zondag 11 augustus 2019

De Lachwekkende Berichtgeving van de NOS


De NOS bericht met een lachwekkende naïviteit over de vermoorde Epstein: 

'Epstein moest elk halfuur gecheckt worden, dat is niet gebeurd'

  
Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair die gisteren dood werd gevonden in zijn cel in een New Yorkse gevangenis, had elk halfuur gecheckt moeten worden. Dat is niet gebeurd in de uren voordat hij zelfmoord pleegde, zegt een anonieme bron bij de gevangenis tegen The New York Times. Epstein zat vast op verdenking van misbruik van tienermeisjes.
De miljardair had samen met een andere gevangene in zijn cel moeten zitten, nadat hij van de suicide watch werd gehaald. Ook dat is niet gebeurd, wat ingaat tegen de procedures van de gevangenis. Epstein werd eerder onder verscherpt toezicht gesteld omdat hij eind juli al zelfmoord probeerde te plegen.
AFP
Hooggeplaatste Amerikaanse politiefunctionarissen, Congresleden en de aanklagers van Epstein eisen antwoorden op vragen over waarom Epstein niet beter bewaakt werd en hoe hij zelfmoord heeft kunnen plegen. De FBI en het ministerie van Justitie gaan onderzoeken hoe Epstein in zijn cel een einde aan zijn leven kon maken.
Epstein had veel vooraanstaande Amerikanen in zijn sociale kring, onder wie bekende politici, zakenlui en wetenschappers. Ook de voormalige president Clinton en president Trump kenden Epstein persoonlijk.
Meerdere slachtoffers van Epstein hebben op zijn dood gereageerd, vertelde Marieke de Vries eerder. "Eén verwoordde het als een open wond die nooit dicht zal gaan, nu Epstein zich nooit zal hoeven te verantwoorden voor een rechter."
Toch is er een mogelijkheid dat door Epsteins dood nu andere slachtoffers zich melden, aldus De Vries in Nieuwsuur




Video afspelen
08:34'Mogelijk durven andere slachtoffers zich nu te melden'

Geen opmerkingen: