woensdag 11 juli 2012

De Pro-Israel Lobby achter Wilders




Eva Jinek, beoogde medepresentatrice van Nieuwsuur, die samen met Twan Huys het NOS/NTR programma zou presenteren. Naast Jinek haar 'grootste liefde'  Bram Moszcowicz en Linda de Mol, de laatste twee behorend tot de categorie van wat Huys 'grote namen' noemt en die dus in zijn televisieprogramma NOVA College Tour optraden.

Joop bericht:

'Schimmige Moszkowicz kreeg schimmig 


cash uit schimmige PVV-kas

Hmm... Heel schimmig

Oud-PVV Kamerlid Hero Brinkman beweert in het weekblad Nieuwe Revu dat honderdduizenden dollars aan cashgeld rechtstreeks naar strafpleiter Moszkowicz zijn gegaan. Daarmee zou PVV-leider Geert Wilders hem hebben betaald voor het grote smaadproces. De strafadvocaat ontkent dat hij cashgeld heeft ontvangen. Uit onderzoek van Nieuwe Revu en verklaringen van Brinkman blijkt dat er tonnen, waaronder ook grote sommen cash, uit Amerika kwamen om Wilders door het proces te leiden.
Brinkman bevestigt tegenover Nieuwe Revu het verhaal over de duistere koffer met 75.000 euro aan contanten. Wilders had hem verteld dat er 'tonnen waren binnengekomen'. Toen hij hem vroeg waar de flappen voor bedoeld waren zei Geert volgens Brinkman: 'Waar dacht je dat ik Moszkowicz van kon betalen'.
Het weekblad dook in de fondsenwerving van de partij. In de tijd dat Wilders naar Amerika ging om zijn film Fitna te promoten werden er meerdere dinertjes georganiseerd, waar deelnemers werden opgeroepen Wilders te steunen. Het blad sprak met Daniel Pipes, een belangrijke speler voor Wilders. De directeur van het Middle East Forum, een conservatieve denktank over het Midden-Oosten, ziet Wilders als één van de belangrijkste politici in Europa. Pipes wond zich met name op over de rechtszaak die tegen Wilders liep en zei een fonds op te richten om Wilders door het smaadproces te leiden. Daarop zouden er tonnen aan giften binnen zijn gekomen van zakenmannen die anoniem willen blijven. Tegen Nieuwe Revu verklaart Pipes dat het geld uitdrukkelijk was bedoeld voor het proces en niet voor politieke activiteiten van de PVV.
Eén van deelnemers aan de diners was het David Horowitz Centre. Uit hun jaarverslag blijkt dat zij alleen al 75.449 dollar op hebben gehaald. Tijdens die dinertjes werd verwezen naar het PayPal-account van Wilders, dat is gekoppeld aan zijn mailadres in de Tweede Kamer. 
Uit een check van Brinkman, die destijds secretaris was van de stichting Vrienden van de PVV, blijkt dat de partijkas zo goed als leeg was.
Nieuwe Revu, die een tipgever heeft bij de Belastingdienst, kreeg te horen dat de partij rond die tijd fiscaal 'inactief' was. De stichting deed geen aangifte en betaalde geen belasting. Officieel mag een stichting de kosten voor een advocaat ook niet betalen uit de partijkas omdat dit om een privé aangelegenheid gaat.
Het geld voor het Wildersproces komt dus van een privé-rekening van Wilders. Dit geld kan, zoals Brinkman beweert, contant zijn binnengekomen bij Wilders. Vervolgens moet hij het op zijn bankrekening hebben gestort, om zo Moszkowicz te betalen. De strafpleiter reageert per mail dat hij 'uitsluitend per bank' is betaald door Wilders. Een andere mogelijkheid is, zoals Brinkman beweert, dat de strafrechtadvocaat rechtstreeks uit Amerika betaald werd. Als dat gebeurd was zou er echter een melding moeten zijn geweest van het Financial Intelligence Unit, de Amerikaanse financiële inlichtingendienst. Zij wordt gewaarschuwd bij betalingen van 15.000 euro en hoger.
Moszkowicz moet zich binnenkort voor de tuchtrechter verantwoorden voor het aannemen van grote hoeveelheden contanten van cliënten. Hij had dit wel netjes bij de belastingdienst gemeld, maar officieel moet hij de contante betalingen ook verantwoorden bij de KLPD en de deken van advocaten. Moszkowicz riskeert een boete van 4 miljoen voor het niet melden van de bedragen. Ook kan hij van het tableau worden geschrapt en een beroepsverbod krijgen.
Al eerder werd duidelijk dat de PVV pottenkijkers liever uit de kasboeken houdt. Als enige partij in de Kamer heeft de PVV geen ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangevraagd. Daarmee wordt geld doneren voor donateurs aantrekkelijker omdat dan geen belasting wordt geheven over hun giften. Een voorwaarde voor een ANBI-status is een verplichte inzage van de administratie en daar zit de PVV duidelijk niet op de wachten.
Wilders was afgelopen weekend weer in de Verenigde Staten om waarschijnlijk weer lucratieve praatjes te houden. 



Daniel Pipes? 'Campus Watch is a web-based project of the Middle East Forum, a think tank with its headquarters in Philadelphia,Pennsylvania. According to its website, Campus Watch "reviews and critiques Middle East studies in North Americawith an aim to improving them."[1] Critics of Campus Watch say that it is a pro-Israel lobbyist organization involved in harassing, blacklisting, or intimidating scholars critical of Israel. Campus Watch was launched in 2002 by Middle East Forum director Daniel Pipes.' 

2 opmerkingen:

Sonja zei

Update:

Hero Brinkman is door Moszkowicz gebeld en zegt nu: "Ik weet niet wie er liegt, maar ik heb het idee dat het Geert is. Hij heeft in februari tegen mij gezegd dat hij een koffer met 75.000 dollar cash meteen aan Moszkowicz heeft gegeven. Maar Geert heeft wel vaker tegen mij gelogen. Als Moszkowicz mij belt en zegt dat het niet zo is, dan geloof ik dat.''

http://www.pzc.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11368996/Wilders-en-Moszkowicz%3A-er-was-geen-koffer-met-geld.ece

stan zei

of anders daag ik u voor de rechter wegens smaad en dan zal ik in een civielrechtelijke procedure een schadevergoeding eisen van tenminste 2,5 miljoen euro en indien u dat bedrag of welk bedrag de rechter ook mag bepalen niet op tijd betaald laat ik beslag leggen op uw huis. fijn, als ik niet meer van u hoor, dan hoort u zeker van mij. goede avond meneer... tutt, tuut, tuut...