vrijdag 22 januari 2021

Marzenka Pala: 'met basisinkomen zal extremisme afnemen.'

Marzenka Pala heeft een Poolse voornaam en haar achternaam is de meest voorkomende achternaam in de wereld. Meest voorkomend in: India. In een reactie op Facebook schreef zij mij dat een 72-jarige vluchtende bejaarde op het Amsterdamse Museum-plein, die door een ME-er te paard van achteren werd geslagen:

op een plek [stond] waar hij niet mocht staan. Er zijn minstens drie schijnaanvallen uitgevoerd door de bereden politie, dat heeft IEDEREEN die daar was gemerkt. Dan ben je toch wel vol vertrouwen van je eigen gelijk als je dan blijft staan. Maar zie, er is geen god.

Ik gaf haar het volgende antwoord:

  • 1
  • Marzenka Pala
     nog 1 keer. een 72-jarige man vlucht voor de ME, vormt geen bedreiging, en wordt volkomen zinloos geslagen, in strijd met de wet, overigens. de rechter straft, de politie mag dat niet. als je deze simpele regels niet begrijpt, stop ik met het geven van een reactie. als jij onnodig politiegeweld acceptabel vindt, dan weet ik waar je staat.

    En inderdaad, mevrouw Pala blijft van mening dat een vluchtende bejaarde mag worden geslagen als straf. Het is een fascistische opvatting van Pala, en er zijn meer mensen die deze opvatting erop nahouden. Sommigen gebruiken het argument dat de gemaltraiteerde bejaarde politiek rechts is, anderen dat de bejaarde een idioot was. Maar geen van hen heeft een rechtsgeldige rechtvaardiging om een vluchtende bejaarde tot bloedens toe te meppen met een knuppel. Wat moet de mensheid aan met dit soort a-socialen die politiegeweld verheerlijken? Marzenka Pala voelt zich als sympathisant van Diem25, een progressief. Maar wat betekent zo'n begrip nu nog? 

    A progressive movement for Europe

     

    DiEM25 is a pan-European, progressive movement that aims to democratise the EU before it disintegrates. Our bid to effect change is enshrined in our Green New Deal for Europe. Read more


    Vanmiddag legde ik mijn 9-jarige  kleindochter Juno uit waarom logica zo belangrijk is voor een burger. Ik deed dit aan de hand van Socrates, en verdomd, in no time begreep ze wat het belang van logica is. Hoe komt het dat de bejaarde Marzenka Pala nog steeds niet logica begrijpt, maar wel geweld? Tegelijkertijd wel met een bord rondlopen dat 'met basisinkomen zal extremisme afnemen.' Hoe extreem kan waanzin uitwerken?

    De enige logische conclusie die ik kan trekken is dat mevrouw Pala geen basisinkomen heeft. 





Geen opmerkingen: