dinsdag 20 september 2022

De Nederlandse Kadaver Discipline

Vanaf mijn berg in Italië, waar ik nu al een paar maanden verblijf, vraag ik mij af of jullie in Nederland nog opletten, dan wel collectief in slaap zijn gevallen? Waarom die vraag? 

Vanochtend hoorde ik op de Italiaanse Radio3 een uitgebreid onderwerp over de dreiging van een Derde Wereldoorlog. Vervolgens zag ik op Twitter mevrouw Kaag, minister van Financiën, uiteen zetten waarom zij zo extreem onpopulair is bij de Nederlandse bevolking. Ineens gaf zij als verklaring dat Nederland 'de facto in oorlogstijd' leeft. In oorlog met Rusland dat gesteund wordt door een aanzienlijk deel van de wereld. Mijn vraag is nu: wie heeft bepaald dat Nederland 'de facto in oorlog' is met Rusland? De NAVO? De Nederlandse strijdkrachten? Het onpopulaire kabinet? Het slapende Nederlandse parlement? De 'deep state,' de macht achter de politiek? Het Witte Huis? Het Pentagon? De EU? Is er op grote schaal gedemonstreerd door de Nederlandse bevolking tegen dit ondemocratische besluit? 

Bekend is dat mevrouw Kaag weinig van Financiën afweet, maar kennelijk weet zij even weinig van het internationaal recht, want het is internationaal rechterlijk illegaal om 'de facto in oorlog' te gaan met een 'vijand,' omdat voorafgaand aan zo'n oorlog er eerst een oorlogsverklaring moet worden verstrekt met argumenten waarom men de oorlog heeft verklaard. De Russische inval als verklaring is nonsens, want Israel mag elke dag weer doorgaan met het stelen en bezetten van Palestijns land en wordt door het Nederlandse kabinet en het Westen gesteund. Het is waar dat joden boven de wet staan sinds de jaren zestig, zoals Jan Blokker eens schreef, maar toch, iedereen is gelijk voor de wet, dat is de kern van een democratische rechtstaat. Dus, hoe verklaren Nederlandse politici deze steun? Waar zijn jullie allen met je democratische borstklopperij? Waarom komen jullie niet in opstand door bijvoorbeeld belasting te weigeren, of door andere vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid? Nu wij in feite dus, volgens mevrouw Kaag in oorlog zijn met Rusland, dat wordt gesteund door China, zijn wij in oorlog met een aanzienlijk deel van Azië dat Moskou steunt. Moeten jullie zelfgenoegzame betweters niet in beweging komen? En wat betreft mijn collega journalisten, die braaf luisterden naar Kaag: confronteer mevrouw Kaag eens met het feit dat volgens de Geneefse Conventies het illegaal is een oorlog te beginnen zonder oorlogsverklaring. Wordt eens wakker, jongelui, of leer een ander vak. Ik kom hierop terug.




 

Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...