maandag 2 november 2020

Robert Fisk is Dood

 


John Pilger

Robert Fisk has died. I pay warmest tribute to one of the last great reporters. The weasel word 'controversial' appears in even his own paper, The Independent, whose pages he honoured. He went against the grain and told the truth, spectacularly. Journalism has lost the bravest.

Ik heb Robert Fisk drie keer geinterviewd, tweemaal in Beiroet, één keer in Nederland. Een ervaring. Hij was één van de grootste journalisten die ik ken, met een respect afdwingende integriteit. Hij was in de journalistiek de best geïnformeerde man over het Midden Oosten, die tientallen gewapende conflicten van nabij volgde. Hij deed wat de meeste mainstream-journalisten en opiniemakers niet durven, erop uitgaan, met eigen ogen de waanzin aanschouwen. Zijn boek Pity the Nation, over de Libanese burgeroorlog, is een meesterwerk. Zijn geschiedenisboek over de Verovering van het Midden-Oosten is een absolute must voor geïnteresseerden. Hij behoorde tot de laatste der Mohikanen. RIP. 



Geen opmerkingen:

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990