woensdag 21 november 2007

De Commerciele Massamedia 101

Zo ziet propaganda eruit, mission accomplished. En hieronder ziet u de gevolgen van die mission, een door verarmd uranium mismaakt kind. Zolang de commerciele massamedia het beeld blijven scheppen dat het Westen in het Midden Oosten bezig is met het verspreiden van de democratie en onze beschaving is dat propaganda, want de werkelijkheid is precies het tegenovergestelde.







Ander voorbeeld van propaganda. Terwijl ik dit zit te tikken, hoor ik op radio 6 het NOS-Journaal melden dat 'de vrees bestaat dat hamas de macht zal grijpen op de Westbank,’ en dat daarom Israel wapens aan Fatah heeft gegeven. Ik heb het NOS-Journaal het volgende gemaild: 'bij wie bestaat die vrees? bij u? en waarom meldt u dat niet? of bij anderen? en waarom meldt u dat niet? het is een oud en gerespecteerd gebruik in de journalistiek om de bronnen te melden. mijn advies is, dat u dat ook doet, zodat de luisteraar weet wie wat beweert.
succes
stan van houcke
journalist'

1 opmerking:

Anoniem zei

bovendien kan Hamas de macht niet grijpen omdat ze al een door het volk gekozen orgaan is. Rare snuiters bij de NOS. Zit zeker ook een AIVD mol freelance op de redactie. Waar nog meer?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...