer en Geert Mak in Lastig Parket

NRC: '14-10-2004, Moskou: Derk Sauer, de kleine man met grootse daden is de bekendste Nederlander in Rusland en waarschijnlijk ook de rijkste. Sauer op de opening van een nieuw fliaal van de exclusieve juwelier Gilbert Albert.' Dankzij de medewerking van oud  KGB-agenten en de veroordeelde Russische oligarch/gangster Chodorkovski wist Sauer in tien jaar tijd naar schatting 150 miljoen te bemachtigen, waardoor hij groot respect wist af te dwingen bij de polderpers. Op de foto: Derk met de merendeels louche Russische nieuwe rijken, een milieu waarin hij zich als een vis in het water voelt.

Sommige mensen zijn geboren pechvogels. Neem nu mijn oude vriend en collega Derk Sauer, die tot begin jaren tachtig een overtuigde marxist-leninist was, maar die destijds ineens ontdekte dat de hervormingsgezinde jaren zestig definitief afliepen om ruimte te maken voor het neoliberalisme van een kleine schatrijke elite die door politiek links werden gesteund. Zonder enige gêne en met steun van oud KGB-ers en Russische mafiosi wist hij in slechts tien jaar tijd een media-imperium op te bouwen en wist hij in het toenmalige Wilde Oosten een gezaghebbende man te worden in de ogen van zijn linkse vrienden in Nederland. Maar nu hij een overtuigde neoliberale kapitalist is begint ook in Nederland het volk te morren en ontdekt Sauer dat de wind inmiddels opnieuw gedraaid is. Wat te doen met al zijn miljoenen? Het verzet steunen of gewoon net doen alsof er niets aan de hand is? Twee keer in je leven je oude idealen inwisselen is nogal pittig. Hij schreeuwt nu zijn keel schor dat Poetin kernwapens zal inzetten als Rusland de oorlog in Oekraïne verliest, ervan uitgaand dat dit het vraagstuk bij uitstek is van de gewone man om wie hij zich vroeger bekommerde. Of deed alsof. Net als mijn oude vriend Derk zit ook Geert Mak van 'Geen Jorwerd zonder Brussel' in een lastig parket. Ik hou u op de hoogte. 

Geert Mak in lastig parket, nu ook zijn lezers genoeg beginnen te krijgen van de elite.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...