vrijdag 17 december 2021

Jan Struijs Vindt Mishandeling door Politie Proportioneel

 

Nederlandse Politiebond voor ’honderd procent’ achter vervolgde agenten

DEN HAAG - Twee agenten worden vervolgd voor hun rol tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag op 14 maart. Het Openbaar Ministerie vindt het geweld waarmee zij een man aanhielden „niet proportioneel.” Een demonstrant liep verschillende verwondingen op, onder meer aan zijn hoofd. Ook is hij gebeten door een politiehond. De Nederlandse Politiebond zegt in een reactie ,,honderd procent’’ achter de agenten te staan.

De agenten zijn een hondengeleider en een ME’er. De demonstrant zwaaide met een startkabel en weigerde deze te laten vallen. Ook rende hij achter politiepaarden aan en gooide hij de kabel uiteindelijk in de richting van een agent. De hondengeleider wilde deze demonstrant aanhouden met inzet van zijn hond en gebruikte hierbij ook een wapenstok. De ME’er gebruikte ook zijn wapenstok terwijl de man al op de grond gevallen was.

Proportioneel

Volgens het OM was het geweld van de agenten niet proportioneel en heeft de hondengeleider en de ME’er daarom gedagvaard. Er is nog geen zittingsdatum vastgesteld. Het OM moet nog een beslissing nemen of ze de demonstrant ook gaan vervolgen.

Het protest liep die dag flink uit de hand. Veel demonstranten gaven geen gehoor aan de oproep het Malieveld te verlaten waardoor de ME uiteindelijk moest ingrijpen. Meerdere demonstranten hebben na afloop aangifte gedaan tegen de politie.

Steeds intensiever geweld tegen politie

,,We staan honderd procent achter deze politiemensen”, zegt Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB) in een reactie. ,,Politiemensen hebben momenteel een heel complexe opdracht omdat bij demonstraties steeds meer geweld en ook steeds intensiever geweld tegen hen wordt gebruikt. Ook in dit voorbeeld. Je moet in the heat of the moment iemand aanhouden om jezelf en burgers te beschermen. Dan weet je dat je geconfronteerd kan worden met de proportionaliteitsvraag.”

Aldus Janneman Struijs, hier op de foto: 


Wanneer Struijs dus zo wordt behandeld door anderen: 
dan acht hij dit proportioneel. Hoe kan men zo'n man aan zijn verstand brengen dat dit in een fascistische politiestaat geaccepteerd wordt door de macht, maar niet in een democratische rechtstaat. Heeft hij geen onderwijs genoten? Of begrijpt hij het recht niet? Of weet hij niet wat de functie van een politieman is? Dit is namelijk niet de orde handhaven, maar juist de rechtsorde schenden. In der verwachting dat deze agenten ontslagen worden, teken ik,

stan van houcke



Geen opmerkingen:

Antisemitisme? HAHA

  Abu Har al-Goudhadi @HarryVeenendaal · 32 m Geestig. Nauwelijks Kamerleden tijdens het #antisemitismedebat . Donderdag 16:00 uur. Vrijdag ...