donderdag 30 december 2021

Amsterdamse 'Handhavers' in Actie

 

Terwijl ik bij de groentestal op de Nieuwmarkt inkopen deed, hoorde ik achter mij een man van pijn schreeuwen, en verklaren dat hij een gewond been had. Hij werd door uiterst opgefokte 'handhavers' op de grond gegooid en vervolgens door twee man met geweld tegen de stoepstenen gedrukt  en met zijn handen op de rug geboeid. Nog geen twee minuten later kwamen van alle kanten zogeheten 'handhavers' in auto's de stoep op gereden om vervolgens twee jonge mensen in boeien te slaan. Sommige 'handhavers' hadden zich volledig anoniem gemaakt, waardoor alleen hun ogen nog te zien waren. Ze gedroegen zich als special forces, teveel politieseries gezien, en te weinig opgeleid. Hun gedrag was contra-productief zoals duidelijk werd uit de reacties van het publiek. Toen ik foto's maakte van de in totaal ongeveer acht, negen 'handhavers' schreeuwde één van hen tegen mij: 'Die foto's mag je niet gebruiken.' Ik vroeg hem waarom hij dat dacht. Het gebeurde allemaal op de openbare weg in een, officieel, nog steeds democratische rechtstaat. Bovendien ben ik journalist. 

Omdat er op de politie weer bezuinigd wordt, is er een gat ontstaan, waarin voormalige werklozen met een handhaverspak aan, burgers kunnen intimideren. Links, de intimiderende houding en gelaatsuitdrukking van een 'handhaafster.' Hieronder de auto waarmee twee 'handhavers' de stoep opscheurden. Op de bovenste foto in het midden de 'handhaver' die mij toeblafte dat ik die niet mocht gebruiken. Ik gebruik de foto's wel om toezicht te houden op mensen van wie het optreden almaar escaleert,  en hou u op de hoogte van de bullebak-praktijken.

1 opmerking:

Rene Westermann zei

Hoezee, Hoezee! Justitie gaat naar de VVD! Nederland naar de ratsmodee!

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...