vrijdag 28 juni 2019

De NAVO-Propagandist Hubert Smeets 2


In een reactie op mijn stukje over Hubert Smeets stelt Arnoud, 'Redactie van een opinie stuk is toch niet aan de NRC, of vergis ik me nu Stan?'

In mijn kritiek op  bepaalde opinies van  Smeets, waaraan zelfs een elementaire logica ontbreekt, stelde ik dat er kennelijk geen eindredeactie meer bij NRC Handelsblad bestaat die de grootste waanzin eruit filtert. Ik ben het niet eens met Arnoud dat een mening in een opiniestuk niet logisch hoeft te zijn, of dat een betoog niet logisch opgebouwd moet worden. En al helemaal niet wanneer die mening ook nog eens afkomstig is van een journalist. Juist een journalist moet feiten en logica gebruiken, anders kent de journalistiek geen meerwaarde. Dit is dan ook meteen de kern van veel van mijn kritiek op de mainstream-propaganda.



1 opmerking:

Anoniem zei

Op zich, wederom, mee eens Stan. Dat was ook niet wat ik beweerde. Ik reageerde slechts op de stelling dat de NRC eindredactie dat eruit had moeten filteren (o.i.d.). Bij een opinie stuk leek en lijkt mij dat niet aan hen.

Het laat bovendien op die manier de onzin die Smeets debiteert duidelijk worden. Wel kan je vraagtekens zetten bij het, onbecommetarieerd, plaatsen van dergelijke nonsens. Maar dat is dan wel wat anders.

Een kritisch stuk insturen aan de NRC kan ook. Daarmee stel je NRC voor het blok. Plaatsen is ruimte bieden aan een tegengeluid (wat niet weg zal nemen dat dat een druppel op de gloeiende plaat is). Niet plaatsen bevestigd impliciet jouw kritiek op de MSM.

Mvg, Arnoud

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...