donderdag 27 juni 2019

Arjen Schreuder. Een Opgewonden NRC-Journalist over MH17

Onderzoeksteam komt met smoking gun,

zo beweerde NRC-journalist Arjen Schreuder  op 20 juni 2019 in zijn krant, zonder overigens duidelijk te maken wat nu eigenlijk de 'smoking gun' is. Bovendien, het feit dat in een democratische rechtstaat niet de gecorrumpeerde 'corporate media' beslissen wat juridisch gesproken als 'smoking gun' kan doorgaan, maar dat de rechterlijke macht dit bepaalt, is kennelijk in de ogen van Schreuder een te verwaarlozen futiliteit. Zo mogelijk nog absurder is zijn bewering dat 'de 298 inzittenden van vlucht MH17' zijn vermoord, waaraan hij toevoegt:

Dat vlucht MH17 vermoedelijk per ongeluk is neergeschoten, als gevolg van een blunder van de militairen, doet bij deze laatste beschuldiging niet ter zake -- ook als een vijandelijk Oekraïens vrachttoestel was neergehaald, zoals wellicht de bedoeling was, was dit moord geweest.

Met andere woorden, volgens Schreuder, sneuvelen militairen niet, maar worden ze vermoord, hetgeen de NAVO 's werelds grootste  moordadige organisatie maakt. Wanneer deze journalist zijn huiswerk had gemaakt dan zou hij daarnaast hebben geweten dat: 

Moord het op onwettige wijze opzettelijk beëindigen van het leven van een ander is, waarbij een strafverzwarend element aanwezig is.

In onder meer het Belgische, Nederlandse en Surinaamse recht is dat strafverzwarende element de zogeheten voorbedachten rade. In deze rechtssystemen wordt een moord per definitie met voorbedachten rade gepleegd en is de vaak gebruikte term 'moord met voorbedachte(n) rade' dus een pleonasme. Indien iemand in een opwelling wordt gedood, wordt dit doodslag genoemd.

Met andere woorden: als de MH17 abusievelijk is neergeschoten, zoals Schreuder zelf suggereert, dan kan de rechtbank oordelen dat er volgens de Nederlandse wet hier geen sprake is van 'moord,' maar van 'doodslag.' Volgens Schreuder zou  de MH17, ik citeer, 'per ongeluk' zijn 'neergeschoten,' hetgeen betekent dat deze misdaad niet gepleegd is met 'voorbedachten rade.' Ook deze subtiliteit is mijn opgewonden NRC-collega Arjen Schreuder ontgaan. Wat hij eveneens niet begrijpt is dat in oorlogen een partij die wordt aangevallen een beroep kan doen op zelfverdediging. Anders zou het gehele Nederlandse gewapende verzet tijdens de nazi-bezetting hebben bestaan uit een zootje moordenaars.


Geen opmerkingen:

Israeli Mayor Caught Lying By Sky News