donderdag 2 juni 2022

Kajsa Ollongren als Onbenul

Begin maart 2022 schreef ik dit:

Wij dissidenten staan er nu alleen voor. Denk niet dat de huidige minister van Defensie, D’66 lichtgewicht Kajsa Ollongren, een zelfstandige visie heeft over leven en dood van miljoenen medemensen, geenszins, in januari 2022 verklaarde zij 'het verschil tussen een majoor en een sergeant' niet te kennen. ‘Ik heb een heel mooi boekje gekregen. Dat ben ik aan het bestuderen. Maar ik weet het nu nog niet,’ aldus de trendy politica, die als filiaalchef van Albert Heijn in Purmerend geen slecht figuur zou slaan, maar die net zoveel over oorlog en vrede weet als de eerste de beste kassière bij hetzelfde AH-filiaal.

Inmiddels, een half jaar later, donderdag 2 juni 2022, staat een interview met haar in de locale krant Het Parool. Naast het intrappen van open deuren als 'dat het geld kost, maar dat we er ook iets voor terugkrijgen,' verklaart mevrouw Ollongren ook nog op de vraag 'Goed geld uitgeven blijkt moeilijk bij defensie, constateerde de Rekenkamer onlangs. Er worden veel fouten gemaakt' het volgende als 'antwoord':

Het is niet leuk om zoveel kritiek te krijgen en daar moeten we van leren. In een organisatie waarin jarenlang zoveel is bezuinigd is dat ook ten koste gegaan van de controle op de uitgaven.

Met andere woorden: toen het ministerie van defensie moest bezuinigen is 'de controle op de uitgaven' vermindert. Een burger met een klein beetje verstand zou denken dat de controle juist zou zijn toegenomen, gezien het feit dat men minder geld heeft. Maar niet bij defensie, althans, volgens de  minister die nu miljarden extra mag spenderen (en weggeven aan Oekraïne). Niet alleen weet zij weinig, maar het ontbreekt Ollongren ook nog aan logica. En trouwens dit geldt eveneens voor de 'journalist' Raymond Boere die de minister interviewde. Let op die naam, die gaat het helemaal maken in de postmoderne journalistiek. Mark my Words.


Kajsa Ollongren en haar echtgenote Irene van den Brekel. 




Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...