vrijdag 28 juni 2019

De NAVO-Propagandist Hubert Smeets


Op 14 juni 2019 schreef de door de Nederlandse staat gesubsidieerde 'journalist' Hubert Smeets in NRC Handelsblad:

Tegen De Telegraaf zei de brigadegeneraal bd (Toine Beukering, Eerste Kamerlid van Forum voor Democratie. svh) dat de MH17 neergehaald kan zijn door een ‘Oekraïense gek.’ Oud-militair Beukering beriep zich mede op premier Mahathir van Maleisië die eind vorige maand twijfel zaaide over het JIT, hoewel zijn land al vijf jaar volwaardig lid is en dus met zijn neus op het internationale MH17-onderzoek zit.

Beukering mag dat desondanks zeggen. Uiteraard. Landverraad conform artikel 93 van het Wetboek van Strafrecht (Nederland ‘onder vreemde heerschappij brengen’) eist wel wat meer dan kletskoek van een gepensioneerde generaal. Al blijft het wonderlijk dat een vaderlandse ex-officier een geluid laat horen dat anno 2019 alleen nog wordt verspreid via de Russische (staats)televisie, het Nederlandse internetkanaal Café Weltschmerz en Thierry Baudets partij.

Al eerder heb ik gedocumenteerd aangegeven dat Smeets een gecorrumpeerde mainstream-collega van mij is. Zie: https://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=hubert+smeets   

Smeets is tegenwoordig bekend van zijn anti-Rusland website, Raam op Rusland, waarvoor hij 294.000 euro kreeg toegezegd door de toenmalige PVDA-minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, omdat volgens de NAVO Rusland als vijand moet worden gezien. De bij NRC Handeslblad eruit gewerkte Hubert vond net op tijd een nieuwe geldschieter, dankzij een, volgens eigen zeggen, ‘grijs gebied, ik ken natuurlijk ook wel wat mensen en tijdens bepaalde gelegenheden komt dit wel eens ter sprake.’ Ons kent ons, en Smeets is een graag geziene gast van de Atlantische Commissie, die als propaganda-arm van de NAVO opereert. Vanuit deze achtergrond dient zijn opiniestuk in de NRC worden gelezen. Kenmerkend aan zijn propaganda is het gebrek aan logica. Een voorbeeld. Mijn oude vriend Hubert schrijft:

Oud-militair Beukering beriep zich mede op premier Mahathir van Maleisië die eind vorige maand twijfel zaaide over het JIT, hoewel zijn land al vijf jaar volwaardig lid is en dus met zijn neus op het internationale MH17-onderzoek zit.

Het gaat mij hier om het woord ‘hoewel.’ Met andere woorden: omdat Maleisië ‘lid is’ van het JIT kan het geen ‘twijfel’ zaaien over  de beweringen van het Joint Investigating Team. Dit is kolder, want juist omdat het al vijf jaar ‘volwaardig lid is’ kan Maleisië wel degelijk kritiek hebben op het JIT. Was het daarentegen geen lid geweest, dan was het oordeel van Maleisië veel zwakker geweest. Hoe propagandistisch de corporate press is geworden, blijkt ondermeer uit het feit dat er kennelijk bij de NRC geen eindredactie meer bestaat die dit gebrek aan logica eruit filtert. 

Zo mogelijk nog gevaarlijker is dat  broodschrijver Hubert Smeets in een democratische rechtstaat het volgende schrijft:

Beukering mag dat desondanks zeggen. Uiteraard. Landverraad conform artikel 93 van het Wetboek van Strafrecht (Nederland ‘onder vreemde heerschappij brengen’) eist wel wat meer dan kletskoek van een gepensioneerde generaal. Al blijft het wonderlijk dat een vaderlandse ex-officier een geluid laat horen dat anno 2019 alleen nog wordt verspreid via de Russische (staats)televisie, het Nederlandse internetkanaal Café Weltschmerz en Thierry Baudets partij.
  
Waar komt ineens dit begrip ‘landverraad’ vandaan? Zelf geeft Smeets aan dat er 'uiteraard' geen enkele sprake is van ‘landverraad.’ Waarom introduceert hij dan toch dit begrip? De reden is simpel: om de integriteit van een enkele kritische politicus en onafhankelijke journalisten aan te tasten, zodat allereerst zijn eigen inkomsten als NAVO-propagandist verzekerd blijven. Meer over deze intrigant later.  


Hubert Smeets. De Russen komen uit het Oosten! Maar gelukkig staan de Amerikanen achter mij.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Redactie van een opinie stuk is toch niet aan de NRC, of vergis ik me nu Stan? Verder prima stuk overigens.

Mvg, Arnoud

Bauke Jan Douma zei

Huubje verraadt met zijn 'landverraad' dat de uitkomst van het JIT een kwestie van God, Koning, Vlag en Vaderland is. Let wel -- de Nederlandse God, Koning, Vlag en Vaderland; als premier Mahathir van Maleisië iets anders vindt dan het heilige JIT, wijst ook hij, Mahathir, in Huubjes obsessieve en onzuivere geest, God, Koning, Vlag en Vaderland af, dat wil zeggen, de Nederlandse God, Koning, Vlag en Vaderland, en is ook hij een landverrader van.... Nederland.

Huubje, de vermeende noeste arbeider voor God, Koning, Vlag en Vaderland, onze contemporaine Soldaat van Oranje, is met zijn woordjes de verrader van zijn diepste intellect; dat beweegt zich rond oorlog, knallen, en landverraad.

Let the pictures hit you.

  Lord Bebo @MyLordBebo BE QUIET AND WATCH. Let the pictures hit you. This is a smashed Ukrainian position, now under Russian control. Po...