maandag 30 mei 2022

Zelensky Beschuldigt Mark Rutte


 Zelensky eist antwoorden van de EU.


De Oekraïense president beschuldigd Mark Rutte van het "zwijgen" over het potentiële EU-lidmaatschap van de Oekraïne.


Zelensky vertelde de NOS vrijdag dat de Nederlandse premier Mark Rutte duidelijkheid moet scheppen of Oekraïne een toekomst heeft in de Europese Unie. Rutte is een van de vele EU-toppolitici die twijfel heeft gezaaid over een snelle toetreding tot het blok voor Oekraïne.


Oekraïnes staat van dienst op het gebied van corruptie wordt gezien als een groot struikelblok voor het EU-lidmaatschap. Het land wordt gerangschikt als het meest corrupte van Europa en een van de meest corrupte ter wereld . 


In een gesprek met de NOS verwierp Zelensky, die samen met belangrijke leden van zijn binnenste cirkel in de Panama Papers werd onthuld dat hij een uitgebreid web van offshore-activa en eigendommen bezit, deze zorgen van de hand. 


“Hoe weet je dat er corruptie is in Oekraïne?” vroeg hij aan interviewer Marielle Tweebeeke. "Woon je hier?" Toen Zelensky geconfronteerd werd met het feit dat deze beschuldigingen van corruptie zijn uiteengezet in "officiële rapporten", antwoordde Zelensky: "Wat maakt ze officieel?"


https://www.rt.com/news/556261-zelensky-rutte-eu-membership/

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...