De malle Judit Neurink van Trouw schrijft het volgende in haar krant:
Iran gezien vanuit Irak Stel je voor dat in Duitsland de revolutie uitbrak. Nederland zou ademloos aan de TV zitten, en alles willen weten. In Iraaks Koerdistan leeft de onrust in buurland Iran nauwelijks. Alleen als je het onderwerp zelf te berde brengt, willen mensen er nog wel over nadenken. Het is naast de deur, en het is het land waar Irak toch een bloedige, achtjarige oorlog mee heeft uitgevochten, en dat kwam allemaal doordat Khomeini aan de macht was gekomen in 1979.
http://www.trouw.nl/opinie/weblogs/article2791213.ece
'en dat kwam allemaal doordat Khomeini aan de macht was gekomen in 1979.'
Die Judit, Duitsland viel Nederland binnen omdat een verkeerde man in Den Haag aan de macht was. Mijn God, houdt deze propaganda dan nooit op? Ik bedoel, christelijke journalistiek is en blijft christelijke journalistiek, maar mag het een onsje minder! Feiten Judit, geen meningen. Mevrouw, de journalistiek is een vak, geen hobby.
'en dat kwam allemaal doordat Khomeini aan de macht was gekomen in 1979.'
Die Judit, Duitsland viel Nederland binnen omdat een verkeerde man in Den Haag aan de macht was. Mijn God, houdt deze propaganda dan nooit op? Ik bedoel, christelijke journalistiek is en blijft christelijke journalistiek, maar mag het een onsje minder! Feiten Judit, geen meningen. Mevrouw, de journalistiek is een vak, geen hobby.
5 opmerkingen:
http://www.trouw.nl/opinie/weblogs/article2791213.ece
Ik begrijp niet hoe het komt dat de bovengenoemde link Fout 404 meldt, de url klopt wel.
Het stukje is bedoeld als een impressie in de stijl van de BBC's From our own correspondent, dus niet zakelijk-journalistiek. Niet (helaas) dat het in het geval van Judit Neurink veel uitmaakt want veel weet zij niet van het deel van de wereld waar zij steeds wordt losgelaten door de krant.
andre
niet zakelijke journalistiek bestaat niet. journalistiek moet zich altijd aan de feiten houden, hoeveel emoties ook mogen meespelen.
stan
Judit Neurink traint journalisten in Norrd-Irak sinds 2003. Voor Press Now, een Amsterdamse organisatie, gesteund door Maxime Verhagen.
Press Now aims to promote the development of open and democratic societies, by supporting independent media in regions of conflict and countries in transition.
http://www.pressnow.nl
"Independent media"? Maar hier lezen we: The Amsterdam-based organization Press Now, which supports independent media in regions of conflict and countries in transition, will open an independent media centre in Iraqi Kurdistan on 1 April. The centre will offer consultancy and training for media in all of the Kurdish region, and will support both independent and party-related media. Training will also be conducted for journalists from the rest of Iraq. 'Party-related media' is verre van 'independent"!
En dan het verhaaltje erbij:
Under Saddam Hussein's rule, media in Iraq were plainly 'his master's voice'. In the Kurdish region the situation improved after the end of the Gulf War of 1991 and new media outlets were launched, mostly by political parties. Gradually independent media surfaced, first Hawlati in Suleymania, followed by Awene, also in Suleymania. Iraqi journalists of today seldom have a journalistic background, as goes for editor-in-chief.
The Press Now media centre gets financial support from the Ministry of Foreign Affairs in the Netherlands and the Dutch foundation Democracy and Media. The Kurdish regional government has also offered its financial support to the project.
Laten we wel wezen, 'his master's voice' is in Irak nog steeds in handen van zijn bezetters, en hun Iraakse exponenten. Daarnaast weten we ook wel dat een organisatie die wordt gefinancierd door ons Ministerie van Buitenlandse Zaken onmogelijk op een goede, onafhankelijke manier met feiten zal omspringen.
Even voor de 'fun':
"Er zijn ook plannen voor on-the-job trainingen, Engelse lessen en consultancy – oud-Trouw-hoofdredacteur Frits van Exter komt half april managementadviezen aan hoofdredacties van Koerdische kranten geven."
http://www.dejournalist.nl/achtergronden/bericht/mamoesta-judit-neurink/
Van Exter gaat de journalisten in spé daar vast uitleggen hoe ze zich aan hun ongeconditioneerde reflexen moeten overgeven.
Ik bedoelde dat het een poging tot columnisme is, een kwaal waar veel dagbladjournalisten zich tegenwoordig aan overgeven.
Dat JN Press Now vertegenwoordigt in Koerdistan wist ik nog niet. Dit was ook een van de geldschieters achter B92, ooit oppositioneel radiostation in Servië en vervolgens (nu) His Master's Voice van het Rijk in Belgrado...
Ik kan het niet anders zien als een wormvormig aanhangsel van BuZa. Soms zullen ze best goede dingen doen, voor de vorm, maar nooit tegen de algemene consensus in natuurlijk.
Een reactie posten