woensdag 1 juni 2022

Berichten uit Donbass

 IJslandse journalist bezocht Oekraïense legerbases en dit trof hij aan: 'Hypocrisie van Westen is stuitend'

De IJslandse journalist Haukur Hauksson bracht een bezoek aan bevrijde gebieden in de Donbass in Oekraïne.


IJslandse journalist bezocht Oekraïense legerbases en dit trof hij aan: ‘Hypocrisie van Westen is stuitend’.


De IJslandse journalist Haukur Hauksson bracht een bezoek aan bevrijde gebieden in de Donbass in Oekraïne. Hij zag met eigen ogen wat daar gebeurde.


Hauksson bezocht onder andere Donetsk, Debaltseve, Volnovakha en Loehansk. Na de staatsgreep in 2014, georganiseerd door het Westen, begon het Oekraïense leger zich flink te misdragen, aldus de journalist. Vooral de Russisch sprekende Oekraïners in het oosten van het land moesten het ontgelden, vandaar dat zij de militaire operatie steunen.


De hypocrisie van het Westen is stuitend

De IJslandse journalist is blij met de komst van het Russische leger. Hij zei in gesprek met RIA FAN dat mensen de plunderingen en arrogantie beu zijn. “Er zijn veel nazi’s in Oekraïne die het Russische volk haten. Mensen hopen dat er een einde komt aan de terreur in de Donbass. De hypocrisie van het Westen is stuitend.”


In verschillende Oekraïense militaire bases stuitte Hauksson op nazivlaggen, naziliteratuur, swastika’s, en drank en drugs. De soldaten behandelden de lokale bevolking zeer slecht. Ze namen huizen in beslag en gooiden mensen eruit. Hauksson bezocht één van deze huizen. De eigenaar was gedood omdat hij zich verzette.


Onjuiste informatie


De journalist zei dat de westerse media onjuiste informatie verspreiden over de Russische troepen in Oekraïne. Zondagavond zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met de Franse zender TF1 dat de bevrijding van de regio Donbass een onvoorwaardelijke prioriteit is binnen de speciale militaire operatie.



Lavrov zei te verwachten dat ook veel andere gebieden niet staan te popelen om terug te keren onder het gezag van de Oekraïense regering in Kiev, die hij een regime van neonazi’s noemde.


https://www.ninefornews.nl/ijslandse-journalist-bezocht-oekraiense-legerbases-en-dit-trof-hij-aan-hypocrisie-van-westen-is-stuitend/?






Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...