woensdag 6 augustus 2014

Zionist Fascism 159

'Gaza vraagt om een veroordeling door de Nederlandse politiek'

OPINIE - Medewerkers van de Nederlandse universiteiten en hoge scholen − 06/08/14, 18:00
© AP. Palestijnen rouwen om de dood van een familielied.
OPINIE De militaire operatie in Gaza komt neer op collectieve bestraffing van de burgerbevolking, schrijven wetenschappers, docenten en medewerkers van de Nederlandse universiteiten en hogescholen in een open brief. 'Wij roepen op tot een sterke, eenduidige veroordeling door de Nederlandse politiek.'
  • © afp.
    Gaza-stad.
  •  
    Deze militaire operatie kan geenszins verantwoord worden als 'zelfverdediging'
'Wij, wetenschappers, docenten en medewerkers van Nederlandse universiteiten en hogescholen, geven gehoor aan de oproep van collega's in Gaza en spreken ons uit tegen het excessieve geweld van de militaire operatie 'defensive edge' en de structurele onderdrukking door de regering van Israël van de Gazastrook.'

Sinds het begin van Israëls militaire operatie, zijn er 1814 doden gevallen en komen er dagelijks slachtoffers bij. Ten minste 1312 zijn burgerslachtoffers waaronder 408 kinderen en 214 vrouwen. 9536 mensen zijn gewond, 520.000 intern ontheemd en de volledige bevolking van 1.8 miljoen heeft beperkt tot geen toegang tot gezondheidszorg, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Het Israëlisch grondoffensief met aanvullende bombardementen heeft 10690 huizen, 141 scholen, 2 universiteiten, 24 ziekenhuizen en de enige energie centrale in Gaza zwaar beschadigd of volledig verwoest.

Geen zelfverdediging
Deze militaire operatie kan geenszins verantwoord worden als 'zelfverdediging' maar komt neer op collectieve bestraffing van de burgerbevolking. Dit buitenproportioneel geweld is een directe en voortdurende schending van de meest primaire mensenrechten van de bevolking in Gaza. Zij is niet alleen in strijd met Internationale verdragen maar ook contraproductief in het bewerkstelligen van een duurzame oplossing, waarbij de rechten van alle burgers van Israël en de Palestijnse Gebieden worden gewaarborgd.

In navolging van kritische collega's, ook in België en het Verenigd Koninkrijk, roepen wij op tot waarborging van het breekbare staakt-het-vuren, tot het onmiddellijk toelaten van de benodigde humanitaire hulp en tot een sterke, eenduidige veroordeling door de Nederlandse politiek en internationale gemeenschap van bovenstaande mensenrechtenschendingen.
Ondergetekenden zijn:

7 opmerkingen:

Sonja zei

Generaal Majoor Giora Eiland van het Israëlische leger: In Gaza, there is no such thing as 'innocent civilians'.
Hetzelfde zei Joseph Goebbels over Joden.
Hetzelfde zei Dr Harold Agnew van het Manhattan Project.
Herzelfde zei generaal Curtis LeMay na de bombardementen op 67 Japanse steden die de helft van de bevolking de dood injoegen.
Hetzelfde zei al-Qaeda na 9/11.

anzi zei

Men ligt er in ieder geval niet wakker van, een steuntje in de rug voor meer

Haaretz survey: Israelis think neither side won conflict, but approve of PM’s decisions

Responses reflect Israelis’ experience of many previous operations against terrorist organizations.

By Yossi Verter | 10:00 06.08.14 | 1
















anzi zei

Max Pam:

Als je maar raketten blijft afvuren, verliest de ander vanzelf zijn beheersing.

Lucas zei

Holland4Israel voelt zich onterecht aangesproken over Israël http://www.npo.nl/hollandse-zaken/06-08-2014/POW_00789931

Ron zei

Als er maar genoeg mensen afgeslacht worden dan wordt de polder-' intelligentsia ' wakker. Beter dan niks maar veel te laat en eigenlijk niet erg betekenisvol.Goed dat het gebeurt maar triest dat er oa 1800 vermoorde Palestijnse burgers in 3 weken voor nodig zijn......... Wat al eerder gezegd werd Nederland schikt zich naar de publieke opinie in de wereld ,als ook onze ' intellectuelen '.........

Anoniem zei

Beschamend dat er voor het voeren van oorlog wetten bestaan. Blijkbaar hebben we niets beters om ons op te beroepen. In plaats van moraal of ethisch instinct of hoe je het ook wilt noemen hebben we liever oorlogswetten en gaan we pas moraliseren als we die wetten interpreteren of toepassen. Als je mensen op de verkeerde manier vermoordt kan dat lelijk voor je uitpakken. Dus als het te laat is. Op voorhand kunnen we rekening houden met die wetten om een manier van moorden te kiezen waarvoor we achteraf wettelijk niet aansprakelijk kunnen worden gesteld. Als het niet een noodzakelijke verdediging dient tegen een militaire agressor is oorlog is een misdaad. Ik heb geen wetten nodig om dat te begrijpen. Het gebruik van het begrip 'oorlogsmisdaad' is daarom voor mij vaak net zo vreemd als het begrip 'omlaag vallen'. Is het zonder die zand in de ogen strooiende oorlogswetten waarover zo veel wordt gemuggenzift niet zonder meer duidelijk aan wiens handen veruit het meeste bloed kleeft en dat dus in dit geval de Palestijnen onze steun verdienen en dat we de regering van Israël geen wapens en andere middelen kunnen toevertrouwen waarmee het haar bloederige beleid voort kan zetten?

Vincent Brunott

anzi zei

Moslimhaat mag, jodenhaat niet

Youp van 't Hek kiest voor de Telegraafvariant, in- en direct gekoppeld aan menig racist en xenofoob. Uit de kast gekomen, Youp?


Maar SBS Knevel koos dus voor de emotie, de Telegraafvariant. En ik schrok. Dat deed ik ook toen ik vrijdag las dat er een grote kans is dat De Telegraaf deze krant gaat overnemen. Er schijnt al een bod te zijn uitgebracht. Een bod dat weliswaar is geweigerd, maar dat hoort bij het spel. Nog een paar miljoen erbij en dan zijn ze eruit. Dan is NRC Handelsblad in handen van de chocoladeletterkrant van wakker Nederland.

Natuurlijk zal mijn hoofdredacteur mij dan uitleggen dat het niet meer dan een administratieve kwestie is, dat de journalistieke onafhankelijkheid volkomen gewaarborgd blijft en dat ik uiteraard mag blijven schrijven wat ik wil. En ik zal hem dan uitleggen dat ik dan indirect een collega ben van de gluiperige roddelkont Evert Santegoeds & consorten en dat ik in mijn leven een paar grenzen heb gesteld. Dit is er een van. Dus mocht NRC Handelsblad overgenomen worden door De Telegraaf, dan heeft u op zaterdag van mij geen last meer. Zonder rancune en met opgeheven hoofd zal ik dan de krant verlaten. En ik ga ervan uit dat ik dat niemand hoef uit te leggen. Niet aan SBS Knevel, niet aan Jozias van Aartsen en zeker niet aan mezelf. Ik wens deze mooie krant dan een schitterende toekomst, maar dat gebeurt wel zonder mij.

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...