maandag 18 januari 2021

De NRC Weer Fout

 De NRC, tijdens de oorlog fout, publicatieverbod na de oorlog, gaat nu weer in de fout door geen hoor en wederhoor toe te passen. alleen de macht wordt naar een reactie gevraagd, net als de nrc tijdens de oorlog alleen de toenmalige macht, de nazi-bezetter, aan het woord liet. Hoeveel gewonden aan de kant van de demonstranten? Aan politiekant, zo meldt NRC wel, is een politiepaard gewond geraakt! Ook onderstaande foto publiceerde nrc niet.




De NRC:

Politie onderzoekt geweld demonstratie Museumplein, twee agenten gewond

De politie stelt een onderzoek in naar het geweld zondag tijdens een verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Amsterdamse Museumplein. Het protest werd kort na aanvang door de politie opgebroken. De Mobiele Eenheid en waterkanonnen werden ingezet om het plein leeg te vegen. Hierbij raakten raakten twee politieagenten en een politiepaard gewond. Met behulp van beschikbaar beeldmateriaal is nu een onderzoek gestart, meldt de politie

Volgens de politie was een groep van tweehonderd tot tweehonderdvijftig demonstranten „duidelijk uit op de confrontatie”. „Stenen werden uit de straat gehaald en naar agenten gegooid. Ook hadden sommigen vechthandschoenen, slagwapens en vuurwerk bij zich”, laat de politie weten. 

De gemeente had de demonstratie op het Museumplein eerder verboden en besloten dat die moest uitwijken naar het Westerpark. Nadat de organisatie dit besluit tevergeefs had aangevochten bij de rechter, werd besloten de demonstratie af te blazen. Desondanks kwamen zondagmiddag rond 14.00 uur zo’n tweeduizend betogers toch bijeen om te demonstreren. Voor het Museumplein gold een noodbevel. De politie heeft uiteindelijk 143 mensen gearresteerd. Zestien werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, van wie vijftien maandagmiddag nog in hechtenis zaten. 

Twee agenten raakten zondag gewond tijdens de demonstratie op het Museumplein. 

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/18/coronablog-18-januari-a4027973


Museumplein. De volgende morgen

Terwijl het internet riekt naar het arrogante aroma van goedkope verontwaardiging, likt het demonstratierecht zijn wonden. ”Een demonstratierecht is gegeven, dat hoef je niet eens aan te vragen, je mag demonstreren. Mensen mogen demonstreren, zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toeëigent, is het noodzakelijk. Demonstreren is voor heel veel mensen hun laatste verdedigingslinie.“

Dat zijn niet onze woorden, maar de klinkende kwoots van burgemeester Halsema van Amsterdam, toen ze ruim zeven maanden geleden de massale schending van de coronamaatregelen door vele duizenden mensen op de Dam verdedigde om een demonstratie toe te staan tegen politiegeweld in Amerika, dat tot de onfortuinlijke dood van een drugsverslaafde beroepscrimineel had geleid. 

Vergelijk die woorden nu eens met de foto‘s hieronder van een demonstratie die weliswaar op “””viruswaarheid””” is gestoeld, maar waar enkele honderden mensen (misschien wel mentaal geknakte mensen en failliet geraakte ondernemers, of mensen die vrezen dat de vrijheid van Dit Land op het spel staat en in demonstreren hun laatste verdedigingslinie zien) in een ogenschijnlijk door Halsema’s politie opgejutte ontsporing van een enorm veld in de open lucht geknuppeld worden met behulp van paarden, honden en waterkanonnen. Je hoeft het niet met die koffiedrinkende vaccinvrezende facebookvirologen eens te zijn om te zien: hier ging iets gruwelijk mis. Demonstratie tegen Nederlands politiegeweld, wanneer?

Tikje besmeurd...



Amsterdam Demonstratie 17.01.21 optreden geheime politie Museumplein

New post on Apokalyps Nu!

Geheime politie van Rutte weer actief in Amsterdam – De Lange Mars Plus

by NL-AB

18-01-21 05:58:00, 

De beruchte undercover agenten (Romeo’s) zijn ook in Amsterdam op zondag 17 januari weer paraat. Stand by om de mensen te treiteren en ervoor te zorgen dat de ME gewelddadig kan worden. We zagen hun optreden al eerder diverse keren in Den Haag. Zij vallen op omdat ze in groepjes bij elkaar staan met mondkapjes, bang als ze zijn dat ze later herkend worden. Nu zijn ze opnieuw tijdens hun verfoeibare acties betrapt en vastgelegd op video.

Kijk op open.tube hier

Of hier zo lang de censuur hem nog niet heeft weggehaald.

Den Haag 

Deze achterbakse politiemensen kwamen al eerder in actie.

Als vervolg van de demonstratie op het Plein in Den Haag op 20 augustus vindt er nog een plaats. Dat is de Demonstratie voor de Vrijheid en tegen de Spoedwet op de Lange Vijverberg met toestemming van de burgemeester van 14.00 – 16.00. Omstreeks 15.00 uur slaan leden van de geheime politie (Romeo‘s) toe. Even verderop de Lange Vijverberg staat een politiewagen waaruit de gemaskerde agenten springen. Deze eenheid, blijkbaar gespecialiseerd in het provoceren van betogers tijdens demo’s en in banale terreur, waren al eerder actief en duidelijk in beeld tijdens demonstraties tegen het corona beleid van de regering.

Kijk hier maar eens: Geheime Politie van Rutte opnieuw in bloedige actie tijdens demo 20 augustus

of hier Rutte zet geheime politie in om te provoceren en infiltreren tijdens picknickdemo in Den Haag

Met dank aan Persbedrijf Natu2Pers 

Rob Vellekoop, 18 januari 2021

Post Views: 832  » Lees verder

https://apokalypsnu.nl/2021/01/18/geheime-politie-van-rutte-weer-actief-in-amsterdam-de-lange-mars-plus/











1 opmerking:

Anoniem zei

wat een fascisme van halsema, het slachtoffer arie paap hier aan het woord https://www.blckbx.tv/videos/71-jarige-neergeknuppeld

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...