donderdag 2 mei 2019

Lodewijk van der Heijden en 't Loosje







De meeste lezers van mijn weblog weten dat ik in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt woon. Ik leef hier sinds 1980 en al die tijd kwam ik in Lokaal 't Loosje voor een cappucino of een broodje van het een of ander, en voor een gesprek met mijn buurtbewoners. Dat laatste in de afgelopen jaren nagenoeg onmogelijk geworden omdat door de stroom toeristen  de meesten van hen of geen plaats meer kunnen vinden op het terras of genoeg hebben van zoveel toeristen op een paar vierkante meter. 


Eergisteravond arriveerde ik in Amsterdam na een acht uur durende autorit. Na de spullen te hebben uitgeladen, nam ik een ijsje en bestelde op een overgebleven stoel op het terras een dubbele espresso. De terrasbediende, een lange knaap van in de dertig, geheten Lodewijk van der Heijden, reageerde met de opmerking dat ik mijn ijs niet op het terras kon opeten, ondanks het feit dat ik een dubbele espresso had besteld. Toen ik hem vertelde dat ik hier al bijna vier decennia klant van 't Loosje was, en de eigenaar het vast geen probleem zou vinden dat ik nogal vermoeid mijn ijsje opat, trok Van der Heijden mij met ruw geweld uit mijn stoel en gaf me vervolgens zo'n harde zet, toen ik 't Loosje binnen wilde stappen om mijn beklag te doen, dat mijn ijs op de grond viel. Ik greep hem bij zijn T-shirt en riep of hij gek geworden was. Inmiddels kwam ander personeel naar buiten gestormd om de boel te sussen.  

Ik heb een dag gewacht op een excuus van de mensen van 't Loosje. Per slot van rekning trek je een 71-jarige klant niet aan zijn kleren uit zijn stoel. Dat zijn de manieren van geteisem. Ik heb geen reactie gekregen. Het probleem hier is dat een groot deel van de Nieuwmarkt dusdanig is verpauperd door de zwart-geld-mafia uit zowel de hoofstad als uit de rest van de wereld dat de buurt geen buurt meer is. Er is geen samenhang meer, en het gevolg is dat tuig als Lodewijk van der Heijden meent dat ze kunnen doen wat ze willen. Mij zien ze bij 't Loosje niet meer.  Ook hier heeft de misselijk makende middenstandmentaliteit van zowel het gemeentebestuur als de onderwereld de sfeer in de stad. Het zij zo. 



Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...