woensdag 26 augustus 2015

AVE JINEK!

woensdag 26 augustus 2015

Agressie Oekraine gaat door; Jinek zakt door ondergrens

Gorlovka 25 Augustus. Het cynische gebaar van de Oekraiense regering aan de vooravond van het nieuwe schooljaar: Gorlovka gebombardeerd. School nummer 14 in puin. Diverse flatgebouwen ook zwaar getroffen. Zeker 1 burgerdode. Over gewonden varieëren de getallen tussen de 5 en 12.

Resultaten Oekraiense agressie in Gorlovka. Beelden spreken voor zich. Vanaf 6:40 Engels commentaar. Met dank aan Patrick Lancaster (Volg hem via Twitter @PLnewstoday)





Jinek gaat door geloofwaardigheidsondergrens (in zuidwaardse richting)

Terwijl er in de wereld van alles gaande is, met een uiterst bedenkelijke rol van Nederland, gaat het in Jinek over niemand anders dan, hoe kan het ook anders, over Gerard Joling. In dezelfde uitzending van maandag mag Andries Knevel, dezelfde man die zijn publiek uit de studio laat zetten als dat ("te") betrokken is bij het leed in Oekraine, het leed van de vluchtelingen in Griekenland komen becommentariëren. Knevel die terecht na het Oekraine akkefietje zijn talk-show kwijt was, mag bij Jinek nog wel net doen alsof hij geloofwaardig zou zijn. De hele Jinek show is maandag echt en definitief door de geloofwaardigheids ondergrens geschoten.

Over Je nek van Jinek

De ongeloofwaardigheid druipt al van Jinek's gezicht wanneer zij de vooraankondiging doet waarin het haar altijd lukt om de hete brei van de dag heen te draaien. Gisteren presteerde zij het om de een of andere generaal een jankverhaal te laten houden om toch maar weer meer miljarden naar Offensie "Defensie" te praten.

Een serieuze discussie of de Nederlandse "Defensie" ooit of ergens bijgedragen heeft aan meer veiligheid in Nederland, hoef je bij Jinek niet te verwachten. Dit meisje laat liever de generaal zijn monoloog houden. Weten wij bijvoorbeeld wat de resultaten zijn van de inzet van de Nederlandse luchtmacht boven Irak? Of waarom Nederland het Oekraiense leger steunt dat dag in dag uit de burgerbevolking van Novorossiya terroriseert? "Slowakije begroet Fascist Poroshenko"

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...