zondag 19 juli 2020

Boeren Vergiftigen Nederland

'Slechte lucht in Brabant is roofmoordenaar', artsen starten landelijke campagne

Vandaag om 13:30 • Aangepast vandaag om 15:29


Een aantal artsen start in september een landelijke campagne om aandacht te vragen voor de enorme vervuiling van de lucht en de gevolgen hiervan voor onze gezondheid. Dit bijvoorbeeld in gebieden met intensieve veehouderij, zoals Oost-Brabant. Oncologisch chirurg Ignas van Bebber van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch lichtte de campagne zondag in de Omroep Brabant-talkshow KRAAK. toe. "We accepteren met ons beleid van ontkennen en negeren dat mensen eerder dood gaan."
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De nu aangekondigde campagne is een initiatief van het Artsenforum Gezondheid Natuur en milieu, opgericht door Van Bebber. Het gaat volgens hem om een landelijke campagne op onder meer radio en televisie. Want het verband tussen de slechte luchtkwaliteit en het eerder overlijden van mensen kan volgens hem niet langer worden ontkend. 

'Het maakt ons ziek'
Minder dieren is volgens Van Bebber de enige manier waarop het leefmilieu in gebieden met intensieve veehouderij geleidelijk weer kan herstellen. "We moeten met z'n allen anders gaan eten. En nu écht stoppen met de intensieve veehouderij", is de boodschap van de oncologisch chirurg. "In de gebieden met intensieve veehouderij is de luchtkwaliteit zó slecht, dat dat rechtstreeks gevolgen heeft voor onze longen. Het maakt ons ziek", lichtte hij in een uitgebreider gesprek met Omroep Brabant toe.

"We plegen op dit moment roofmoord op ons milieu en daarmee op onszelf. Ik zie het in de praktijk, aan de achteruitgang van de longen van mensen die in het ziekenhuis komen. De slechte luchtkwaliteit is echt een roofmoordenaar in Brabant, maar ook daarbuiten." 

'Ik heb maar één belang' 
De arts geeft aan te snappen dat boeren het momenteel moeilijk hebben. En hij begrijpt dat ze actievoeren. "Ze vechten voor hun belangen. Maar ik heb maar één belang: de gezondheid van iedereen. Ook die van boeren." Dat het RIVM nu heeft aangekondigd het verband tussen corona en luchtvervuiling te gaan onderzoeken, noemt Van Bebber zondag onnodig. Het zorgt wat hem betreft voor nog meer vertraging. 

"Het ziekmakend effect van een slechte luchtkwaliteit is duidelijk. Onderzoeken hebben het al aangetoond", geeft hij aan. Waarbij hij onder meer verwijst naar een recent Brits onderzoek waarin een verband wordt gelegd tussen luchtverontreiniging en het aantal coronapatiënten. 

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3234452/slechte-lucht-in-brabant-is-roofmoordenaar-artsen-starten-landelijke-campagne?fbclid=IwAR09MPLC9R_PCjOlaSoEobWiQVY22GOprzFOSFZCRd04ewqR6txy7Fqvm5Q


1080p geselecteerd als afspeelkwaliteit
00:00

    1 opmerking:

    Feng zei

    Medici, boeren en sympathisanten,

    Laten de huidige vier regenten u niet tegen elkaar uitspelen !!!
    Ga in dialoog met elkaar om samen.
    Accepteer in het begin de ogenschijnlijk kleine resultaten.
    Echte oplossingen immers hebben tijd nodig om zich gezond te ontwikkelen.

    Succes,
    Feng Chsang

    Fascism in America

    TEXAS STATE TROOPERS, IN FULL RIOT GEAR ARE PHYSICALLY DRAGGING STUDENTS OFF THE ENCAMPMENT. IS THIS NOT FASCISM? WHERE IS THE 1ST AMENDME...